Subota, 12 listopada, 2024

Memoari Matthewa McConaugheyja ovog ljeta će obogatiti i naše police

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena Svjetla osvojila je milijune čitatelja jedinstvenom iskrenošću,  mudrošću i lekcijama života iz perspektive proslavljenog glumca

I dok su nam misli okrenute prema moru, godišnjem odmoru i izležavanju na plaži, te planiramo popis knjiga kojim bi si mogli obogatiti ljetno odmaranje, jedan nam je naslov posebno probudio maštu. Riječ je o knjizi “Zelena svjetla” koju je napisao proslavljeni glumac i dobitnik Oscara Matthew McConaughey, a dostupni su i u Hrvatskoj u izdanju Školske knjige.



Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija “Zelena Svjetla” osvojila je milijune čitatelja jedinstvenom iskrenošću,  mudrošću i lekcijama života iz perspektive proslavljenog glumca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Book Cook Look Club (@thebookcooklookclub)

Rješenje životnih prepreka

Kako je sam glumac izjavio, knjiga govori o njegovom privatnom i profesionalnom putu, kao i svim preprekama na koje je nailazio. Svim čitateljima nudi uvid u kvalitetno rješavanje prepreka i savjetuje kako živjeti život punim plućima.

“Ovaj život živim već pedeset godina, njegovu zagonetku pokušavam riješiti četrdeset dvije godine, a dnevnike o mogućim rješenjima te zagonetke vodim posljednjih trideset pet godina. Bilješke o uspjesima i neuspjesima, radostima i žalostima, o stvarima kojima se čudim i onome zbog čega se naglas smijem. Kako biti pravedan. Kako ublažiti stres. Kako se zabaviti. Kako manje nanositi bol drugima. Kako da drugi manje nanose bol meni. Kako biti dobar čovjek. Kako naći smisao u životu.

Kako biti vjerodostojniji samome sebi. U posljednje sam vrijeme skupio hrabrost otvoriti te dnevnike. Pronašao sam priče kojima sam svjedočio i koje sam doživio, lekcije koje sam naučio i zaboravio, pjesme, molitve, vjerovanja o tome što je bitno i mnoštvo naljepnica za automobile. Pronašao sam dosljednost u načinima kojima sam pristupao životu i koji su mi pružali više zadovoljstva i u to vrijeme i danas”, riječi su kojima Matthew McConaughey započinje “Zelena svjetla”.

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Jedan od najomiljenijih holivudskih glumaca

Matthew McConaughey danas je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih holivudskih glumaca koji svakom novom ulogom pomiče svoje granice. Iako je karijeru započeo glumeći u raznim romantičnim komedijama, s godinama se prometnuo u jednog od vodećih dramskih glumaca. Sposobnost prilagodbe svakom liku kojeg glumi te fizička i psihička priprema donijeli su mu i zlatnog kipića.

Riječ je o filmu 2Dobri momci iz Dallas” u kojem je šokirao sve gledatelje svojom fizičkom transformacijom. Osim svog književnog prvijenca, McConaughey se može pohvaliti i time da je postao profesor Sveučilišta Texas u Austinu.

Naslovna fotografija: @skolska_knjiga 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime