Ponedjeljak, 1 travnja, 2024

Floating terapija: Znate li što je to ‘plutanje’ i zašto je apsolutni hit?

Upoznajte super popularnu praksu za njegu i oporavak tijela, koja nudi impresivne rezultate kada je riječ o našem fizičkom, psihičkom i duhovnom zdravlju 

Diljem svijeta sve je popularnije koristiti floating terapiju, a da nije samo prolazni trend dokazuje i sve veći broj ljudi koji redovito koriste ovakav način ‘izlječenja’.Ako se do sada niste upoznali s terapijom plutanja (floating), otkrivamo vam koji su njezini najveći zdravstveni benefiti te 3 svjetska najbolja primjera – s napomenom da floating možete pronaći i u Zagrebu!

Što je to plutanje (floating)? 

Floating je terapija plutanjem. Svi smo individualni pa tako i ako i prvi put isprobamo nešto ovakvog tipa, reakcije mogu biti različite. No definitivno, ovakav tip terapije ima brojne benefite. Plutanje se odvija u spremnicima, tankovima za plutanje koji izgledaju poput velike kade.

Oni se pune s 300-ak kilograma epsomske soli (magnezijevog sulfata) u nekoliko stotina litara vode, a upravo ta količina soli vodu čini gustom te daje osjećaj plutanja. U spremniku se u prosjeku ostane 90 minuta, ali korisnici koji su već isprobali floating tvrde kako im vrijeme stvarno brzo prođe. Ako vas slučajno uhvati panika, uvijek možete izaći i ranije. No, tijekom 90 minuta temperatura vode je stalno ista, odnosno 35.7° C, jer se pazi na vrijednost temperature ljudskog tijela.

Vjerujemo da su benefiti ovakvih terapija individualni, ali ističemo neke od najčešćih: magnezij u vodi pomaže u opuštanju, ali i u oporavku mišića, kostiju, zglobova, uklanja napetost, popravlja spavanje, poboljšava memoriju, podiže energiju te  mnoge druge…

Neki od najpoznatijih centara za floating u svijetu:

1) Brooklyn, New York

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lift / Next Level Floats (@liftfloats)

Lift Next level floats u Brooklynu nudi miran i ugodan ugođaj u salonu čak i nakon terapije. Trude se pružiti najstrastveniji doživljaj čim zakoračite u njihove prostorije, što potkrepljuje njihov moto: ‘Ponekad vaše tijelo treba samo odmor. Trenutak odgode svega. A ponekad je vašem tijelu potrebno samo plutanje’. 

2) Los Angeles, Kalifornija

Float Lab u Kaliforniji jedini je svjetski centar koji koristi izolacijske plutajuće sustave certificirane NSF-om (američka organizacija za testiranje, inspekciju i certificiranje proizvoda). Svi plutajući spremnici paze na visoku razinu čištoće, no ovaj se ističe jer koristi patentni sustav za čišćenje koji suzbija 99,99% bakterija. 

3) Portland, Oregon

Float On u Portlandu jedan je od najvećih studiju u SAD-u s ukupno šest spremnika. Njihova misija je učiniti plutanje dostupnima svima uz jeftinije cijene i zanimljive mjesečne članske ponude. Uz to, nude različite kreativne programe za umjetnike, glazbenike, kuhare.

Gdje možete isprobati floating u Zagrebu?

No, zbog floating ne morate putovati na drugi kraj zemaljske kugle jer smo u Zagrebu pronašli nekoliko mjesta gdje možete ovako nešto isprobati! 

1) Back to Soul – Float Therapy Center

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Back to Soul – Float Therapy (@back.to.soul_float_therapy)

Back to Soul nudi poklon bon u kojemu možete pokloniti termin odabranoj osobi, a rok iskoristivosti svakog kupona je 3 mjeseca od datuma kupnje. 

2) Vitadu Wellness

Usluge masaže i ostalih tretmana kao što je floating možete dobiti i nedjeljom. 

3) Ananda Centar

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ananda Centar (@anandacentar)

Uz uslugu plutanja, ovdje možete pronaći i usluge sauna, kao i dubinsku relaksaciju, hipnoterapije i savjetovanja. 

Naslovna fotografija: Unasplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime