Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Nakon godišnjeg odmora ne propustite temeljito regenerirati kožu i kosu!

Nakon povratka s ljetovanja svi se suočavamo s brojnim ‘posljedicama’ ljetovanja. Psihički se teško privikavamo obvezama na radnom mjestu i prekidu bezbrižnosti koju nam je dao odmor. No, da bi barem izbjegli uobičajene fizičke ‘tegobe’, poput perutanja preplanule kože, suhih vrhova na kosi i drugih neugodnosti – donosimo kratki beauty vodič kroz dubinsku regeneraciju kože […]

Nakon povratka s ljetovanja svi se suočavamo s brojnim ‘posljedicama’ ljetovanja. Psihički se teško privikavamo obvezama na radnom mjestu i prekidu bezbrižnosti koju nam je dao odmor.



No, da bi barem izbjegli uobičajene fizičke ‘tegobe’, poput perutanja preplanule kože, suhih vrhova na kosi i drugih neugodnosti – donosimo kratki beauty vodič kroz dubinsku regeneraciju kože i kose!

Poslije ljetovanja koža jest tamna, ali često bez sjaja, perutava i neelastična, a što se duže pretjerano izlagala suncu, postajala je sve grublja, naročito ako nije na vrijeme pripremljena i ako tijekom sunčanih dana nije svakodnevno i obilno njegovana.

Na prvom mjestu – piling, pa uljne kupke i hidratacija

Ok, već smo pisali o važnosti pilinga, ne samo u produženju preplanulosti kože, nego i općenito u eliminiranju raznih drugih nepravilnosti po koži. No, ponovimo gradivo!
Čak i bez obzira na njegu prilagođenu vrelom podneblju – sunce, vrućina, slana voda i vjetar učinili su svoje. Da bi se ponovo vratila u normalno stanje, koži tijela i lica, te kosi neophodna je dodatna njega. Kožu tijela treba najprije osloboditi i očistiti od osušenih stanica. Dakle, temeljit piling cijeloga tijela spriječit će pojavu naknadnog, mora se priznati, ružnog perutanja.

Piling – recept za uvijek zategnutu, baršunastu i sjajnu kožu

Zatim, upotrebom kvalitetne prirodne uljne kupke, treba nadoknaditi izgubljenu masnoću, a nakon tuširanja i vlažnost obilnim nanošenjem hidratantnog mlijeka ili kreme za tijelo. Tek kad se stanje kože normalizira, preparati posebno obogaćeni masnoćom i vlagom mogu se zamijeniti proizvodima koje inače koristite.

Maske za ruke i stopala

Njega treba uključiti i kožu ruku najviše sklonu pojavama pjega i fleka, te stopala, koja su posebno ugrožena nesputanim kretanjem po pijesku i kamenju. Uz specijalne preparate, i rukama i nogama godit će i maska koju treba nanijeti u debelom sloju, zaštititi pamučnim čarapama i rukavicama i ostaviti da djeluje preko noći.
U istu se svrhu može upotrijebiti i ulje od badema ili maslinovo ulje. Kako se atmosferskim uvjetima, posebno suncu, pripisuju najveće ‘zasluge’ za starenje, njega kože lica je vrlo važna nakon povratka s ljetovanja.
Koljena, laktovi i gležnjevi su područja gdje je koža posebno sklona isušivanju i zadebljanju, pa na njih obratite posebnu pažnju.

Hidratacija – vrijeme je da obradujemo kožu i kosu svježim inovacijama

A za lice – ampule!

Nakon vrlo nježnog pilinga, uz redovnu njegu, dva puta tjedno na lice treba nanijeti specijalnu hidratantnu masku koja će koži vratiti izgubljenu vlažnost. Preporučljiva je i primjena ampula u obliku kratke kure. One će kožu dodatno nahraniti i vratiti joj izgubljenu masnoću i vlažnost. Masku i sadržaj ampula treba, osim na lice, nanijeti i na područje vrata i dekoltea. Najbolji rezultati vide se nakon nanošenja vitaminskih ampula i ampula za hidrataciju kože. Ne smije se zaboraviti ni područje oko očiju, posebno osjetljivo i sklono pojavi bora. Uz specijalnu masku za to područje, preporučljivi su i posebni oblozi namijenjeni umornim i iritiranim očima.

Serumi – visoka koncentracija aktivnih sastojaka za maksimalnu njegu kože

Vratite kosi sjaj

Kosi je potrebna posebna njega primjenom specijalnih “pakunga”, regeneratora i maski koje će joj ubrzo vratiti stari sjaj. Često bojenje uzrokuje nedostatak vlage i sjaja, kosa je suha i bezlična, podložna pucanju vrhova. Izlaganje suncu, soli, klor u bazenima i vjetru dodatno je oštećuju. Zato je po povratku s ljetovanja kosi potrebno nadoknaditi vlažnost i prirodnu masnoću, vratiti joj sjaj i živost.
Obavezno uvijek koristite regenerator koji će nadoknaditi izgubljenu vlagu. Poželjno je kosu jednom tjedno dubinski nahraniti. Nakon pranja, kosu posušite ručnikom te nanesite masku koja hrani vlakna te pruža mekoću i sjaj. Na opranu kosu nanesite serum koji će je zaštititi od isušivanja.

5 domaćih recepata za dubinsku regeneraciju kose (savršeni nakon odmora!)

I za kraj – ne zaboravite se i dalje zaštititi od sunca

Često nakon povratka s mora zaboravimo kako nas sunce nemilice ‘prži’ bilo gdje da boravimo. A posebno je opasno i gradskim sredinama jer u kombinaciji sa zagađenim zrakom i betonskim okruženjem može izazvati i veće posljedice na koži i kosi. Zato bi bilo dobro da u torbi uvijek imate neko sredstvo za zaštitu od sunčevih zraka, poput primjerice ulja u spreju s karotenom i zaštitnim faktorom – ne samo da će lijepo održavati vašu preplanulost, nego su obogaćena i njegujućim ekstraktima koji će dodatno njegovati kožu i dati joj svilenkastu mekoću!

Nivea SUN Oil Spray Carottene SPF 6 - Ulje za brže tamnjenje
Olival SUPER Maslina ulje za sunčanje
Collistar Supertanning Dry Oil SPF15 - Ulje za brže tamnjenje
Sisely Super Soin Solaire Huile D'été Corps SPF 15 - Ulje za zaštitu od sunca
Biobaza Suho ulje za sunčanje
Nivea SUN Oil Spray Carottene SPF 6 - Ulje za brže tamnjenje Olival SUPER Maslina ulje za sunčanje Collistar Supertanning Dry Oil SPF15 - Ulje za brže tamnjenje Sisely Super Soin Solaire Huile D'été Corps SPF 15 - Ulje za zaštitu od sunca Biobaza Suho ulje za sunčanje

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime