Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Budite na oprezu: ‘Žoharenje’ je novi (opasni) trend upoznavanja

Dobra vijest je da postoje neki prilično jasni pokazatelji da vaš partner ima još nekoliko seksualnih partnera. Donosimo znakove s kojima ćete 'malog štetočinu' prepoznati s velikih daljina...

Neki spojevi prolaze dobro, drugi znaju biti neugodni. Ponekad se odlučite nastaviti viđati s tom osobom, ali ipak će proći neko vrijeme prije nego što postanete ‘ekskluzivni’ te se viđate samo jedno s drugim.Često se osoba s kojom se viđate, nažalost, viđa s još nekoliko ljudi. Nekima to zvuči prilično grozno, a da stvar bude gora, ovaj način izlaženja dobio je i svoje ime. U svijetu “dejtanja” novi je ‘trend’ – roaching (u doslovnom prijevodu ‘žoharenje’ prema izvedenici od riječi žohari).
Nažalost, u ovoj situaciji ne možete samo zgrabiti Raid i raspršiti svoje probleme. Donosimo nekoliko načina na koje ćete prepoznati jeste li u ovakvoj vrsti odnosa.

Što je Roaching?

Dakle, znate kako se žohari množe dok se skrivaju i to vrlo brzo? Pa, tako je i žoharenje dobilo ime, tj. vaš partner možda ima mnogo skrivenih seksualnih partnera. Roaching je termin za upoznavanje koji je skovan i odnosi se na nekoga tko spava s mnogima osobama. Čak i ako ste svjesni još jednog seksualnog partnera, mogli biste shvatiti da ih, zapravo, ima mnogo. Izraz dolazi iz neugodnosti koju osjetite kada vidite jednu od ovih  malih buba, ali znajući da ih – kada upalite svjetla – ipak ih puuuno više.

Novi faktor privlačnosti: 6 nepoznanica o izlascima nakon cijepljenja

Kako znati da osoba s kojom izlazite ima više seksualnih partnera?

Dobra vijest je da postoje neki prilično jasni pokazatelji da vaš partner ima još nekoliko seksualnih partnera. Donosimo znakove s kojima ćete ‘malog štetočinu’ prepoznati s velikih daljina…

Ne prave i ne drže se planova. Oni obično čekaju sve ponude i “bolje” planove, recimo s nekim drugim s kim se viđaju ili spavaju.

Ne žele postati ozbiljni. Ako izbjegavaju “razgovor” (znate onaj koji određuje kamo odnos vodi) ili uopće ne govore o vezanju, to vjerojatno znači da ne žele definirati odnos. Naravno, još uvijek postoji nada da bi mogli “pasti na vas”, ali pazite da ne čekate predugo. Ako nastave odgađati taj razgovor, možda je vrijeme da nastavite dalje.

Drže vas dalje od sebe. Ako se počnete osjećati “nelagodno” jer vam se čini da vas drže blizu, ali i daleko, to može biti zato što su zauzeti s drugim osobama. Iako im se možda jako sviđate, sviđa im se i mnogo drugih.

Iskreno vam govore da žele zadržati ležerni odnos. Čak i ako vam se čini da je vaš odnos više od prijatelja s povlasticama, ali ipak se ne pomiče s mrtva točke, to znači da izbjegavaju postati ozbiljni. Izražavanje njihove želje da ‘ostanu ležerni’ jasan je znak da stvari ne napreduju i da su vjerojatno uključeni i drugi ljudi.

Snack: Kako je postao najpopularnija aplikacija za dejtanje u pandemiji

Što učiniti ako ste u Roaching odnosu?

Nije smak svijeta ako saznate da niste jedini. I to ne znači nužno da morate otpisati ovog partnera. Ako niste vodili “ekskluzivni” razgovor, oni tehnički ne krše nikakva pravila. Problem nastaje ako počnu biti nepošteni ili skrivati ​​situaciju.
U svakom odnosu postoji ono sivo razdoblje u kojem je sve previše novo da bi bilo ekskluzivno i vaš bi se novi ljubavni partner mogao viđati s drugima. Međutim, iako to može biti prihvatljivo na početku, nakon tri mjeseca izlaženja krenite dalje ako se niste obvezali, a to vam je velika želja.

Naravno, radi vaše sigurnosti i zdravlja, važno je razgovarati o seksualnom zdravlju vašeg partnera, a to je savršeno vrijeme za postavljanje pitanja o bilo kojim drugim partnerima. Složit ćete se da, ako netko od vas spava s nekim drugim, drugi zaslužuje to znati. To je osobito važno sada u vrijeme koronavirusa koji je dodatni komplicirajući faktor.

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime