Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Satovi – kako su postali svevremenski modni dodaci za muškarce?

Analogni ili digitalni, muški satovi podižu vaš stajling na višu razinu

Muška moda je jedna od onih stvari koje se nikako ne bi smjele zanemariti. No, budući da je modni svijet u nekim situacijama više okrenut ženskim modnim dodatcima i odjeći, upravo iz tog razloga oni muški ostaju skriveni.

No, to ne znači da muškarci ne znaju i ne žele izgledati lijepo i biti u trendu.

Koji su najčešći modni dodaci za muškarce?

U prošlosti su modni dodaci bili luksuz koji si je mogao priuštiti malo koji muškarac. U današnje vrijeme stvari su nešto drugačije; na tržištu postoji široka paleta ovakvih proizvoda koji se uvelike razlikuju po cijeni, ali i mnogim drugim karakteristikama.
Osim odjeće i, dakako, cipela, ručni satovi su odličan modni dodatak koji, ne samo da upotpunjuje odjevnu kombinaciju nego i daje određenu dozu šarma i markantnosti. Budući da dolaze u raznim stilovima i dizajnima, bez ikakvih problema možete ih uskladiti s odabranim odjevnim predmetima.
Iako satovi općenito više do izražaja dolaze tijekom ljeta kada većinom nosimo majice kratkih rukava i eventualno sakoe, to ne znači, dragi muškarci, da ih ne možete lijepo iskombinirati i uskladiti sa zimskom jaknom i muškim čizmama.

Glavna razlika među satovima odnosi se na činjenicu jesu li analogni ili digitalni. Digitalni satovi su nešto više prikladniji za sportske prigode, ali ako trebate sat za svakodnevne situacije (za posao, sastanak ili izlazak), preporučujemo da se odlučite za satove s kazaljkama. Postoje i oni modeli koji su kombinacija analognog i digitalnog. Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju je narukvica. Želite li sat s metalnom, kožnom ili silikonskom narukvicom? Klasični satovi dolaze s kožnim narukvicama koje, dakako, možete mijenjati. Oni nešto moderniji imaju metalnu narukvicu dok su na sportskim satovima narukvice gumene odnosno silikonske.

Kako odabrati muški sat?

Muški sat odabire se upravo prema ranije navedenim karakteristikama, no osim toga postoji još nekoliko kriterija odabira.
Pije odabira vrste sata (analogni ili digitalni), morate utvrditi njegovu namjenu, odnosno, za što vam je točno potreban. Ako ćete ga nositi tijekom plivanja, trčanja ili nekih drugih sportskih aktivnosti, onda vam zasigurno treba onaj koji će vam pokazivati vrijednosti značajki poput otkucaja srca, zasićenosti krvi kisikom i sl. Za plivanje, dakako, mora biti vodootporan. Ako tražite sat koji ćete nositi svaki dan na posao ili u grad, tad su ranije navedene karakteristike potpuno nebitne; vodite se drugim značajkama poput dizajna, boje i veličine.
Nakon što se odlučili što točno želite i znate koliko novaca imate na raspolaganju, pogledajte što nude poznati svjetski brendovi. Osim toga, potražite recenzije ili forume kako biste iz prve ruke dobili kritike i pohvale prijašnjih kupaca.

Naposljetku dolazimo do veličine sata. Ako imate mali zglob (obujam između 15-17 cm), nemojte se odlučiti za veliki sat koji će izgledati čudno i nezgrapno; potreban vam je onaj s kućištem širine od 32-42 mm. S druge strane, ako vam je obujam zgloba veći od 17 cm, zaboravite na manje satove i ne idite ispod 44-46 mm.

Pročitajte još...

Ako ovaj faktor ne zadovoljite, kod žena nemate šanse!

Kada je u pitanju zavođenje i privlačenje suprotnog spola, nebiste vjerovali koliko presudnu moć mogu imati - mirisi

Barn coat – od farmerske odjeće do gradskog šminkerskog komada

Obožavaju ga mnogi slavni muškarci koji drže do svog izgleda ponajprije zbog njegove kameleonske moći da istodobno djeluje i robusno i rafinirano

Impulzivna kupnja: Koji spol više troši i kako kontrolirati potrošnju?

Impulzivna kupnja rezultat je osobnih karakteristika potrošača, kao i strateškog smještanja primamljivih proizvoda u trgovini." Suprotno uviježenom mišljenju kako su žene te koje više troše, istraživanja pokazuju suprotno - muškarci su ti koji troše više i kupuju skuplje proizvode

Must have za svakog muškarca: Polo majica odgovara svakoj građi tijela

Polo majica poboljšava izgled dijelova tijela koje volite pokazivati, a suptilno zamaskira one koje želite skriti. Uvijek dobro stoji (osim ako je prevelika) i lako se kombinira s drugim predmetima, poput džempera ili sakoa

Povezano

Uz Svjetski dan hrvatskog proizvoda: Što je muškarac bez kravate?

Kao izvorni hrvatski proizvod kravata se raširila Europom u 17. stoljeću. Na početku je više nalikovala na rubac, a nosili su je hrvatski vojnici. Francuzi su odmah prepoznali 'stylish' Hrvate te je kralj Luj XIV. počeo nositi kravatu 1646. kada je imao samo sedam godina

Znate li koliko stoji odijelo Toma Forda koje James Bond nosi u novom filmu?

Bondov stil je uvijek besprijekoran, spoj je elegancije i trendova, a barem jedno dobro odijelo i sat neizbježni su u njegovoj garderobi. Donosimo odjevne kombinacije najnovijeg Jamesa Bonda u koje smo se odmah zaljubili

Zbog čega glumac Jake Gyllenhaal miriši tako neodoljivo?

Osim što je miris jedan od najsofisticiranijih mirisa lansiranih ove godine, videospot koji ga prati definitivno je jedan od najboljih koji smo vidjeli, što nije ni čudo jer je cijelu kampanju režirao Johan Renck, vodeći filmski vizionar poznat po spotovima za Davida Bowieja i Beyonce, kao i po nagrađivanom seriji 'Černobil'

Od minimalizma do simbola: Prijedlozi tetovaža za cool muškarce

Za sve koji traže ideje za nove tetovaže, donosimo 12 ideja - od minimalističkog dizajna preko tetovaža sa značenjem do cool detalja!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime