Srijeda, 17 srpnja, 2024

Čestitamo: Luka Modrić je svrstan na popis 100 najboljih nogometaša svih vremena!

Luka Modrić u rujnu je napunio 37 godina, a za malo više od mjesec dana očekuje ga Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje će po osmi put s 'vatrenima' zaigrati na nekom velikom nogometnom natjecanju

Priznati svjetski nogometni časopis FourFourTwo objavio je svoju ljestvicu 100 najboljih nogometaša svih vremena. Uz brojne svjetske nogometaše, na listi se našao i naš Luka Modrić. Lista poretka objašnjava koliko je teško izabrati konačnih 100 igrača koji su najbolji svih vremena, uspoređujući to s glavoboljom odabira menadžera kada imaju više sjajnih igrača na istoj poziciji. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)Luka Modrić rodom iz Zadra gdje je započeo svoju karijeru u NK Zadar, 2000. godine prelazi u GNK Dinamo gdje je njegova karijera samo rasla. Interesantno je i kako Modrićev talenat nije prepoznat među trenerima Hajduka gdje su ga ocijenili kao fizički slaboga. Kako odmah nije mogao zaigrati za prvu momčad Dinama poslan je na posudbu u NK Zrinjski, a potom i u Inter iz Zaprešića. Preko te dvije posudbe Modriće je očvrsnuo, igrački sazrio te tako i izborio svoje mjesto u prvoj momčadi Dinama s kojim je osvojio tri uzastopna naslova prvaka. U ljeto 2008. godine prelazi u Tottenham Hotspur odakle 2012. godine prelazi u Real iz Madrida gdje će, najvjerojatnije, i završiti svoju sportsku karijeru.

Veliko postignuće – Srebrni 2018

U iznimno bogatoj karijeru posebno će mu ostati upisana 2018. godina kada je s reprezentacijom Hrvatske postao viceprvak svijeta na SP u Rusiji poslije čega je proglašen najboljim igračem Europe i svijeta. Do sada je rekordnih osam puta proglašavan Najboljim hrvatskim nogometašem. Za reprezentaciju Hrvatske do sada je zaigrao 150 puta s tim da se taj niz nastavlja i dalje jer se ‘vatreni’ ne mogu zamisliti bez Modrića u prvom sastavu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Luka Modric (@lukamodric10)

 Svjetsko prvenstvo u Kataru 

Luka Modrić u rujnu je napunio 37 godina, a za malo više od mjesec dana očekuje ga Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje će po osmi put s ‘vatrenima’ zaigrati na nekom velikom nogometnom natjecanju. Biti će to njegovo četvrto svjetsko prvenstvo na kojem predvodi hrvatsku reprezentaciju s kojom je četiri puta igrao i na europskim prvenstvima. Mnogi su mišljenja kako će SP u Kataru biti i kraj reprezentativne karijere Luke Modrića o čemu se on još nije izjasnio. Naime, i prije četiri godine se očekivala takva njegova odluka ali je Luka odlučio nastaviti igrati svjestan da je i dalje potreban ‘vatrenima’ i da reprezentacija još nema zamjenu za njega.

Kako god bilo, zanima nas do kada će nas sve zajedno Luka još oduševljavati na terenima širom svijeta. Za očekivati je da će po završetku nogometne karijere svakako na neki način i dalje ostati u nogometu jer sve drugačije bi bilo na štetu nogometa.

Naslovna fotografija: lukamodric10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime