Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Greencajt – festival koji prepoznaje i potiče održiviji način života

Dvodnevna konferencija, inspirativne panel diskusije o zelenim inicijativama, expo električnih i hibridnih automobila te dodjela Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix, okosnica su nadolazećeg Greencajt festivala koji će od 2. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, okupiti predvodnike zelene tranzicije, ali i sve zaljubljenike u […]

Dvodnevna konferencija, inspirativne panel diskusije o zelenim inicijativama, expo električnih i hibridnih automobila te dodjela Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix, okosnica su nadolazećeg Greencajt festivala koji će od 2. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, okupiti predvodnike zelene tranzicije, ali i sve zaljubljenike u prirodu i okoliš.Cilj ovog jedinstvenog festivala je dodatno osvijestiti problem klimatskih promjena te naglasiti važnost savladavanja zelenih globalnih izazova, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama.

 

Više od 20 panela i predavanja

Educiranje javnosti o tome kako živjeti zelenije i održivije jedan je od ključnih koraka ka boljoj, zelenijoj sutrašnjici. Trodnevnim festivalom ćemo kroz više od 20 panela i predavanja upoznati poslovnu zajednicu i zelene entuzijaste s gorućim pitanjima ekologije i održivim rješenjima. Vjerujemo da ćemo uspješno podići razinu svijesti o aktualnim pitanjima u našem okruženju. U sklopu Greencajta, proglasit ćemo dobitnike Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix koju dodjeljujemo u partnerstvu s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Zahvaljujući Greencajt festivalu, prvi put ćemo na jednom mjestu okupiti sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, ali i pojedince koji streme istom cilju, a to je održiva budućnost“, naglašava Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala. 

Izuzev upoznavanja s temama kao što su utjecaj klimatskih promjena na korporacije, pametni gradovi, zanimanja budućnosti, inovatori kao pokretači promjena i otpad kao sirovina, posjetitelji će imati priliku uživo čuti neke od najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja održivosti. Ulaznice za konferenciju moguće je kupiti kroz sustav Entrio.

Vegetarijanske delicije Marina Medaka

U sklopu festivala održat će se i natjecanje Hackaton u suradnji s Britanskom ambasadom. Nakon dvodnevnog rada, stručnjaci će izabrati i nagraditi najuspješniji projekt. Velika novost festivala je i expo najnovijih modela električnih i hibridnih automobila na hrvatskom tržištu, koje će posjetitelji moći besplatno razgledati na prostoru Rougemarin Parka.

Greencajt festival najavljuje i dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš 2022.  – Green Prix, u šest kategorija. Prijave za Green Prix otvaraju se 31. ožujka, a pobjedu će odnijeti kandidati koji su na poseban i inovativan način doprinijeli postizanju klimatskih ciljeva. Poseban interes izazvat će kategorija Greenlider 2022., a dobitnika će na temelju najvećeg broja glasova izabrati javnost.

 

Uz sav navedeni, edukativni i izložbeni sadržaj, neće nedostajati ni dobre zabave. Tijekom dana, zelenom oazom Rougemarin Parka širit će se mirisi vegetarijanskih delicija koje će pripremiti chef Marin Medak, a navečer će posjetitelji uživati u odličnoj glazbi najpoznatijih hrvatskih bendova.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime