Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Kontroverzni škotski komičari Jimmy Carr i Daniel Sloss dolaze u Hrvatsku

Carr je svoju popularnost širom svijeta produbio trima Netflix specijalima, ujedno je bio prvi britanski komičar koji je imao ugovor s ovim streaming gigantom što su mu, uz njegov jedinstveni brend humora, omogućili i brojni drugi projekti i pojavljivanja

Netflixovu zvijezdu i poznatog voditelja i komičara Jimmyja Carra – tuži vlastiti otac. Jim Carr, stariji je tužbu protiv stand-up zvijezde, koja uskoro dolazi u Hrvatsku, podigao nakon izlaska njegove nove knjige “Before and Laughter” u kojoj se komičar šali na račun svoje obitelji i porijekla. Zasigurno nisu pomogli ni brojni napadi na rodno mjesto i obiteljsku povijest u nastupima na podcastima, pa je poznati škotski biznismen, Carrov otac, odlučio na sudu potražiti pravdu. Inače, komičar koji će 16. studenog u Zagrebu održati dva rasprodana showa u dvorani Lisinski, u brojnim je intervjuima isticao da s ocem ne priča od majčine smrti. Gotovo 21 godinu nisam vidio oca. Moja majka je umrla, a moj otac je za mene mrtav. Zvuči, oštro, ali samo dok ne upoznate tog lika” – izjavio je Carr. Tužba iz reda članova obitelji samo je jedan od problema koje Carr ima zbog svojih eksplicitnih šala, naime, nedavno ga je zbog šale o holokaustu osudila čak i britanska vlada.


A sličan, brutalni smisao za humor, ima i druga škotska zvijezda koja također dolazi u Hrvatsku. Daniel Sloss u dvoranu Lisinski dolazi 12. prosinca. Naša ga publika zasigurno najbolje zna po Netflixovim specijalima “DARK” & “Jigsaw” koji se prikazuju u gotovo 190 zemalja, a kojima se priznaje da su uzrokovali preko 120.000 prekida i 300 razvoda. Naime, Sloss je u svojim nastupima naglašavao i dokazivao tezu da je bolje biti sam nego u lošoj vezi, a kao dokaz da im je okončao vezu fanovi čak donose potvrde o razvodu na predstave na kojima žele Slossov autogram.

Daniel dolazi po drugi put u Lisinski

Sloss redovito ruši rekorde i može se pohvaliti s 300 non-stop nastupa tijekom sedamnaest mjeseci u sklopu turneje s kojom je obišao Europu, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Kanadu, Australiju, Hong Kong, Japan, pa čak i Moskvu gdje je u tamošnjoj Areni održao najveći stand-up show ikad održan u Rusiji na engleskom jeziku.

Ovo je Danielu drugi dolazak u Lisinski gdje je nastupio prije točno pet godina sa svojim showom Now. Strastvenom navijaču nogometnog kluba Chelsea zanimljiv je dolazak u Zagreb nakon okršaja njegova kluba s Dinamom, a s posebnim veseljem očekuje početak studenog i uzvratnu utakmicu na maksimirskom stadionu. Uz Slossa u Lisinski kao poseban gost dolazi i komičar Kai Humphries.

Carr je svoju popularnost širom svijeta produbio trima Netflix specijalima, ujedno je bio prvi britanski komičar koji je imao ugovor s ovim streaming gigantom što su mu, uz njegov jedinstveni brend humora, omogućili i brojni drugi projekti i pojavljivanja. Redovit je gost na najprestižnijim britanskim i američkim televizijskim emisijama poput “Tonight Show”, “The Late”, “Late Show” i “Late Night s Conanom O’Brienom”. 

Komičarski heroj našeg vremena

Britanski The Guardian Carra je opisao kao “komičarskog heroja našega vremena”, što je prepoznala i publika diljem svijeta pa se Carr tako može pohvaliti da je za njegovu prethodnu turneju prodano više od 480 tisuća ulaznica, što je broj koji planira nadmašiti prije kraja 2022 godine. 
 
Poznat je po briljatnim, često i bezobraznim šalama na rubu “dobrog ukusa”, a stand-up publika ga prepoznaje i kao jednog od najboljih komičara improvizatora – njegove interakcije s publikom i dovitljivi odgovori savršeno nadopunjuju njegov osnovni materijal i zaokružuju cjelokupno, urnebesno iskustvo. U Lisinski dolazi sa svojim najnovijim programom Terribly Funny, sastavljenim od 100% novog i nikad objavljenog materijala. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime