Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Tapkanjem protiv stresa: Pronađite ovih 9 točki na tijelu i opustite se

Ponavljajući pritisak na ove točke, možete početi stvarati bolju povezanost uma i tijela, a istovremeno oslobađate "zaglavljenu energiju" zbog koje se osjećate ljutito, tužno ili pod stresom

Kad god se osjećate pod stresom, tužno ili jednostavno kao da ste zaglavljeni, možete se okrenuti meditaciji, vođenju dnevnika ili razgovarati s prijateljem – sve su to isprobani i dobri načini da si pomognete i osjećate se bolje. Ili to možete učiniti jednostavnim dodirivanjem određenih točki na tijelu u vježbi poznatoj kao EFT, tzv. tehnika emocionalne slobode.EFT se temelji na uvjerenjima iz tradicionalne kineske medicine (TCM) i uključuje korištenje akupresure za smanjenje emocionalnog stresa. Tapkanjem dopuštate svom tijelu da lakše obrađuje emocije i značajno smanji razinu stresa kortizola. Morate samo znati odgovarajuće točke tapkanja za EFT kako biste koristiti ovu metodu kad god vam zatreba resetiranje. Svaka točka tapkanja na tijelu odgovara unutarnjem organu. Ponavljajući pritisak na ove točke, možete početi stvarati bolju povezanost uma i tijela, a istovremeno oslobađate “zaglavljenu energiju” zbog koje se osjećate ljutito, tužno ili pod stresom.

Budući da je tapkanje rada s energijom, preporuča se da tapkanje bude intuitivno i da  obratite pozornost na to kako se osjećate dok tapkate – ne postoji određeno vrijeme koliko morate tapkati, stoga ugodite svom tijelu i vidite trebate li nastaviti. S obzirom na to, evo nekih uobičajenih točaka koje možete isprobati.

1/ Dio ruke uz mali prst

Mnogi vježbači započinju tapkanjem po strani ruke, koja se naziva karate točka. Ova točka je povezana s tankim crijevom i pomaže u vašoj sposobnosti da oslobodite ono što vam više ne služi.

2/ Između obrva

Ova točka točenja povezana je s mjehurom. Podržava našu sposobnost oslobađanja razdražljivih osjećaja kako bismo ponovno uspostavili mir. Unutarnja strana obrva također je povezana s emocionalnim iscjeljenjem, što je idealno ako trebate osloboditi traumu, frustraciju, tugu, strah ili povrijedu.

3/ Pokraj oka

Ovaj dio glave je povezan sa žučnim mjehurom i podržava vašu sposobnost da se oslobodite krivnje i ljutnje kako biste mogli ići naprijed u životu. To je također povezano sa suosjećanjem i jasnoćom.

4/ Ispod oka

Tapkanje ispod oka pogađa živac povezan sa želucem, što vam pomaže da se oslobodite osjećaja očaja kako biste se mogli osjećati mirnije. Također možete tapkati ispod oka za poticanje smirenosti i zadovoljstva ili za otpuštanje tjeskobe, straha, žudnje i razočaranja.

5/ Ispod nosa

Ovo mjesto je “upravljački živac”, što znači da upravlja vašom sposobnošču da prihvatite sebe i druge sa suosjećanjem. Kucnite između gornje usne i nosa za samoprihvaćanje, osnaživanje i suosjećanje. Ovo područje vam također može pomoći da se oslobodite osjećaja posramljenosti, nemoći, srama, tuge i straha od neuspjeha.

6/ Brada

Mjesto točno ispod donje usne povezano je sa sigurnošću i samoprihvaćanjem. Oslobađa sram, zbunjenost i neizvjesnost. To je također središnji živac, što je još jedna točka koja pomaže u vašoj sposobnosti da prihvatite sebe.

7/ Ključna kost

Područje ključne kosti na vašim prsima povezano je s bubrezima, koje podržava vašu sposobnost opuštanja u budućnost, a oslobađanje trenutnog straha i pretjerane brige.

8/ Pazuh

Ovaj živac, koji se nalazi sa strane prsnog koša na vašim rebrima, povezan je sa slezenom. Podržava vaše samopoštovanje, samopouzdanje i ukupnu sposobnost da krenete naprijed u prihvaćanju sebe i drugih. Tapkanje ovdje je dobar način da se pomaknete od kritike, neodlučnosti i brige.

9/ Vrh glave

Ovaj živac je povezan s mnogim energetskim krugovima. To je svojevrsno mjesto susreta. Podržava vašu sposobnost razlučivanja, stjecanja jasnoće, uvida i duhovnog povezivanja. Zamislite vrh glave kao točku intuicije, mudrosti, jasnoće i duhovne povezanosti.

Pročitajte još...

Dr. Jeanette Gjurić: Zapadna medicina zanemaruje energetsku komponentu u našem tijelu

Placebo efekt je dokazan, ali nam možda govori i o jednoj drugoj stvarnosti koju mi u zapadnim kulturama zanemarujemo. Ja čak ne bih rekla duhovna komponenta, prije svega energetska, ističe dr. Gjurić

4 savjeta kako što zadovoljnije otići na posao i biti sretan dok radite

Bilo da se mučite s prilagodbom drugačijem radnom okruženju ili postavljate sebi pitanje je li vrijeme za traženje novog posla ili se samo želite osjećati sretnije na trenutnom radnom mjestu - donosimo savjete koji će vam pomoći

7 faktora koji usporavaju starenje, ali utječu i na mentalnu higijenu!

Jeste li uopće svjesni kvalitete svojega života? Hranite li se pravilno i kakve namirnice unosite u svoj organizam? Pazite li na mentalnu higijenu? Vježbate li? Sve su to faktori koji itekako utječu na to kako brzo starite, a ovdje vam donosima provjerene savjete za usporavanje starenja

5 navika koje će vam podignuti energiju i koncentraciju tijekom popodneva

Želja za pojačanjem energije u popodnevnim satima obično znači poboljšanje koncentracije i budnosti, kako bismo bili produktivniji i lakše završili dan. Donosimo pet navika kojima ćete postići dodatni 'boost' i iskoristiti dan maksimalno

Povezano

Neizdržive vrućine: Kako se zaštititi od toplinskog vala?

Nakon duljeg perioda promjenjivog i hladnijeg vremena temperature su skočile i u naše živote vratili su se toplinski valovi. Svakog ljeta iznova se privikavamo na vrućinu i prisjećamo kako sunce kojeg smo tijekom zime kao ozebli čekali, može biti poprilično opasno

Istina ili mit: Jesu li antioksidansi dobri za zdravlje?

U nutricionističkom svijetu postoji mnoštvo popularnih riječi, a antioksidansi su definitivno jedna od najčešće korištenih

Mali trikovi pomoću kojih će vaš trbuh izgledati što ravniji – na plaži!

Višak kilograma, porod, dugotrajno sjedenje, loša prehrana… puno je krivaca koji doprinose stvaranju 'šlaufa' oko struka, no utješno je ipak da postoje i vrlo uspješni trikovi koji mogu popraviti stvari – i to ne samo vizualno!

Bye bye slatkiši: Ovo su stranice o zdravoj prehrani uz koju ćete izgledati bolje nego ikad!

Tražite savjete za prehranu ili nemate inspiracije za zdrave recepte - donosimo profile koji će vam se sigurno svidjeti

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime