Petak, 22 ožujka, 2024

Bez sigurnosti nema užitka: Vodič kroz seks igračke za (sve) početnike

Jer... iskustvo korištenja seks igračaka je definitivno nešto što trebate istraživati više, a ne nešto što trebate izbjegavati! 

Ulaganje u seks igračke nije luksuz – ono je investicija u vaše tijelo, intimnost i zadovoljstvo. Tako barem misle svi koji su iskusili užitak u svim oblicima!No, nažalost (rekli bismo) još uvijek postoje ljudi koji i dalje zaziru od korištenja seks igračaka – bilo da imaju loša prethodna iskustva, zbog nedostatka informacija ili srama i straha od njih.

Razbijanje predrasuda i strahova

Jedan od mitova koji se najčešće javlja među skepticima seksi igračaka jest da “vibratori mogu desenzibilizirati klitoris!” Na njega upozorava, primjerice, i Dr. Laurie Mintz, profesorica psihologije i licencirana seksualna terapeutkinja koja upozorava uprao na suprotnu činjenicu, a to je da – većina žena ne doživi orgazam bez seks igračke! 

Kako bi razbio predrasude, strahove i ‘mitove’, Lelo je sastavio mali vodič za korištenje seksi igračaka – koji bi trebao inspirirati sve da probaju nešto novo, posebno, samo za njih, i što je najvažnije: nešto sasvim sigurno. Iskustvo korištenja seks igračaka je definitivno nešto što trebate istraživati više a ne nešto što trebate izbjegavati! 

5 najčešćih mitova o vibratorima: Nećete vjerovati, ali neki još vjeruju u njih

Početnici u svijetu užitka

Dakle, s obzirom da žene trebaju klitoralnu stimulaciju kako bi doživjele orgazam, preporučujemo da započnete s klitoralnim vibratorima. Oni su idealan izbor za prvu seks igračku jer ne izgledaju zastrašujuće kao što se mogu činiti druge seks igračke na prvu.
I odličan su ‘alat’ za početničko istraživanje. 🙂

Nakon što se naviknete na ‘obične’ vibratore, možete probati igračke koje koriste sonične valove za stimulaciju unutarnjeg i vanjskog dijela klitorisa. Uostalom, unapređenje na igračke koje stimuliraju unutarnje i vanjske dijelove istodobno je kao šlag na kraju. Počnite koristiti seks igračke uz osjećaj uzbuđenja i nestrpljivosti!

Tehnologije koje ne mogu dosaditi: Seksi igračke i dodaci za isprobavanje 

Kako ‘održavati’ sigurnost vibratora?

Pazimo koju hranu unosimo, materijal odjeće koju nosimo, analiziramo proizvode za kožu, jesu li sigurni za nas, ali jeste li se ikada zapitali brinete li se dobro o svojim seks igračkama? Jeste li ikad razmišljali o sigurnosti i o tome što zapravo koristite, a što ne?
Kao i kod seksa, sigurnost je ključna. Kada govorimo o seks igračkama, sigurnost podrazumijeva visokokvalitetne neporozne materijale na koje se bakterije ne vežu.

Jeste li čuli za ftalate? Istraživanja su pokazala da oni mogu nepovoljno utjecati na reproduktivan proces i povećati urođene smetnje i oštećenja sperme. Mnoge seks igračke napravljene su od plastike i sadrže ftalate – a oni bi trebali biti na vašoj crnoj listi!

“Odaberite igračke od medicinskog silikona, s različitim uzorcima vibracija i intenziteta stimulacije. Takve se igračke lakše čiste (manje su vjerojatnosti da se za njih vežu bakterije) i zabavnije su za otkrivanje onoga što vam se sviđa. Sve LELO igračke zadovoljavaju ove kriterije!”, upozorava dr. Laurie.

Što se tiče sigurnosti, još jedna stvar koju trebate uzeti u obzir jest očistiti igračke prije i nakon svake upotrebe i čuvati ih u originalnom pakiranju. To ne samo da će zaštititi vaše igračke, već i produljiti njihov životni vijek.

‘Nasmiješene’ dildo lutke koje nećete skrivati u ladici noćnog ormarića

Zadužene samo za jednu stvar!

Seks igračke nisu zamjena za partnera – one se ne smiju, maze ili govore ‘volim te’. One su zadužene samo za jednu stvar – pružaju vam dovoljno jaku stimulaciju da doživite orgazam.

Ako predugo koristite seks igračku, možda nećete osjećati sve senzacije, no taj osjećaj nije drugačiji od onoga kojeg osjećate kad predugo sjedite na biciklu. U redu je uzeti pauzu, ali imajte na umu da ‘istraživanja pokazuju kako žene koje koriste seks igračke imaju lakše i češće orgazme’’, zaključuje dr. Mintz. 

Ukratko sve što trebate znati o solo uživanju:

  • Uzmite vrijeme za sebe na mjestu gdje imate privatnost i ne morate se žuriti.
  • Za početak, možete si napraviti nešto što će vas opustiti (prijedlog – pjenušava kupka) ako ste anksiozni ili, s druge strane, nešto što će vam pokrenuti protok krvi (primjerice, trčanje) jer istraživanja pokazuju kako povećan protok krvi može pojačati orgazam.
  • Pročitajte upute kako koristiti seks igračku.
  • Koristite seks igračku s lubrikantom. 
  • Primijenite lubrikant na vulvu (vanjski dio genitalija).
  • Koristite igračku na genitalijama. Za početnike, dakle, preporučuje se klitoralni vibrator (prije nego vibrator za stimulaciju G točke ili rabbit vibrator), a u tom slučaju primijenite vibrator na vanjski dio genitalija. Pomičite ga uokolo (npr. na klitorisnoj kapici, unutarnjoj usni, lijevoj i desnoj strani klitorisa) i istražite što vam se sviđa. Igrajte se i s intenzitetom.
  • Uživajte! Predviđamo da ćete sami sebi biti omiljen ljubavnik!
  • Naposljetku, ne zaboravite očistiti igračke nakon korištenja i spremiti ih u vrećicu u kojoj dolaze. Nakon što posprejate igračke, pričekajte pet sekundi pa ih isperite.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime