Petak, 22 ožujka, 2024

OO7 pjesme: Top deset hitova koje sluša Bond, James Bond

Madonna, Garbage, Pretenders, A Ha, Sam Smith, Chris Cornell, Carly Simon, Sherly Crow, Adele, Iggy Pop, Tom Jones samo su dio superzvijezda biranih da svojim glazbenim doprinosom i hit statusom zakucaju novog Bonda. Izdvojili smo deset najboljih pjesama ili tema koje se vežu za Jamesa Bonda od vremena lansiranja 007 avantura

Osim na filmskom platnu, JamescBond je uz svaku svoju premijeru vukao i središnju soundtrack temu. Glazba iz Bonda jedno je od najprepoznatljivijih mjesta filmskih scoreova od koje se uvijek očekivalo opravdanje orkestralnog pop evergreen hit statusa. Od instrumentala Johna Barryja i njegove pionirske teme pa sve do aktualnog songa Billie Eilish naslovljenog jednako kao i posljednji hit, kao Bondovi pjevači i pjevačice provlačili su se i bili biranima mnogi hit autori i izvođači.Madonna, Garbage, Pretenders, A Ha, Sam Smith, Chris Cornell, Carly Simon, Sherly Crow, Adele, Iggy Pop, Tom Jones samo su dio superzvijezda biranih da svojim glazbenim doprinosom i hit statusom zakucaju novog Bonda. Mnogi od njih nisu opravdavali svojim star powerom kvalitetu pjesme, ali se nisu ni sramotili. Bondiane ne znaju za failove i velike dropove. Jednako tako ni hitovi nisu vječni.

Top deset najboljih pjesama od vremena lansiranja 007 avantura

Uzimajući u obzir isključivo kvalitetu autorstva, melodije, slojevitost aranžmana, pisanja bez ponavljanja općih mjesta mimo producentski zadanih okvira – izdvojili smo deset najboljih pjesama ili tema koje vežemo za Jamesa Bonda od vremena lansiranja 007 avantura.

1)John Barry – James Bond Theme (Dr. No, 1962.)

2) Shirley Bassey – Goldfinger (Goldfinger, 1964.)

3) Louis Armstrong – We Have All The Time In The World (On Her Majesty Secret Service, 1969.)

4) Billie Eilish – No Time To Die (No Time To Die, 2021.)

5) Tina Turner – Goldeneye (Goldeneye, 1995.)

6) Gladys Knight – Licence To Kill (Licence To Kill, 1989.)

7) Shirley Bassey – Diamonds Are Forever (Diamonds Are Forever, 1971.)

8) Sheena Easton – For Your Eyes Only (For Your Eyes Only, 1981.)

9) Duran Duran – A View To A Kill (A View To A Kill, 1985.)

10) Paul McCartney & Wings – Live And Let Die (Live And Let Die, 1973.)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime