Utorak, 26 ožujka, 2024

Za odvažne muškarce: Stigao je novi Givenchy parfem

Gentleman Society nosi ekskluzivnu kombinaciju cvjetno-drvenaste dualnosti, a aromatičan miris ostavlja nezaboravan mirisni trag

Riječ gentleman dio je Givenchyjeve povijesti još od  1975. godine, kada je kreiran legendarni miris Gentleman, ali vremena se mijenjaju, a samim tim i pojam gentlemena poprima novo značenje. Danas ih Givenchy zamišlja okupljene u suvremenom Gentleman Societyju, zajednici koja odražava višeslojnu muškost, koja razmišlja odlučno i napredno. Društvene vještine i neobičan stav članova te zajednice, neovisno o njihovom porijeklu i priči nadahnuli su miris koji otvara vrata Gentleman Societyja svima koji se identificiraju s takvim svjetonazorom. Kao predstavnici svega navedenog na predstavljanju u Galeriji Kranjčar svoj ‘‘skate performance” izveli su braća Ernest i Marino Mazarekić, a ugledni hrvatski grafiter Krešimir Golubić – Leon GSK demonstrirao je vještinu izrade grafita. I zaštitno lice mirisa odabrano je na toj liniji. Riječ je o samoukom umjetniku, karizmatičnom Benjaminu Clementineu, koji inspirira svojom životnom pričom i utjelovljuje Givenchyjev novi gospodski stav.

Od čega se sastoji miris?

U kontekstu tog suvremenog viđenja gentlemana, kreatorice mirisa Maia Lernout i Karine Dubreuil, zamislile su neobičan miris na bazi najkvalitetnijih sastojaka, odabranih zbog jedinstvenih mirisnih svojstava i dugotrajnosti pa tako Gentleman Society nosi ekskluzivnu kombinaciju cvjetno-drvenaste dualnosti, a aromatičan miris ostavlja nezaboravan mirisni trag. Bobice borovice iz Hrvatske spajaju se s kardamom iz Gvatemale, note europske kadulje dodaju biljne aromatične note, otvarajući put prema srcu mirisa, a absolut narcisa koja se prerađuje u svjetskoj mirisnoj prijestolnici Grasseu, miješa svoje zelene animalne tonove s puderastim mošusnim mirisom irisa iz Maroka.

Obogaćuju je drvenaste note cedra s Himalaje i sandalovina iz Australije te kvartet vetivera različitog podrijetla i ekstrakcije. Esencija vetivera s Madagaskara, donosi dimljenu i prženu, gotovo slanu notu, dok vetiver iz Urugvaja otpušta intenzivnu kakao balzamičku esenciju. Vetiver s Haitija predstavlja se s veselim, živahnim mirisom zelenog u kombinaciji nota drveta i lješnjaka, a upotpunjene kremastom sandalovinom, ambroxanom i apsolut vanilijom s Madagaskara, stvaraju toplu, opojnu bazu savršeno usklađene senzualnosti. Ovaj, po prvi puta stvoreni miks omogućuje prijenos olfaktornog bogatstva osnovnog sastojka, originalno se naslanjajući na 4G logo kuće Givenchy.

Tomislav Petranovic

Tomislav Petranović

John Pavlish

John Pavlish

Petar Trbovic (1)

Petar Trbović

Marko Vuletic

Marko Vuletić

Antonio Knezevic

Antonio Knezević

Janko Janic

Janko Janić

Ernest Mazerakic

Ernest Mazerakić

Marko Micunovic

Marko Mićunović

Antonio Plazibat

Antonio Plazibat

Miran Kurspahic

Miran Kurspahić

Marko Braic

Marko Braić

Vedran Luketin

Vedran Luketin

Pave Elez

Pave Elez

Marko Vargek

Marko Vargek

Elena Dizdar i Sandy Bogovac

Elena Dizdar i Sandy Bogovac

Ivan Vukusic 1

Ivan Vukušić

Igor Barberc

Igor Barberc

Boris Banovic

Boris Banović

Tomislav Petranovic John Pavlish Petar Trbovic (1) Marko Vuletic Antonio Knezevic Janko Janic Ernest Mazerakic Marko Micunovic Antonio Plazibat Miran Kurspahic Marko Braic Vedran Luketin Pave Elez Marko Vargek Elena Dizdar i Sandy Bogovac Ivan Vukusic 1 Igor Barberc Boris Banovic

Zamišljena kao simbol okupljanja, bočica mirisa Gentleman Society u isto vrijeme je snažna i profinjena, linije su naglašene unutrašnjim lakiranjem koje stvara dojam tajanstvenosti, a u skladu s ekološkom odgovornosti brenda sastoji se od 15% recikliranog stakla. Gentleman Society Eau de Parfum dolazi u bočicama od 60 i 100 ml. Dostupan je i kao must-have asortiman za kupanje: gel za tuširanje te dva dezodoransa (u obliku stika i spreja) upotpunjuju ritual parfumiranja.

Fotografije: John Pavlish

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime