Petak, 23 veljače, 2024

Modni brend Angeline Jolie svima će dati priliku da budu dizajneri

Dugo nas nije neki brend toliko zaintrigirao otkako je Phoebe Philo najavila vlastitu istoimenu etiketu, koja također izlazi ove jeseni

Angelina Jolie objavila da pokreće Atelier Jolie, novi poslovni pothvat usmjeren na modu koji dolazi ove jeseni. Još nemamo mnogo detalja o projektu, ali prema web stranici zvijezde, misija brenda je demokratizirati modnu industriju za potrošače dopuštajući im izravan pristup radu s vještim majstorima. Njezinim riječima: zašto kupiti dizajn druge osobe, kada ga možete sami kreirati? Jednostavno rečeno, ona želi dati više moći u ruke  njihovih kupaca.“Gradim mjesto za suradnju kreativnih ljudi s vještim krojačima, kreatorima uzoraka i obrtnika iz cijelog svijeta. Mjesto za zabavu. Za stvaranje vlastitih dizajna sa slobodom. Otkrijte sebe”, objašnjava Jolie na odredišnoj stranici web-mjesta. “Nadamo se da ćemo stvoriti zajednicu kreativnosti i inspiracije, bez obzira na socio-ekonomsko porijeklo. Istaknut ćemo ljude koji igraju ulogu u svakoj kreaciji.”

Ako se sjećate, Jolie je bila bivša veleposlanica dobre volje Ujedinjenih naroda i tijekom svog vremena kao posebna izaslanica, zagovarala je prava izbjeglica dok je posjećivala ratna područja poput Sirije, Sudana i Ukrajine. Sada planira nastaviti ovaj rad s izbjeglicama kroz svoj novi pothvat. “Okupit ćemo raznolik tim, uključujući školovanje za izbjeglice i druge talentirane, nedovoljno cijenjene skupine, s položajima temeljenim na vještinama”, rekla je Jolie, dajući uvid u to s kim bi potrošači mogli raditi na stvaranju vlastitog dizajna. “I dok radimo s globalnim obrtnicima i kreatorima, nadamo se da ćemo pomoći u dijeljenju bogatstva njihove kulturne baštine i podržati razvoj njihovih vlastitih poslova.”

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Atelier Jolie (@atelierjolieofficial)

Neće biti masovne proizvodnje

Dotičući se teme održivosti, Jolie kaže da će njezin brend raditi samo s kvalitetnim vintage materijalom i tkaninom koja je višak. Drugim riječima? Možete očekivati ograničene serije proizvoda, kao i osjećaj jedinstvenosti proizvoda jer se neće proizvoditi masovno. Za kupce koji možda ne žele izravno surađivati s obrtnicima na nečem novom, Jolie također predstavlja alternativnu opciju za njih. “Moći ćete popraviti ili preraditi komade iz svog ormara [koje] želite oživjeti, usavršivši pristajanje, udahnuvši novi život onome što je moglo biti bačeno i stvorite kvalitetnu odjeću iz naslijeđa s osobnim značenjem”, kaže ona.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Atelier Jolie (@atelierjolieofficial)

Što se tiče toga kako će svi ti procesi funkcionirati i koje su točno vrste proizvoda koje ćete moći izraditi ili kupiti, sve te informacije za sada ostaju tajne. Dugo nas nije neki brend toliko zaintrigirao otkako je Phoebe Philo najavila vlastitu istoimenu etiketu, koja također izlazi ove jeseni. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime