Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Reprezentativci koji bi mogli imati važnu ulogu na SP: Borna Sosa

Konstantno dobrim igrama, sjajnim pregledom i 'lijevom nogom' koja ga krasi, smatramo da bi Borna trebao zasjati na ovom SP-u i pokazati zašto je jedan od naših najvećih talenata

Borna Sosa rođen je u Zagrebu, a izdanak je poznate Dinamove akademije. Veoma dobrim igrama kroz mlađe selekcije, zaslužio je debi za prvu ekipu 2015. godine pod vodstvom Zorana Mamića. Svoj europski debi imao je 2016. godine u pobjedi protiv Vardara iz Skopja u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka.



U svoje četiri sezone Borna je nastupio u 41 utakmici i asistirao šest puta. Njegove igre pobudile su interes stranih klubova od kojih je njemački Stuttgart bio najbrži i “osigurao” Bornine usluge, a svoj debi je imao već 26.08.2018 protiv Mainza. Zbog višestrukih ozljeda njegova prva sezona je otišla u zaborav, plus “njegov” Stuttgart je ispao u drugu Njemačku ligu. U njegovoj drugoj sezoni pehovi s ozljedama su se nastavili što je rezultiralo sa samo 24 nastupa u dvije godine. Sezona 2021-22 je bila ključna u njegovom “naletu” gdje se ustalio u prvih 11 kod trenera Pellegrina. Njegove sjajne igre punile su naslovnice i uspoređivali su ga čak sa David Alabom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Borna Sosa (@superrman007)

Konstantne dobre igre

Te sezone, produžio je svoj ugovor do 2025. godine i završio sezonu s devet asistencija što je ujedno i bio njegov osobni rekord. Sezonu 2021-22 je počeo s još većim podizanjem svoje igre te je u utakmici protiv Greuther Furtha imao Hat Trick asistencija u pobjedi 5-1. Iz sezone u sezonu podigao je razinu svoje igre stoga je i Njemačka brzo reagirala i htjela ga u redovima svoje reprezentacije. Dobio je Njemačko državljanstvo radi svoje majke koja je rođena u Berlinu. Nakon što je sve išlo u smjeru da ćemo “izgubiti” takvog talenta te da će Borna zaigrati za Njemačku, u posljednji tren je sve propalo zbog Fifinih pravila.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Borna Sosa (@superrman007)

Par dana kasnije, Borna se ispričao Hrvatskoj reprezentaciji, navijačima i narodu. Svojim igrama ponovno je zaslužio poziv u Hrvatsku reprezentaciju gdje se ustalio kao naš prvi izbor na poziciji “lijevog bočnog”, a svoj debitantski gol postigao je protiv Danske u Ligi Nacija. Konstantno dobrim igrama, sjajnim pregledom i “lijevom nogom” koja ga krasi, smatramo da bi Borna trebao zasjati na ovom SP-u i pokazati zašto je jedan od naših najvećih talenata.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime