Utorak, 26 ožujka, 2024

Kakvu glazbu vole vaši kućni ljubimci? Spotify ima playliste i za njih! 

Istraživanje je pokazalo da 8 od 10 vlasnika smatra kako njihov ljubimac voli glazbu: Čak 71% ispitanika puštalo je glazbu svojim životinjskim prijateljima, često im pjevaju, a mnogi smatraju da sa svojim ljubimcem dijele isti glazbeni ukus

Nedvojbeno je kako je veza između vlasnika i njegovog ljubimca zaista nešto posebno. Mnogi će kućnim ljubimcima pustiti glazbu te nerijetko i zaplesati s njima, a zahvaljujući Spotifyu – vaš najbolji životinjski prijatelj i sustanar sada može uživati u glazbenim playlistama generiranih isključivo za njega.Naime, vodeća glazbena streaming platforma Spotify ima posebnu razvijenu nadogradnju Spotify for Pets, a ciljana skupina su kućni ljubimci! Konkretnije: psi, mačke, ptice, hrčci i – iguane – dok se u budućnosti planiraju uvesti i opcije za druge životinjske vrste koje žive u suživotu s čovjekom.

Čak 71% vlasnika pušta glazbu svojim ljubimcima

Popularni moderni glazbeni div također je proveo istraživanje koje je otkrilo nekoliko zanimljivosti. Među ostalim podacima, saznalo se i da 8 od 10 vlasnika smatra kako njihov životinjski prijatelj voli glazbu. Čak 71% ispitanika puštalo je glazbu svojim ljubimcima, 69% im pjeva dok njih 55% smatra da sa svojim ljubimcem dijele isti glazbeni ukus.

Životinje reagiraju na glazbu

Istraživanje je također pokazalo da bi pomno odabrana glazba (prema ranije unesenoj kombinaciji karakteristika životinje te glazbenom ukusu čovjeka) mogla pomoći u zbližavanju vlasnika i ljubimca. Korak dalje koji se može poduzeti je u suradnji sa stručnjakom specijaliziranim za kućne ljubimce prilagoditi playlistu koja može pomoći u razvoju i treningu ljubimca ili mu pak praviti društvo dok je sam kod kuće. Također, smatraju stručnjaci, glazba našim malim sustanarima može pomoći prebroditi strah od potresnih događaja, koji nerijetko na životinje ostavljaju posljedice.

Pun energije ili spavalica? Stiže playlista prema karakteru ljubimca

Kako navode iz Spotifya, algoritmi aplikacije osim glazbenih preferencija vlasnika mogu prepoznati i osobnosti kućnih ljubimaca – ovisno o vrsti kojoj ljubimci pripadaju te opisu njihovog ponašanja npr. uspavan, znatiželjan i slično.
Na temelju navedenih podataka aplikacija automatski generirana individualno prilagođene playliste.
Dodatno, vlasnici mogu unijeti ime svog ljubimca i dodati fotografiju. Playliste se mogu podijeliti i na društvenim mrežama, a kako bi se mogli povezati i usporediti s drugim istomišljenicima preporučuje se korištenje oznake #SpotifyPets.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Barry Lane (@barry_the_puggy)

Pawsonalirizrane listi trenutačno mogu isprobati samo Spotify Premium korisnici putem stranice https://pets.byspotify.com/.

Ako ste ljubitelj pasa, a nemate Spotify ili pak niste pobornik tehnoloških inovacija mi već imamo pripremljen popis pjesama inspiriranih krznenim prijateljima! 🙂 Uživajte!

Donosimo 10 inspirativnih pjesama za sve ljubitelje pasa

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime