Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Brzo i fino: 4 smrznuta doručka koja vas drže sitim do ručka!

Zamrznuti doručak je nešto što je mnogima od nas potrebno u životu iz mnogo različitih razloga. Zato imamo neke ideje koje će vam se svidjeti

Možda ste osoba koja voli provesti nekoliko dodatnih minuta u krevetu prije nego što krenete s obavezama u danu. Možda se uopće ne bavite pripremanjem hrane i samo želite jednostavan način da napravite doručak bez puno izgubljenog vremena i truda. Držanje nekoliko gotovih smrznutih jela u ledenici znači da ste spremni i kad nemate vremena spremati jeslo. I uz to ne morate trošiti dodatni novac ili vrijeme uzimajući nešto iz pekare. Ili pak da vam se dogodi da preskočite doručak.Kako odabrati smrznuti doručak koji je zapravo dobar?

Kada birate smrznuti doručak, važno je odabrati onaj koji je dovoljan da vas zasiti do ručka. Jedan od načina da to učinite je da identificirate veličinu porcije i nutritivnu kompoziciju doručka. Kako bi se osjećali siti tijekom jutra.

Drugi način može biti promatranje nutritivnog sastava obroka, budući da aspekti poput kalorija ili profila makronutrijenata mogu igrati ulogu u tome koliko se osjećate siti ili zadovoljni. U nastavku ćemo dati neke informacije o tome što može biti korisno za sitost. Važno je prepoznati da gledanje na etikete nutritivne vrijednosti za neke ljude i nije baš najbolja opcija. 

Sastav makronutrijenata u vašem obroku, proteini i vlakna mogu igrati korisnu ulogu. Ti se makronutrijenti udružuju kako bi bili dulje siti i kontrolirali stabilnu razinu šećera u krvi, tako da je za dobro zaokružen doručak potrebno oboje. Općenito, kod većine ljudi, jutarnji obroci bi trebali sadržavati 10-20 grama proteina i najmanje 5 grama vlakana.

Kalorije, ili količina energije koju daje vaš obrok, također mogu biti nešto što treba uzeti u obzir. Smrznuti obroci mogu biti i manje veličine, pa trebate paziti da porcija nije premala. Ovdje ne postoji jedinstveni broj, jer su kalorijske potrebe individualizirane i ovise o hrpi stvari, poput razine vaše aktivnosti i tjelesne težine. 

Zamrznuti obroci vam možda ne zadovolje glad, i to je sasvim u redu. Možete ih kombinirati s nekim lako dostupnim dodacima koje imate pri ruci. Na primjer, s nekim dodatnim vlaknima ne možete pogriješiti. S komadom voća, poput jabuke, banane ili naranče.

Najbolji smrznuti doručak za užurbana jutra?

1/Proteinske palačinke

Ako niste znali, i palačinke se mogu zamrznuti. Potreban vam je samo pergament papir. Odvojite svaku palačinku u sa papirom i zaledite. Kada je želite pojesti samo izvadite papir i stavite je u tost.

Free Pancakes With Berries on the Plate Stock Photo

2/ Smrznuti zobeni keksi

Za ona jutra kad nemate vremena razmišljati o doručku možete podrgrijati i razlediti zobene kekse. Uz to, možete dodati bilo koji preljev koji želite.

brown cookies on white paper

3/ Proteinski vafli

Vafle možete zalediti i razlediti na isti način kao i proteinske američke palačinke.

 

waffle on white ceramic plate

4/ Doručak Burrito

Burrito je izvrsna opcija za brzi doručak. Ako vam ostane jedan viška slobodno ih zamrznite i za sutra imate gotov doručak.

white and brown food on white ceramic plate

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime