Subota, 23 ožujka, 2024

Satovi kao svevremenski modni dodaci za muškarce

Osim odjeće i, dakako, cipela, ručni satovi su odličan modni dodatak koji, ne samo da upotpunjuje odjevnu kombinaciju nego i daje određenu dozu šarma i markantnosti

Muška moda je jedna od onih stvari koje se nikako ne bi smjele zanemariti. No, budući da je modni svijet u nekim situacijama više okrenut ženskim modnim dodatcima i odjeći, upravo iz tog razloga oni muški ostaju skriveni.No, to ne znači da muškarci ne znaju i ne žele izgledati lijepo i biti u trendu.

Koji su najčešći modni dodaci za muškarce?

U prošlosti su modni dodaci bili luksuz koji si je mogao priuštiti malo koji muškarac. U današnje vrijeme stvari su nešto drugačije; na tržištu postoji široka paleta ovakvih proizvoda koji se uvelike razlikuju po cijeni, ali i mnogim drugim karakteristikama.

Osim odjeće i, dakako, cipela, elegantnim ručni satovi su odličan modni dodatak koji, ne samo da upotpunjuje odjevnu kombinaciju nego i daje određenu dozu šarma i markantnosti. Budući da dolaze u raznim stilovima i dizajnima, bez ikakvih problema možete ih uskladiti s odabranim odjevnim predmetima.

Iako satovi općenito više do izražaja dolaze tijekom ljeta kada većinom nosimo majice kratkih rukava i eventualno sakoe, to ne znači, dragi muškarci, da ih ne možete lijepo iskombinirati i uskladiti sa zimskom jaknom i elegantnim muškim čizmama.

Glavna razlika među satovima odnosi se na činjenicu jesu li analogni ili digitalni. Digitalni satovi su nešto više prikladniji za sportske prigode, ali ako trebate sat za svakodnevne situacije (za posao, sastanak ili izlazak), preporučujemo da se odlučite za satove s kazaljkama. Postoje i oni modeli koji su kombinacija analognog i digitalnog. Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju je narukvica. Želite li sat s metalnom, kožnom ili silikonskom narukvicom? Klasični satovi dolaze s kožnim narukvicama koje, dakako, možete mijenjati. Oni nešto moderniji imaju metalnu narukvicu dok su na sportskim satovima narukvice gumene odnosno silikonske.

Kako odabrati muški sat?

Muški sat odabire se upravo prema ranije navedenim karakteristikama, no osim toga postoji još nekoliko kriterija odabira. Pije odabira vrste sata (analogni ili digitalni), morate utvrditi njegovu namjenu, odnosno, za što vam je točno potreban. Ako ćete ga nositi tijekom plivanja, trčanja ili nekih drugih sportskih aktivnosti, onda vam zasigurno treba onaj koji će vam pokazivati vrijednosti značajki poput otkucaja srca, zasićenosti krvi kisikom i sl. Za plivanje, dakako, mora biti vodootporan. Ako tražite sat koji ćete nositi svaki dan na posao ili u grad, tad su ranije navedene karakteristike potpuno nebitne; vodite se drugim značajkama poput dizajna, boje i veličine.

Nakon što se odlučili što točno želite i znate koliko novaca imate na raspolaganju, pogledajte što nude poznati svjetski brendovi. Osim toga, potražite recenzije ili forume kako biste iz prve ruke dobili kritike i pohvale prijašnjih kupaca.

Naposljetku dolazimo do veličine sata. Ako imate mali zglob (obujam između 15-17 cm), nemojte se odlučiti za veliki sat koji će izgledati čudno i nezgrapno; potreban vam je onaj s kućištem širine od 32-42 mm. S druge strane, ako vam je obujam zgloba veći od 17 cm, zaboravite na manje satove i ne idite ispod 44-46 mm.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime