Četvrtak, 17 listopada, 2024

Pogled kroz ekran: Večernjakova ruža kao ogledalo kvalitete!

Vođena sigurnom rukom Duška Ćurlića i Doris Pinčić, ceremonija dodjele Večernjake ruže dokazala je da u ovoj zemlji neke tradicije ne izlaze iz okvira kvalitete bez obzira na izazove banalizacije oko sebe

Globalno gledano sve oko nas prepuno je trnja. No, ima jedna ruža koja je nježna, lijepa, željena i služi kao ogledalo kvalitete. Dugi niz godina buja u ružičnjaku Večernjeg lista i navješćuje proljeće.
 



 
Ovogodišnja dodjela prestižne medijske nagrade navijestila je i povratak u jedino normalno jer je okupila medijsko društvenu trupicu u zagrebačkom HNK i ponudila nepretencioznu slavljeničku večer. Najprestižnija kategorija svakako je ona za televizijsku emisiju godine. Publika je odlučila da će to biti “Doba Uskoka” autora Domagoja Božidara Burića i pogodila. Serijal je to koji u sadašnjosti govori o prošlosti s besmrtnim pogledom u budućnost.
 
Burić svakom svojom idejom pleše po rubu realizacije jer se svima osim njemu čini neizvedivom. Vizionar je to s kojim možemo biti sigurni da je kvaliteta zajamčena, da nikad hrvatska baština propasti neće. Osobno jedva čekam da sadašnjost postane prošlost pa da je obradi u svojoj maniri. Bit će kudikamo podnošljivija.
 

Žena najkreativnijeg vokabulara

Radijska osoba godine je Sanja Brajković. Prvi glas damskog etera u Hrvatskoj godinama je članica ekipe Radija Sljeme. Žena najkreativnijeg vokabulara od svih iz “male kutije” na samoj dodjeli otkrila je da su za njen radijski život zaslužni nogomet i otac koji je slušao prijenose utakmica na radiju. Sanja svakim ulaskom u eter žonglira toliko vješto da bi prošla bilo koju akademiju radijske umjetnosti, a kad zakuca priču prije glazbe – škaricama skida paučinu iz gornjeg kuta radijskog gola.
 
Prisavlje je sretno i zbog glumačkog ostvarenja godine koje odlazi Mirjani Bohanec Vidović za ulogu gospođe Šafranek u “Dnevniku velikog Perice”. Hit serija s patinom koja koketira s mjuziklom vrlo se brzo upisala u antologiju Dramskog programa javne televizije. Večernjakova ruža u kategoriji radijske emisije ide u Istru ekipi emisije 2 u 1 koju možemo slušati u programu radija Istra.
 
Godina u kojoj je RTL najveći pobjednik na TV tržištu jer je u medijskom prijelaznom roku kapetan medijske plovidbe Andrija Jarak odlučio ploviti pod njihovom zastavom, Ružu za tv osobu godine donijela je Tinu Kovačiću, donedavnom RTL- ovu dopisniku iz Osijeka. Osebujan, neobičan i svoj publiku je osvojio zanimljivim pristupom pričama. Odlučio je Kovačić zaploviti nepredvidivom i mahom nevidljivom Unom koja još uvijek, dojam je, stoji i ne pokazuje raskoš talenata, ali nadamo se da će i poteći.

Neke tradicije ne izlaze iz okvira kvalitete

Na Novoj TV neće morati puno vode teći u svrhu maženja ruža jer se moraju zadovoljiti cvjetkom u tek jednoj kategoriji. Novo lice godine su novi prezenteri Dnevnika u 19.15 – Dino Goleš i Valentina Baus. Upravo je ova kategorija najšarenija jer u nju ulaze svi profili društva. Možda bi upravo o njenom identitetu trebalo razmisliti u budućnosti.
 
Glazbena Ruža ide Petru Graši. Nadamo se da mu je reka’ ‘ko jer je to idealan poklon baš za današnji rođendan. A za vrijeme dodjele pjevao je u prepunoj zagrebačkoj Areni. Novost ovogodišnje dodjele je Digitalna ruža koju je osvojila ekipa serije Teini dnevnici.
 
Ružini dnevnici i ovogodišnju dodjelu mogu zaključiti s ponosom. Vođena sigurnom rukom Duška Ćurlića i Doris Pinčić ceremonija dodjele dokazala je da u ovoj zemlji neke tradicije ne izlaze iz okvira kvalitete bez obzira na izazove banalizacije oko sebe.
 
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Grupna fotografija dobitnika Večernjakove ruže
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Grupna fotografija dobitnika Večernjakove ruže Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
 
Fotografije: Pixell / Večernji list /Boris Šćitar / Emica Elvedji

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime