Srijeda, 24 srpnja, 2024

Hedonistički vikend u Brtonigli: Festival Toons&Tunes vodi nas u svijet stripa i vinila

Brtonigla Toons&Tunes festival već je pokazao da sjajno kombinira strast, kolekcionarstvo i ljubav prema vinilima i stripu sa svim blagodatima koje Brtonigla nudi

Brtonigla, šarmantni srednjovjekovni gradić koji leži na brežuljcima uobličenim vinogradima i maslinicima, već je poznat po svojoj izvrsnoj gastronomiji, vrhunskim vinima i poljoprivrednom bogatstvu. No, s dolaskom festivala Toons&Tunes, ova idilična destinacija postaje još bogatija za dozu hedonizma, umjetnosti i zabave. Od 3. do 5. svibnja, prostorije Turističke zajednice Brtonigla, koje se prostiru na gotovo 1000 kvadrata na tri kata prenamjenit će se u okupljalište regionalnih umjetnika i naravno dobrih boja i zvuka.Simfonija priča i zvukova – Brtonigla u Ritmu Toons&Tunes Festivala!

Ovogodišnje izdanje Toons&Tunes festivala ističe se značajnim imenima poput strip crtača Igora Kordeja, pionira Yu funka Tihomira Popa Asanovića i Ratka Divjaka. Suradnja s prestižnim talijanskim muzejem stripa PAFF! dodatno daje na značaju festivalu, uz istaknute ilustratore i strip crtače Helene Janečić, Jane Adamović i Ane Petrović. Ove godine, festival je u znaku žena, a uz već spomenute umjetnice, talijanska ilustratorica Valentina Angelone predstavlja PAFF! s svojim najnovijim radom, dok Animafest donosi filmske projekcije pod nazivom AFN: That’s What She Said. Osim Animafesta, subota i nedjelja rezervirana je i za animirane filmove s ovogodišnjeg OHOHO festivala.

  Okupljajući autore iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Austrije, oganizatori su uspjeli u naumu stvaranja platforme za razmjenu ideja, iskustava i Brtonigla s gostovanjem regionalnih strip snaga (Tinta festival (Slo), Paff! (Ita), OHOHO (Hrv)) postaje regionalni kreativni nukleus. Već spomenuti “line up” stripaša i ilustratora upotpunjuju domaće snage kao Tihomir Tikulin, Vibor Juhas, Oleg Morović i strip kolektiv “Strip Prefiks”.

Okupljanje zaljubljenika u strip i vinile

Za kolekcionare, festival nudi bogatu ponudu stripova najvećih regionalnih izdavačkih kuća poput Fibre (Hrv) i Veselog četvrtka (Srb), dok će ostatak prostora biti ispunjen raznovrsnim sadržajem poput audiofilske DIY slušaonice, promocije knjiga (Album na dan: 365 najvažnijih albuma koje morate poslušati i Stripotetke), radionica za djecu i odrasle, društvene igre, kviza te panel diskusije s gostima. Tijekom cijelog festivala regionalni DJ-evi puštati će glazbu isključivo s vinila, stvarajući autentičnu festivalsku atmosferu. Izvođači poput Woo-D i Sunny Sun iz Slovenije te Groovoteke iz Hrvatske jamče vrhunski glazbeni doživljaj.

Brtonigla Toons&Tunes festival već je pokazao da sjajno kombinira strast, kolekcionarstvo i ljubav prema vinilima i stripu sa svim blagodatima koje Brtonigla nudi. Festival počinje u petak s Gallery Partyjem u 19:30, gdje će posjetitelji moći uživati u performansu Mirona Milića Feat Neeksha, te razgledati radove gostujućih umjetnika. Ne propustite festival dobrih boja i zvuka koji je rezultat lokalnih entuzijasta i podrške Općine Brtonigle i Turističke zajednice Brtonigle.

Foto: PR

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime