Subota, 23 ožujka, 2024

Kako malim čistunicama pomoći da izgledaju još ljepše?

Poznato je da su mačke jedne od najčišćih životinja, no čak i kada to same besprijekorno rade - ponekad im je potrebna naša pomoć u održavanju čistoće i zdravlja

One su preslatke, umiljate i svoje. Naravno – govorimo o mačkama. Ponekad nam se čini kao da cijeli dan provode u lickanju i samočišćenju, no čak i kada to doista rade revno i dobro – potrebno je s vremena na vrijeme da im mi damo svoj ‘obol’!Komadićem vate i vodom redovite čistite uši svoje mačke, a to vrijedi i za oči. Područje koje ste očistili dobro posušite. Kod nekih pasmina mačaka oči postaju veći problem zbog duže dlake. Ako mački curi žućkasta sluz iz očiju, čistite ih nekoliko puta na dan.

Njega dlake održava se češljanjem, naročito kod dugodlakih mačaka. Češljanje smanjuje količinu dlake koja vam ostaje po stanu, ali smanjuje i količinu koju mačka proguta kada se čisti. Češalj i četku odaberite prema pasmini mačke, a gustoću zubaca prema gustoći dlake.
Dugodlake ljepotice lakše će podnijeti češljanje ako se poslužite puderom koji će dlaku bolje raščešljati, samo pazite da maci puder ne dođe u oči ili nos.

Mačke se, poput i pasa, mogu redovito kupati. Važno je da to činite od njihovih “malih nogu” jer ćete je tako naviknuti da je kupanje samo još jedna od aktivnosti koju radite zajedno.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime