Utorak, 15 listopada, 2024

Virtualne kuhinje sve su veći gastro hit u Hrvatskoj; saznali smo zašto!

Virtualna kuhinja, poznata i kao ghost kitchen, podrazumijeva isključivo narudžbu putem dostavnih servisa, što znači da ne postoji fizičko mjesto samog restorana. Dakle, u kulinarskim specijalitetima možete uživati kod kuće, na pikniku ili pak na brodu

Dolaskom pandemije, ali i razvojem tehnologije, i kuhinje su se preselile u virtualne svjetove novog doba. Virtualna kuhinja, poznata i kao ghost kitchen, podrazumijeva isključivo narudžbu putem dostavnih servisa, što znači da ne postoji fizičko mjesto samog restorana. Dakle, u kulinarskim specijalitetima možete uživati kod kuće, na pikniku ili pak na brodu ili jahti, ako ste godišnji odmor odlučili provesti ploveći po moru.



U korak sa svjetskim trendovima

Na taj način restorani daju mogućnost svojim klijentima da uživaju u njihovim omiljenim jelima i izvan mjesta u kojima se nalazi restoran, a istodobno i štede na prostoru i osoblju restorana.

Jedni od prvih koji su krenuli s ovim trendom u Hrvatskoj je Good Food, jedno od najprepoznatljivijih i najpopularnijih imena zagrebačke street food scene. Ova ultimativna gastro adresa za sve ljubitelje finih i zdravih zalogaja na samom početku ljetne sezone stigla je u virtualnom obliku u Split! Stanovnici grada pod Marjanom tako tijekom vrućih dana imaju priliku isprobati ukusna Good Food jela.

Good Food se u Splitu može naručiti putem popularnih aplikacija za dostavu hrane (Wolt i Glovo), a splitska virtualna podružnica donosi i svoj poseban meni, podijeljen na nekoliko osnovnih stavki – salate, tortilje i bowlove, uz neizostavne krumpiriće (obične ili od batata) kao prilog. Drugim riječima, ako pozovete prijatelje na terasu i ljetnu večeru, sigurno će svatko pronaći nešto za sebe.

Salate s potpisom chefa Mate Jankovića

Salate su okosnica Good Food ponude, a izdvajaju se Tiger’s Garden i Crispy in Love. Ljubitelje okusa dalekog istoka zasigurno će oduševiti salata koju je za Good Food osmislio i potpisao renomirani chef Mate Janković – Tiger’s Garden. 

Good Bowlovi zdrave su zdjele pune okusa, boja i mirisa, s rižom ili kvinojom kao osnovom te dodatkom piletine, ramsteka ili vege verzije s avokadom, uz mnogo svježeg povrća i orašastih plodova, kao i slasnih umaka za završni touch. Svaki Good Bowl dobio je ime po kultnim filmovima, s  kojima postoji znakovita povezanost.

Odlična kombinacija Azije i Meksika

Zbog mnogo zelenih, zdravih sastojaka poput krastavaca, korijandera i avokada, mnogi će svoju dozu vitamina potražiti u Green Mileu. Za one koji traže nešto ”jače”, sočnije i zasitnije, tu je American Beauty s, naravno, steakom u glavnoj ulozi. La Dolce Vita objedinjuje odabrane sastojke za kojima biste inače posegnuli do Italije – sušena rajčica, Pesto Genovese, Grana Padano…

Uz Mexican, Beef i Greek, Splićani mogui isprobati Tiger’s Prawn tortilju, koja je zasad dostupna samo u Splitu. Kao odlična kombinacija Azije i Meksika, ova tortilja sadrži panirane kozice ukomponirane s crvenim radičem, špinatom, kristal salatom, rajčicama, crnim maslinama i wasabi umakom, a sve zajedno umotano je u mekanu i sočnu tortilju.

Fotografije: Sanja Jagatić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime