Petak, 22 ožujka, 2024

Dokazano je: kućni ljubimci čine nas sretnijima, čak i u pandemiji

Opsežno istraživanje nakon završetka prvog vala mjera - o suživotu s kućnim ljubimcima tijekom karantene, otkrilo je kako su obitelji koje imaju kućne ljubimce 'lakše' izdržale mjere, jer su im oni donosili radost, ublažavali tjeskobu i poticali ih na vježbanje!

Nedavno istraživanje otkriva koliko su se ljudi tijekom pandemije koronavirusom oslanjali na svoje životinje, te kako su zahvaljujući njima bili sretniji i opušteniji.U trenutku kada smo pomislili kako nam se život vraća u normalnu, ponovno su na snagu stupile strože epidemiološke mjere. Ali za sve vas koji imate ljubimce, ovo ne moraju biti loše vijesti. Za ostale može biti dobar poticaj da nabave životinjskog prijatelja!

Na Michelson Found Animals Foundation provedeno je opsežno istraživanje nakon završetka prvog vala mjera – o suživotu s kućnim ljubimcima tijekom karantene. Utvrđeno je kako su obitelji koje imaju kućne ljubimce ‘lakše’ izdržali mjere, jer su im oni donosili radost, ublažavali tjeskobu i poticali ih na vježbanje.

Ovu su neki od ključnih rezultata!

  • Čak 80% ispitanika reklo je da su im krzneni prijatelji donijeli radost i smijeh. Na taj način su im olakšali vrijeme koje su provodili kod kuće tijekom karantene.
  • Životinje su pomogle smanjiti tjeskobu i depresiju kod 58% ispitanika. Druženje s životinjama je ispitanike smirivalo i opuštalo.
  • Više od polovice ispitanika, njih 53% izjavilo je kako su se zbog svojih ljubimaca osjećali manje usamljeno tijekom socijalnog distanciranja. Imali su nekoga s kim su mogli popričati kada im je to bilo najpotrebnije.
  • Njih 25% priznalo je da im je šetanje pasa bio glavni oblik vježbanja tijekom karantene. Svi su te navike zadržali i poslije, pa sada provode više vremena u prirodni i fizički su aktivniji.
  • Više od 40% ispitanika otkrilo je da su se sa svojim ljubimcima posebno povezali za vrijeme većeg boravka kod kuće. Sad se s ljubimcima osjećaju povezanijima.

Ako još nemate kućnog ljubimca sada je pravo vrijeme da ga nabavite i lakše izdržite nove mjere! 😉

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime