Petak, 5 srpnja, 2024

Mihaela Vargašević otkriva kako se jednostavno riješiti dlaka od kućnog ljubimca

Mihaela nam je otkrila kako je pronašla savršenog pomoćnika u čišćenju prostora zbog kojeg su Bertine dlake i linjanje gotovo neprimjetne, ali i zašto je suživot s kućnim ljubimcima najljepša stvar na svijetu

U vrlo dinamičnoj današnjici, pojavio se trend velikog povećanja vlasnika kućnih ljubimaca. Zašto je tome tako? Kućni ljubimci donose puno ljubavi i veselja te predstavljaju naše najbolje prijatelje i suputnike za sve avanture, putovanja i općenito uživanje u životu. Upravo o tome smo razgovarali i s Mihaelom Vargašević, suvlasnicom Kotluša studija u Zagrebu, u čiji život je prije nekoliko mjeseci ušla Berta, četveronožna krznena ljepotica koja nas je oduševila na prvi pogled.Berta je bernski planinski pas koji ima prekrasnu, bogatu, trobojnu dlaku te je podložna jakom linjanju pa ju je potrebno redovito četkati, ali i usisavati prostor u kojem boravi. Mihaela nam je otkrila kako je pronašla savršenog pomoćnika u čišćenju prostora zbog kojeg su Bertine dlake i linjanje gotovo neprimjetne, ali i zašto je suživot s kućnim ljubimcima najljepša stvar na svijetu.

Kako uz svoju dinamičnu svakodnevicu uklapate i čišćenje doma?

Izazovno je, ali ne i neizvedivo. Balansiram između čišćenja stana i održavanja čistoće u studiju i evo gotovo godinu dana niti jedno ne trpi. Zadovoljstvo koje me dočeka kad je sve na svom mjestu najbolja je nagrada.  

Kako očistiti dom od dlaka?

Imate kućnog ljubimca Bertu, možete li nam reći nešto više o njoj i kako je postala dio vašeg života?

Berta je štene od 7 mjeseci. Nakon što nas je prošli pas spletom ružnih zdravstvenih okolnosti napustio, nastala je ogromna praznina koju je trebalo ispuniti jednom velikom dlakavom ljubavlju. Tako je Berta završila kod nas i jako dobro igra tu svoju ulogu – kako s ispunjavanjem života ljubavlju, tako još više dlakama. 😀

Uz kućne ljubimce uvijek ima dlaka. Koliko vam znači Bespoke Jet kao pomoć pri čišćenju?

Bespoke Jet je DOSLOVNO moj najbolji prijatelj. Ne prođe dan u studiju da nije u pogonu i da se ne družimo. Ovisno o vremenu koje imam na raspolaganju, a naročito ako sam u gužvi, stavim ga na max i u rekordnom roku prostor od preko 70 kvadrata je čist.  

Vaš Samsung Bespoke Jet ima Clean station postaju, mjesto gdje se puni. No još je jedna skrivena performansa u Clean stationu. Hoćeš li nam otkriti o čemu je riječ? 

Bespoke u sebi, odnosno u svom kućištu, ima skrivenu vrećicu za otpatke. Iako na prvu to nikad ne bi rekli jer izvana izgleda tako sofisticirano i oku ugodno da ga ne želim spremati. Moj Bespoke Jet je stalno na vidljivom mjestu i samim tim uvijek pri ruci. A moram priznati da često dobije i komplimente na konto svog izgleda. Uz sve to još je u mojoj najdražoj boji- zelenoj.

Kako održati dom čistim?

Koji zadaci u čišćenju su najproblematičniji i što čini Bespoke Jet odličnim rješenjem za te izazove?

Iako sam tepihe minimalizirala, kako doma, tako i u studiju, svuda je po jedan, oni su mjesto na koje se skuplja najviše dlaka, jer Berta, a Bespoke Jet ima Pet care četku koja čak i pri najmanjoj brzini sve iza sebe ostavlja čistim. Moja sreća je i da kad ga upalim Berta napusti prostoriju jer si nije baš frendica s Bespoke Jetom pa samim tim čišćenje još kraće traje.  

Imate li savjete ili preporuke za druge vlasnike kućnih ljubimaca koji žele održavati dom čistim i prilagođenim kućnim ljubimcima?

U mom dugogodišnjem stažu suživota s kućnim ljubimcima, usisavač se pokazao najboljim rješenjem. Ako on nije vrhunski, sva ostala moguća pomagala neće niti olakšati posao održavanja prostora.  

Koje aktivnosti najviše volite raditi sa svojim kućnim ljubimcem? Snimate li videe i fotografije svojeg ljubimca?

Berta, baš kao i ja, voli vrijeme provoditi vani i onda najčešće spremim mobitel i uživam u tim trenucima. Psi kao da imaju neki senzor kad izvadite mobitel i bez punooooo poslastica neće sudjelovati u mojim zamislima, ali naravno da ju neprestano fotkam i snimam jer uživam dijeliti taj sadržaj na društvenim mrežama i zatrpavati inboxe prijateljima 😀

Najveći izazovi u svakodnevnom životu vlasnika kućnih ljubimca

Koji su najveći izazovi oko suživota s ljubimcem i kako se s njima nosite?

Meni će zauvijek najveći izazov biti što moj pas ne može uvijek i svuda sa mnom. Naravno, zdrav razum nalaže da neka mjesta nisu za kućne ljubimce, ali baš bi voljela da je sve na ovom svijetu pet friendly. 😀

Sa suprugom vodite Kotluša Kitchen studio, posjećuje li Berta vaše radno okruženje i na koji način osiguravate sigurno, ali i higijensko okruženje za ljubimca i goste?

Berta je uvijek s nama. Doma, na putovanjima, izletima, pa tako i na poslu. Dok je i naš stari pas bio s nama prva stvar kod izbora prostora bila je da pas može biti s nama. Srećom, naišli smo na razumijevanje i divne ljude kojima je to super stvar. Kada snimamo sami Berta zna da može biti s nama u cijelom prostoru, no ako nas posjetite, kada čuje zvono na vratima, premjesti se u pomoćnu kuhinju gdje je njen ležaj s igračkama i neće vam doći smetati. Iako joj je najdraže mjesto kod ulaznih vrata – ipak je pas čuvar.

Prije svakog događaja ili snimanja moj zadatak je proći sve četiri kuhinje, izloženo posuđe i podove, tu naravno uskače Bespoke Jet, i stvarno nemamo nikakvih problema. Moram samo spomenuti kako je prilikom jedne radionice Berta boravila u pomoćnoj kuhinji i netko od sudionika ju je primijetio – sav posao je stao i svi su se preselili na druženje s njom – maženje na izvoz 😀

Jeste li vidjeli novu “See beyond colour” Samsung kampanju?

Svakako hvale vrijedna kampanja za koju vjerujem da će ostaviti pozitivan dojam na mnoge, tj. već ostavlja. Kao vlasnicu kućnog ljubimca užasno me pogađaju napuštene, ostavljene i zlostavljene životinje, stoga uvijek otvorenog srca podržavam sve što im može pomoći. I sama koliko mogu podržavam rad pojedinih udruga i skloništa i želim čvrsto vjerovati da će se svijest kod ljudi napokon probuditi i da će, po uzoru na organiziranije europske države, i naša zemlja postati zemlja sretnih i voljenih životinja.

Fotografije: Studio Kotluša

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime