Srijeda, 3 srpnja, 2024

Nestlé kaže: Biraj Zeleno i ponašaj se odgovorno prema okolišu!

Nestlé Adriatic, po prvi puta u Hrvatskoj, pokreće edukativno digitalnu kampanju Biraj Zeleno o važnosti održivog načina života kako bi motivirao mlade milenijalce na svakodnevne promjene ponašanja u cilju očuvanju okoliša

“Naša je misija poboljšati kvalitetu života i izgraditi bolju budućnost zajednica u kojima  djelujemo, a to je neminovno povezano sa zaštitom okoliša. Svakodnevnim malim koracima svatko od nas može doprinijeti zelenijoj budućnosti na čemu Nestlé aktivno radi kroz eksterne i interne aktivnosti. Samo prošle godine, tijekom obilježavanja Svjetskog dana oceana zaposlenici u Hrvatskoj sudjelovali su u prikupljanju 500 kilograma otpada iz okoliša, a ove godine idemo još jednu stepenicu više, pokretanjem edukativno digitalne kampanje Biraj Zeleno kroz koju pozivamo i građane da nam se pridruže“, izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija Nestlé Adriatic.Time je najavila edukativno digitalnu kampanju ‘Biraj Zeleno’ kojoj je cilj motivirati mlade milenijalce na svakodnevne promjene ponašanja u cilju očuvanju okoliša. Toj su se društveno odgovornoj misiji priključili i poznati hrvatski influenseri Matea Frajsberger, Tatjana Pastuović Klaić, Martina Palić, Pamela Smoljanić, Mile Butorac i Vitomir Maričić, koji će također putem svojim društvenih kanala promovirati odgovorno ponašanje prema okolišu.

Nestle Adriatic je do konca rujna dijeliti praktične savjete te poticati mlade na njihov aktivni angažman u cilju izgradnje ekološki prihvatljivih navika.

Svi zainteresirani koji će pratiti #birajzeleno na društvenim mrežama moći će se uključiti te i sami pokazati kako u svakodnevnom životu smanjuju količinu upotrebe vode, plastike te kako upravljaju otpadom, s naglaskom na otpad od hrane

Nestlé, kao jedna od vodećih svjetskih kompanija, svjestan je svog utjecaja na okoliš te stoga ulaže velike napore u svrhu njegove zaštite. Još početkom 2019. Nestlé je predstavio širu viziju budućnosti bez otpada i najavio niz konkretnih mjera koje planira izvršiti u tri koraka: proizvodnja i korištenje novih, alternativnih materijala, promicanje budućnosti bez otpada i poticanje novog ponašanja.

Jedna od najvećih obveza koju je Nestlé preuzeo jest kako će do 2025. godine 100% pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti ili reciklirati, dok do 2050. godina planira postići nultu neto stopu emisije stakleničkih plinova, čime je preuzet najambiciozniji cilj Pariškog sporazuma – zadržavanje rasta globalne prosječne temperature ispod 1,5 stupnja Celzija. Od recentinijih aktivnosti, Nestlé se pridružio i Europskom savezu za čisti cestovni prijevoz tereta. Ova koalicija okuplja nevladine organizacije, špeditere, kompanije za logistiku i proizvođačke kompanije, a njihov zajednički cilj je ubrzati dekarbonizaciju cestovnog prijevoza tereta u EU.

Više od 400 Nestlé tvornica diljem svijeta radi na tome da su svi procesi u proizvodnji i procesi separacije otpada tako prilagođeni da se više ne stvara komunalni otpad. Istodobno, kompanija radi i na smanjenju količine potrošnje vode u proizvodnji te sanaciji vodnih područja. U dvije tvornice u Nestlé Adriatic regiji, u Surčinu (Srbiji) i Sofiji (Bugarska) ostvaren je cilj nultog utjecaja na životnu sredinu, što znači da nijedan gram otpada iz tvornice više neće završiti na deponijama, već će biti recikliran ili upotrebljen u druge svrhe. Ovo su samo neki primjeri djelovanja kompanije Nestlé, budite i vi dio zelene priče, angažirajte se kako bismo svi zajedno ostvarili pozitivne ekološke promjene slijedeći #birajzeleno na društvenim mrežama!

Sve novosti vezane uz kampanju Biraj zeleno možete pratiti na Facebook stranici Nestle Hrvatska i na poveznici www.nestle.hr/biraj-zeleno.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime