Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Saznali smo: Vole li žene zaista više muškarce s bradom?

Muškarac s bradom odaje dojam zrelosti, žene se uz takve muškarce osjećaju sigurnijima, daju osjećaj snage i zaštite...

U posljednje vrijeme, brada je postala jedan od najpoželjnijih ukrasa na licu svakog muškarca. Trend koji se ponovno vraća, daje dodatnu muževnost i čvrstinu te čini muškarce samopouzdanim i “divljima”. U istraživanju koje je proveo dr. Barnabya Dixon na sveučilištu Queensland, ispitano je više od 8000 žena sa ciljem da se dokaže jesu li muškarci privlačniji bez brade ili sa njom. Dr. Dixon prikazao je fotografije sa različitim fazama brade, te je čak manipulirao slikama kako bi različite crte lica kod muškaraca prikazao muževnijima.Muškarce s bradom žene smatraju zrelijima

Kao rezultat istraživanja, većina žena ocijenila je bradate muškarce privlačnijima i “materijalom” za dugu vezu, dok su muškarci s manjom bradom ili bez nje ispitanicama bili privlačni samo za kratke odnose ili afere. Kao razlog tome, rezultati istraživanja navode da žene prirodno privlače karakteristike kod muškaraca koje odaju visoku razinu testosterona. Drugim riječima, muškarac s bradom odaje dojam zrelosti, prema navodima istraživanja žene se uz takve muškarce osjećaju sigurnijima, daju osjećaj snage i zaštite.

Prema navodima psihologinje dr. Becky Spelman, ekspertice za odnose, brada kod muškaraca nije samo sekundarna seksualna karakteristika, već i simbol muške zrelosti i autoriteta. Neke muškarce može privući ideja o puštanju punije brade jer smatraju da zbog toga izgledaju autoritativnije, a neke žene privlači imidž “snažnog” muškarca koji projektiraju. Muškarac koji svojoj bradi posvećuje veliku pažnju u smislu njegovanja i brijanja zapravo želi poslati poruku, navodi dr. Spelman.

Brada kao seksualna privlačnost

Iako različite žene imaju različitu perspektivu o bradi, studije su ukazale na određene trendove kada su u pitanju brada i seksualna privlačnost.

Žene smatraju da su muškarci s dlakama na licu muževniji od onih koji to nemaju, opet bitni su i faktori zrelosti kod muškaraca. Muškarci koje se doživljava muževnijima, doživljava se i kao boljim ljubavnicima.

Iako se prije vjerovalo da su muškarci s bradom manje su pouzdani od “golobradih” muškaraca, s vremenom se te promijenilo pošto su brojne sudionice studije preferirale bradate muškarce kada je riječ o povjerenju i prvom dojmu.

Iako se o ukusima ne raspravlja, brojna nova istraživanja ukazuju da su bradati muškarci definitivno u trendu. Zato ako ste se ikada dvoumili oko brade, pokušajte je pustiti i otkrijte hoće li raditi neku razliku u vašem ljubavnom životu. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime