Srijeda, 3 srpnja, 2024

Skate pilates: Novi trend vježbanja kao zamjena za pilates reformer

Omiljeni dodatak Avril Lavigne nakon kravata i Vansa se vratio kao odgovor na SVE vaše probleme s budžetom

Kao što ljubitelji ovog treninga mogu potvrditi, vježbanje pilatesa sa spravama, točnije s reformerom, učinkovit je, ali prilično skup način da optimizirate svoju rutinu vježbanja. Jednostavno rečeno, pilates reformer je tradicionalna oprema koja izgleda kao krevet s oprugama. Trening pomoću ove sprave (za razliku od njegove glavne alternative, pilatesa na strunjačama, koji zahtijeva manje opreme) postao je hit posljednjih godina. Njegove prednosti? Niz remenja i sajli futurističkog izgleda koji stvarno rade na vašim mišićima. Nedostaci? Kao što smo već spomenuli, lako je potrošiti najmanje 20 eura na jedan grupni sat (cijena ide do čak 65 eura).Međutim, TikTok tvrdi da ima rješenje: skateboar. Da, omiljeni dodatak Avril Lavigne nakon kravata i Vansa se vratio kao odgovor na SVE vaše probleme s budžetom.

Skate pilates: što je to i kako se vježba?

Kao što nam pokazuje korisnik @yaykatie, korištenje skateboarda u kombinaciji s (onim što izgleda) blokom za jogu može djelovati kao reformator, omogućujući vam da izvodite sve klizne pokrete bez ulaganja novaca u tečaj.

@yaykatie Pilates reformer DUPE #pilates #reformer #dupe #skateboard #pilatesathome #onabudget #pilatesonabudget #savingmoney ♬ Flowers – Miley Cyrus

 

Doduše, Katie izgleda prilično uvjerljivo dovršavajući svaki pokret u ritmu aktualne himne Flowers Miley Cyrus. Ali je li ono što radi sigurno ili učinkovito? Dakle, je li Skate Pilates siguran? Ovisi o nekoliko čimbenika, među njima i o vašem fizičkom stanju, posebno o čvrstoći trupa, jer skateboarding zahtijeva puno stabilnosti, materijalima poda (tepisi mogu pružiti preveliki otpor, ali i polirani ili popločani podovi također), vašoj obući (preporučuju se čarape za prianjanje za ovu vrstu vježbe; potražite specijalizirane barre ili pilates čarape) i vaš raspon pokreta (ostanite unutar raspona koji vam je ugodan i pazite da ne forsirate nikakve bolne pokrete).

Ukratko, za isprobavanje ovog trenda kod kuće je da budete sigurni da ste ojačali svoj trup; da to radite na prikladnom podu, da nosite protuklizne čarape i da budete oprezni!

Što možete isprobati, a što biste trebali izbjeći?

Najuobičajenije (i najsigurnije) vježbe uglavnom se temelje na iskoracima, međutim, budite oprezni s raskoracima u stranu, koji mogu biti pomalo riskantni s ovom metodom. Može biti teško znati na što staviti težinu dasku, i riskirate da skateboard postane neuravnotežen ili da vas izbaci iz vašeg udobnog raspona kretanja. Također, budite oprezni pri penjanju i silaženju s daske, pomoći će vam ako imate nešto za što se možete uhvatiti.

Ako ste zaključili da skateboard pilates nije za vas (ili jednostavno nemate skateboard kod kuće), postoji još bolja (i jeftinija) alternativa koju možete isprobati za kućni trening, riječ je o kliznim diskovima. To su okrugli diskovi koji klize tijekom izvođenje vježbi po podu, a cijena im je čak pristupačna, između 5 i 10 eura po komadu. Klizni diskovi izvrsna su opcija za rad na podu budući da oponašaju učinak reformera – postoji mnogo pristupačnih opcija na internetu i možete izvesti mnoge vježbe reformera (iskoraci, rascjepi) pomoću njih. Vjerojatno su bolji za vaš pod, a i mnogo je stabilniji od skateboarda.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime