Utorak, 23 srpnja, 2024

Dragi, vruće je: 5 trikova koji će vam pomoći da zaspite na vrućini!

Ima li išta više frustrirajuće od nemogućnosti spavanja preko ljeta od velike vrućine? Mi vam donosimo par trikova za lakši san

Vruća spavaća soba je možda najveći protivnik sna tijekom ljeta. Kako vrućina raste, vrijeme koje provodimo okrećući se po krevetu također ima tendenciju rasta, ali gdje postoji volja postoji i način! Ni mi sami nismo ljubitelji onih noći kada nema apsolutno nikakvog povjetarca, a iako su prozori otvoreni koliko god mogu biti i fizički više nije moguće skinuti odjeću, i dalje se “topimo”.Kako bismo vam pomogli, donosimo nekoliko savjeta i trikova koji mogu pomoći našem tijelu da  pobijediti toplinu. Smatrajte ovo vodičem za spavanjem u vrućim ljetnim danima.

1/ Rashladite se

Ako stavite hladni flanel ili kockice leda u plastičnu vrećicu na zapešća i vrat, iznenadit ćete se kako vam to snižava tjelesnu temperaturu. Održavanje pulsnih točaka hladnim vara vaš mozak da pomisli da vam je niža temperatura. Naše ruke i stopala pomažu u regulaciji naše temperature, pa će njihovo hlađenje sniziti temperaturu cijelog tijela. Prije spavanja otuširajte barem stopala ili ruke.

2/ Izbjegavajte alkohol

Nemojte piti alkohol ili ga pijte u malim količinama. Trebali bi popiti pola litre vode prije spavanja, kako biste izbjegli ustajanje tijekom noći zbog žeđi.

3/ Pažljivo s otvaranjem prozora

Držite prozore otvorene cijeli dan misleći da će to sniziti temperaturu. Zapravo ćete vidjeti da će sobe ostati hladnije tijekom dana kada su i prozori i zavjese zatvoreni. Zato što ne dopuštate toplome zraku da uđe. Pa ako nemate klimu ili uređaj za hlađenje, ovo vam je najbolja opcija.

4/ Uložite u uređaje za hlađenje

Uložite u dobar ventilator ili klimu. Što je ventilator/klima jeftinija, veća je vjerojatnost da ćete ga čuti, što nije pogodno za dobar san. Pomaže se riješiti od bakterija i alergena do formaldehida u tepihu i podovima. Svjež zrak i hladno tijelo su za nas slatki snovi.

Free Woman in Front of Electric Fan Holding a Feather Stock Photo

5/ Kvalitetna posteljina

Uložite u kvalitetnu posteljinu s visokim udjelom pamuka kako biste osigurali da je ono u čemu spavate što više prozračno. Prirodna vlakna omogućuju zraku da se slobodno kreće i cirkulira kroz tkaninu, što vam pomaže da ostanete hladniji tijekom noći.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime