Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Bermude – od vojne uniforme do poslovnog chic izgleda

Zlatno pravilo modnog odijevanja bermuda kaže – mogu se nositi sa svime i u svakoj situaciji – bez obzira na dob i(li) socijalni status! Mi smo pronašli 20 modela savršenih za svakodnevne prigode - od sportskih druženja, neobaveznih kava s frendovima do poslovnih sastanaka

Jeste li znali da su bermude dobile ime upravo po ‘zloglasnom’ otočju, a iako su prvotno bile dio uniforme engleskih vojnika, zahvaljujući svestranosti i udobnosti, premetnule su se u ultimativni casual i poslovni stil tijekom toplih mjeseci?Još od vremena iz 19. stoljeća kada su britanski vojnici boravili/ratovali u tropskim krajevima, bermude su – zahvaljujući slobodi kretanja i ugodnim materijalima od kojih su se izrađivale, postale vrlo popularan odjevni predmet – ne amo u vojsci, nego sve više i među civilima.

Priča o nastanku legendarnih katkih hlača

Povijest bilježi kako je Jack Lightbourne, jedan od vođa regionalne otočke banke, počeo proizvoditi skraćene hlače prema vojnim modelima, a kako je taj odjevni predmet širio popularnost tako su Lightbourne i njegovi poslovni partneri počeli širiti proizvodnju i reklamirati bermude širom svijeta. Nakon rata počeli su koristiti svijetle materijale sa šarenim uzorcima i tako je nastala povijest jednog od najomiljenijih ljetnih modnih komada.

Ne moramo isticati da su ga objeručke prigrlile i žene, a zadnjih godina najprestižniji modni dizajneri udahnuli su im ‘novi život’ i vratili ih u žižu javnosti. Nose se modeli svih veličina, dužina i krojeva- od klasičnih koji su skraćeni ne više od 10 cm iznad koljena, do duljih modela – širokih ili uskih nogavica… Sastavni su dio i poslovnih odijela, ali i dizajnirane za razne sportske aktivnosti. Dakle, zlatno pravilo modnog odijevanja bermuda kaže – mogu se nositi sa svime i u svakoj situaciji – bez obzira na dob i(li) socijalni status!

Mangooutlet, lanene bermude s elastičnim pojasom, 169,90 kn
Reserved, klasične kratke hlače s remenom, 179,90 kn
Zara, pamučne bermude opuštenog kroja, 179,90 kn
Mangooutlet, bermude od sivog trapera, 169,90 kn
Reserved, klasične bermude s remenom, 179,90 kn
Only & Sons chino hlače, 219 kn
Reserved, kratke hlače s uzorkom, 149,90 kn
Tom Tailor Denim, chino hlače, 299 kn
Jack & Jones, chino hlače, 262 kn
Zara, bermude s grafičkim printom, 199,90 kn
Mangooutlet, lanene bermude s elastičnim pojasom, 169,90 kn Reserved, klasične kratke hlače s remenom, 179,90 kn Zara, pamučne bermude opuštenog kroja, 179,90 kn Mangooutlet, bermude od sivog trapera, 169,90 kn Reserved, klasične bermude s remenom, 179,90 kn Only & Sons chino hlače, 219 kn Reserved, kratke hlače s uzorkom, 149,90 kn Tom Tailor Denim, chino hlače, 299 kn Jack & Jones, chino hlače, 262 kn Zara, bermude s grafičkim printom, 199,90 kn

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime