Srijeda, 17 srpnja, 2024

Za vlasnike kućnih ljubimaca: Kako dom održavati svježim i čistim?

Prioritet ne bi trebala biti briga o stanju kućanstva, već provođenje vremena i stvaranje uspomena sa svojim kućnim ljubimcima

Imati kućnog ljubimca iskustvo je koje mijenja život. Od jutarnjeg buđenja uz umiljatog mačića do dolaska kući nakon dugog radnog dana gdje te na vratima dočeka razigrani psić – osjećaji veselja i ljubavi koje kućni ljubimci bude u nama su neopisivi. Međutim, biti vlasnik kućnog ljubimca također donosi i veliku količinu odgovornosti – od hranjena, adekvatne brige i zadovoljavanja specifičnih potreba četveronožnog prijatelja pa sve do osiguravanja čistog i ugodnog prostora u kojem svi boravimo. Tako će i oni svakodnevni kućanski poslovi zahtijevati više pažnje nego inače.Naravno, prioritet ne bi trebala biti briga o stanju kućanstva, već provođenje vremena i stvaranje uspomena sa svojim kućnim ljubimcima. Koliko je to bitno pokazalo je i istraživanje tvrtke Samsung koje tvrdi kako je porast broja kućnih ljubimaca diljem Europe rezultirao pojavom novih zahtjeva korisnika kod izbora kućanskih uređaja i novu razinu interakcije s tehnologijom u domu. Također, više od polovice ispitanika smatra da tehnologija može poboljšati dobrobit njihovih ljubimaca, zdravlje, aktivnosti i smanjiti tjeskobu radi odvajanja. U skladu s time, Samsung je predstavlja koji pametni uređaji, opremljeni nizom inteligentnih značajki, mogu pomoći da život s kućnim ljubimcima bude što jednostavniji.

Kako efikasnije očistiti životinjske dlake

Igranje s četveronožnih prijateljima je omiljena aktivnost svim vlasnicima, ali isto tako dlaka kućnih ljubimaca brzo i lako putuje po kući te se zavlači u razne kutove doma. Čišćenje dlaka znati biti mukotrpan posao, posebice nakon proljetnog perioda linjanja, ali uz Bespoke Jet™ usisavanje postaje jednostavno i lako. Super stvar je što sadrži namjenski Pet Tool alat, višestruku Jet Dual Brush četku i višeslojni sustav filtracije, koji su posebno dizajnirani za obitelji s kućnim ljubimcima, te tako hvataju 99,999% fine prašine i smanjuju izloženost alergenima.

Postoje trenuci kada su vlasnici kućnih ljubimaca daleko od kuće i svojih četveronožnih prijatelja. Za takve prilike, Bespoke Jet Bot AI+™ robotski usisavač istovremeno služi i kao čistač i kao dodatni par očiju s nizom značajki za njegu kućnih ljubimaca kojima se lako pristupa putem aplikacije SmartThings na  pametnom telefonu. Koristeći SmartThings Pet Care, korisnici na usisavaču jednostavno mogu odrediti prostorije koje njihovi ljubimci posebno vole kako bi ih uređaj pravilno nadzirao u načinu rada Home alone. Osim toga, uz Smart Cleaning, koji integrira AI prepoznavanje objekata uspješno će izbjegavati objekte kućnih ljubimaca – poput njihovih zdjelica s hranom ili omiljenih igračaka – dok istovremeno uspješno čisti prostoriju. Nadalje, ako Jet Bot AI+™ prepozna da uznemireni ljubimac laje ili plače, može reagirati na zvuk uključiti zvuk klasične glazbe, bijelog šuma ili drugih umirujućih prirodnih zvukova.

Odjeća bez dlaka kućnih ljubimaca

Kako ljubitelji kućnih ljubimaca već dobro znaju, pod nije jedino mjesto na kojem se nalaze dlake, već je uklanjanje dlaka s odjeće još jedan čest i izazovan zadatak. Samsung Bespoke AI™ perilica i sušilica sadrži niz inteligentnih funkcija poput AI OptiWash™ značajke koja pomaže u temeljitom čišćenju odjeće inteligentnim prepoznavanjem težine tereta i razine prljavštine kako bi se ispustila točna količina deterdženta i vode. Nadalje, AI Ecobubble™ tehnologija miješa zrak, vodu i deterdžent kako bi stvorila mjehuriće koji peru odjeću na nižoj temperaturi, uklanjajući tako najtvrdokornije mrlje od kućnih ljubimaca. Također, svi znamo kako četveronožni ljubimci najviše vole spavati krevetu svoga vlasnika tako će Air Wash komponenta, dostupna na europskim modelima, neutralizirati sve mirise na posteljini koristeći vrući zrak.

Uklanjanje neugodnih mirisa

 Održavanje svježeg doma važno je ne samo za bolji život već i za bolje zdravlje svih ukućana, ali i kućnih ljubimaca. Uz Bespoke Cube Air Purifier pročišćivač zraka moguće je zadržati prašinu i prhut u zatvorenom prostoru, naročito u proljetnim mjesecima kada su razine tih čestica visoke. Bespoke Cube donosi posebnu značajku Pet Mode koja može uhvatiti finu dlaku kućnih ljubimaca, velike i male čestice prašine — s filtrom koji hvata 99,97% ultrafine prašine — kao i neugodne mirise tako da svaki član kućanstva može uživati u čistom zraku.

Osim čistog zraka, s dolaskom proljeća i ljeta dolaze i visoke temperature tako da je klima uređaj neizostavan. Prava temperatura za kućnog ljubimca može varirati ovisno o životinji i pasmini, tako da podešavanje adekvatne sobne temperature postaje ključni zadatak vlasnika. Klima uređaj WindFree™ korisnicima može pomoći da paze na temperaturu u svom domu čak i kada su daleko od kuće. Za jednostavno korištenje, postavke klima uređaja mogu se prilagoditi u stvarnom vremenu kako bi odgovarale vašem kućnom ljubimcu.

Vidi više od boje i udomi kućnog ljubimca  

 Pametni telefon osim što nudi mogućnosti za SmartThings aplikaciju i upravljanje uređajima remote, ujedno su i glavni uređaji za stvaranje prekrasnih uspomena. Fotkanje kućnih ljubimaca je nešto što nam nikada ne dosadi te vjerujemo kako brojni vlasnici na svojim pametnim telefonima imaju galeriju prepunu slika i videozapisa svojih četveronožnih prijatelja. Sreća, ljubav i mir samo su neki od osjećaja koje razigrani kućni ljubimci donose u naš život. Ako još nemate svog četveronožnog prijatelja, a volite životinje i htjeli biste udomiti, Samsung provodi inicijativu „Vidi više od boje“ kroz objektiv kamera najnovije S serije uređaja, a sve kako bi pomogao u udomljavanju napuštenih pasa. Posjetite li Bundek Samsung Studio S23 mobilni paviljon u razdoblju od 21.4. – 23.4. imat će te priliku saznati više o kućnim ljubimcima koji traže svoj dom. Svi psi koji čekaju na udomljavanje i pronalazak svog doma nalaze se na linku.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime