Subota, 13 travnja, 2024

#zeleniponedjeljak: Uz omiljeni napitak, zelenu kavu odsad koristimo i u njezi kože

Ove zime otkrijte nove sastojke za njegu kože i uživajte u blagodatima proizvoda s uljem zelene kave. Dobiveno postupkom hladnog prešanja pruža niz blagodati - od prevencije preuranjenog starenja, do bogate regeneracije stanica kože. Naravno, sve to možete raditi i uz šalicu fine kave

O zelenoj kavi se najčešće priča kad su u pitanju preparati za mršavljenje i toniranje kože. No, istraživanja su pokazala kako ulje zelene kave (Coffea Arabica), dobiveno postupkom hladnog prešanja kojim se čuva njegova nutritivna vrijednost, pruža niz blagodati u njezi kože, u prvom redu – prevenira preuranjeno starenje. 



Ovo ulje dokazano štiti stanice kože od oksidacijskog stresa kojemu je koža izložena uslijed onečišćenog zraka. Stimulira nastanak novih stanica kože te djeluje obnavljajuće na njezinu strukturu i teksturu. Potiče i sintezu kolagena i elastina, čime dugoročno jača mrežu tkiva koja kožu održava napetom, jedrom i elastičnom, a zaslužno je i za zadržavanje vlažnosti čime se poboljšava prokrvljenost i hidratacija svih slojeve kože. 

Sinergijsko djelovanje bogatih prirodnih ulja

Upravo Olivalova kolekcija protiv bora s uljem sjemenki zelene kave formulirana je na saznanjima i činjenicama o dobrobiti ovog ulja u njezi kože, a idealna je za sve tipove kože koji pokazuju prve znakove starenja, ali trebaju i bogatu, hranjivu njegu u ovom zimskom periodu. 

Kolekcija je koncipirana na sinergijskom djelovanju bogatih prirodnih ulja zelene kave, jojobe i makadamije, koja mogu usporiti starenje kože i pridonijeti zdravom i blistavom izgledu kože. Ulje zelene kave povećava sintezu mreže kolagena i elastina koje tkivo s jedne strane učvršćuju, a s druge strane čine pokretnim i rastezljivim, a također ima i zaštitnu funkciju stanica. Ulje makadamije manje je masno, ali izuzetno dobro za ‘prehranu’ zrele kože, a ima i moć brzog upijanja. Ulje jojobe ostavlja kožu izuzetno glatkom i sjajnom, dok E – vitamin pomaže antioksidativnom učinku.

Za sve tipove kože koji pokazuju prve znakove starenja

Ova kolekcija sadrži 4 proizvoda koja se mogu koristiti zajedno: serum protiv bora, lagana krema za dnevnu njegu, hranjiva krema za noćnu njegu te micelarna otopina.  

Micelarna otopina s uljem zelene kave izvrstan je odabir kao prvi korak čišćenja lica. Nježno čisti šminku i ostatak nečistoća te doprinosi održavanju optimalne vlažnosti.
Serum protiv bora sa zelenom kavom idealan je nakon izlaganja vjetru i vanjskim utjecajima kao što su smog, stres te nedostatak sna. Uz hidrataciju koži pruža i ugodan osjećaj osvježenja. Prvenstveno je namijenjen području oko očiju i usana, no može se koristiti i na cijelom licu, ujutro i uvečer i posebno u danima kada trebate jaču njegu. 
Lagana krema protiv bora sa zelenom kavom kožu čini glatkom i svilenkasto sjajnom, pomaže pri obnavljanju kolagena te usporava proces starenja kože. Preporučuje se koristiti ju kao dnevnu njegu, a iako odgovara svim tipovima kože, uravnotežena i mješovita koža će ju posebno voljeti. Hranjiva krema protiv bora sa zelenom kavom sprječava nastanak bora, dubinski hrani, vitalizira i potiče elastičnost kože. Na prirodan način usporava proces starenja jer vlaži i regenerira kožu te potiče obnavljanje kolagena i elastina. Idealna je za noćnu njegu, kao i za suhu kožu kojoj je potrebna hranjivija i bogatija njega posebno u ovim zimskim danima. 
Obje kreme idealno se mogu uklopiti u rutinu njege s Olival Professional serumima, posebno s Hijaluron hidratorom 4H i Peptidnim serumom P.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime