Petak, 18 listopada, 2024

Recept dana: Čips od kelja

Obzirom da se ne želimo odreći ove ukusne namirnice, donosimo recept za čips od kelja omogućava vam uživanje u hrskavim zalogajima bez stresa

Tko ne voli grickati čips? Mi još nismo upoznali takvu osobu, ali svi znamo da nam ponekad pojedena cijela vrećica stvara osjećaj grižnje savjesti. Obzirom da se ne želimo odreći ove ukusne namirnice, donosimo recept za čips od kelja omogućava vam uživanje u hrskavim zalogajima bez stresa.



Sastojci 

1 kelj

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica morske soli

Priprema

Ključ za hrskavi čips od kelja je da lišće kelja temeljito osušite. Upotrijebite papirnate ručnike ili suhu krpu za suđe kako biste uklonili sve kapljice vode. Lagano rukom premazujte suhe listove kelja maslinovim uljem. Ne želite ih potopiti ili nikada neće postati hrskavi.

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva C. Obrubljeni pleh obložite papirom za pečenje. Nožem ili kuhinjskim škarama pažljivo skinite listove kelja s debelih stabljika i natrgajte ih na komade veličine zalogaja. Kelj operite i dobro osušite. Listove kelja prelijte maslinovim uljem i promiješajte da se sjedine. Rasporedite u ravnomjernom sloju na lim za pečenje bez preklapanja i pospite solju. Pecite dok rubovi ne počnu rumeniti, ali ne izgore, 20 do 30 minuta. Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime