Subota, 23 ožujka, 2024

Diletta Leotta, Ray Lewis i Pete Radovich samo su neka od imena prvog izdanja SUNSET Sports Media Festivala

U programu festivala sudjeluju svjetske zvijezde, pa će prisutni imati jedinstvenu priliku slušati predavanja vrhunskih sportskih profesionalaca te marketinških i medijskih stručnjaka

Jedan od najljepših gradova na Mediteranu od 9. do 11. lipnja bit će domaćin SUNSET Sports Media Festivala, projekta koji će postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije koji okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta. U programu sudjeluju svjetske zvijezde, pa će svi prisutni imati jedinstvenu priliku slušati predavanja vrhunskih sportskih profesionalaca te marketinških i medijskih stručnjaka, a teme su vrlo zanimljive i aktualne.Predavanja počinju u petak 10. lipnja, na prvom predavanju The Future of Serie A”, u kojem će sudionici doznati kako se jedna od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija iz svojih najmračnijih trenutaka uspjela izvući neokrznuta, i kako planira rasti u godinama koje dolaze. O tajni ostanka na samom vrhu svjetske sportske piramide, i njihovim budućim planovima, govorit će ljudi s bogatim iskustvom – talijanska novinarska senzacija Dilette Leotte, direktor marketinga i komunikacija Serie A Michele Ciccarese, i izvršna potpredsjednica sadržaja DAZN-a za Europu Ughette Ercolano. Predavanje će moderirati Cindy Marina, novinarka CBS-a.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUNSET Sports Media Festival (@sunset_smf)

Hoće li ikada postojati rodna ravnopravnost u sport?

Na predavanju koje će uslijediti u 12.45, Women in Sports”, četiri poznate dame govorit će o tome kako je to biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje se prepreke moraju savladati na putu do vrha. I na ovom predavanju sudionici će imati priliku slušati o iskustvu Dilette Leotte, ali i Mirne Zidarić, poznate sportske novinarke i urednice na HRT-u, Amande Guerre, američke novinarke nagrađene Emmyjem, i Zdenke Zrilić, vlasnice tvrtke Sport Event, organizatora Zadar Basketball Tournamenta. Sve one, uz moderiranje Kate Abdo, novinarke CBS-a, pokušat će u ovom razgovoru odgovoriti na glavno pitanje: Hoće li ikada postojati istinska rodna ravnopravnost u svijetu sportskih medija? 

Kada su u pitanju navijači diljem svijeta, ništa ne izaziva tako intenzivnu identifikaciju kao sport. Bilo da je riječ o njihovom omiljenom timu ili nekoj od sportskih superzvijezda koje idoliziraju, razina navijačke strasti i uključenosti nevjerojatno je visoka. S obzirom na to da su sportski marketing i svjetski mediji toliko isprepleteni i međusobno ovisni, na predavanju Marketing in Sports”, koje počinje u 13.45, pokušat ćemo saznati na koji način odgovorno iskoristiti popularnost sporta na svačije zadovoljstvo. O ovoj i mnogim drugim temama više ćemo čuti od velikog sastava priznatih međunarodnih stručnjaka: Raya Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih linebackera u povijesti NFL-a, Sashe Savica, glavnog izvršnog direktora u MediaCom Worldwide Inc., i iskusne marketinške stručnjakinje Alexe Vojvodic. Predavanje će moderirati Cindy Marina.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUNSET Sports Media Festival (@sunset_smf)

Kako sportaš može izgraditi brend? 

The Power of Story”, predavanje Pete Radovicha, dobitnika 40 nagrada Emmy i kreativnog direktora CBS Sporta, odvodi nas na čudesno putovanje na kojem će nam razotkriti što se nalazi u samoj srži najvećih sportskih priča, i objasniti nam njihove inspirirajuće moći. Predavanje počinje u 15.30, a moderira Kate Abdo.

Posljednje predavanje u petak, Athletes Owning Their Brands – The Edelman Way”, započet će u 16.30. Govorit će se o tome što je jednom sportašu potrebno da bi izgradio uspješan i održiv brand u doba kada sportske zvijezde posjeduju više moći i utjecaja nego ikada prije. Julian Edelman, MVP Super Bowla i jedno od najprepoznatljivijih lica NFL-a, svojim će riječima opisati kako je zajedno s najbližim timom stručnjaka revolucionirao način na koji zvijezde navigiraju svijetom sportskih medija. Pridružit će mu se i Assaf Swissa i Samuel Biggers, suosnivači i kreativni direktori Superdigital LLC-a, bostonske marketinške tvrtke najpoznatije po tome što je Juliana Edelmana promovirala u globalnu online zvijezdu, baš kao i što je to bio u dresu Patriotsa. Moderatorica je ovog puta Amanda Guerra, novinarka CBS-a.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUNSET Sports Media Festival (@sunset_smf)

Tajnu uspjeha otkriva i Stephen Espinoza 

Subota započinje u 12.45. predavanjem Started from the Bottom, Now Were Here”. Digitalno doba zauvijek je promijenilo način na koji obožavatelji konzumiraju sportske sadržaje, a YouTube i društvene mreže omogućile su platformu novoj generaciji stvaratelja sadržaja da dobiju svojih pet minuta slave. O svojim netipičnim putevima koji su ih vodili do uspjeha na sportskoj medijskoj sceni, uz moderiranje Cindy Marine, govorit će nam Marco Messina, osnivač IFTV-a i sportski analitičar CBS Sportsa, Debola Adebanjo s BBC Afrike, te Ivona Hemen, koju gledatelji, osim kao reporterku u emisiji RTL Sport, mogu gledati i u voditeljskoj ulozi Podcast Inkubatora.

Na predavanju “Sports Production in the New World” u 13.45 imamo priliku iz prve ruke čuti “tajnu uspjeha” Stephena Espinoze, čovjeka koji stoji iza uspjeha dva povijesna spektakla znanih kao “Mayweather – Pacquiao” i Mayweather – McGregor”. Goruće teme poput NFT-a i glavnih izazova klađenja u sportu pogledat ćemo očima Barneyja Francisa – čovjeka koji je doveo Sky Sports do samog vrha svjetskih medija, a trenutačno potpredsjednika i šefa produkcije koji uvodi IMG u novo doba. Predavanje moderira Amanda Guerra.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUNSET Sports Media Festival (@sunset_smf)

U 16.30 Daniel Wood, inovator i suosnivač brzorastuće sportske senzacije World Freestyle Football Association, održat će predavanje o disrupciji u sportskim medijima koju njegova federacija trenutačno primjenjuje, a čiji je cilj promoviranje najkreativnijih elemenata nogometne igre te implementiranje pravih sportskih vrijednosti u lokalne zajednice diljem svijeta. U razgovoru s Amandom Guerrom Daniel će nam, između ostalog, objasniti kako vidi budućnost Freestyle Footballa na Olimpijskim igrama, a njihov razgovor uživo će popratiti uzbudljiva demonstracija samoga Freestylea u režiji nekih od najboljih europskih natjecatelja.

Što se skriva iza popularnosti NFL-a?

Na posljednjem predavanju ovogodišnjeg SSMF-a, u subotu u 17 sati očekuje nas pravo „zvjezdano predavanje”. Naime još od davnog početka nogomet je dominirao sportskim svijetom, ali usprkos globalnoj popularnosti postoji nepokoreni teritorij u kojem nije uspio preuzeti primat – Sjedinjene Američke Države. Što se točno skriva iza moćne mašinerije zvane NFL i koji su ključni detalji koji čine razliku dok se ova dva suprotstavljena svijeta bore za pozornost gledatelja na stadionima i pred malim ekranima doznat ćemo na predavanju Football vs. Football”, a tko je bolji za razgovor o toj temi od MVP-a Super Bowla, Juliana Edelmana, i Raya Lewisa s jedne strane, te europske nogometne ikone Petera Schmeichela s druge. Pete Radovich, višestruki producent Super Bowla i kreativni direktor CBS Sportsa, pridružuje nam se kao poseban gost na ovom interkontinentalnom panelu koji će moderirati nagrađivana CBS-ova voditeljica Kate Abdo.

 Naslovna fotografija: Diletta Leotta

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime