Subota, 23 ožujka, 2024

Brian May: Queen s Adamom Lambertom radi na novim pjesmama!

"The show must go on"! Članovi grupe Queen i Adam Lambert surađuju već više od 10 godina, no jesu li (oni, a i svijet) spremni za nove pjesme?

Još od velikog uspjeha Oscarom nagrađenog biografskog filma Bohemian Rhapsody” te kasnije i hvaljenog dokumentarca “The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story”, nametnulo se pitanje hoće li se priča nastaviti – hoće li Queen i Adam Lambert snimiti nove pjesme?Krajem prošle godine objavljen je i prvi zajednički live album Queena i Adama Lamberta, “Queen + Adam Lambert Live Around the World”, a članovi benda su se u međuvremenu igrali i s idejama za potencijalni novi singl.  

“Jedan je Freddie

Nastavno na brojnu upite, popularni pjevač i dugogodišnji član grupe Queen s kojom sad već više od 10 godina odlazi na turneje, no nikada s njima nije snimio neki novi singl komentirao je jednom prilikom mogućnosti studijske suradnje: ‘Ljudi stalno pitaju hoćemo li snimiti nešto zajedno’, komentirao je Adam Lambert u jednom od ranijih intervjua: “Osobno nisam siguran ima li to ikakvog smisla jer to više ne bi bio Queen. Ako mene pitate – Queen je Freddie (Mercury).
Dodao je i da su koncerti s grupom Queen ono što ga uistinu usrećuje: “Obožavam to što mogu surađivati s njima, uživam što sam dio tih koncerata i što mogu doprinijeti sveukupnoj atmosferi – to mi je jako izazovno i iznimno me uveseljava. Poseban gušt mi je kada toj dvojici džentlmena (Brianu Mayu i Rogeru Tayloru) mogu prezentirati vlastite ideje – još više kad im se neka zamisao svidi!”

Nešto potpuno novo

Originalni članovi benda, “dvojica džentlmena” kako ih Lambert zove, čini se, ipak su spremni za novi uzbudljivi korak u karijeri.
Roger Taylor nikada nije skrivao kako bi nekad u budućnosti s grupom Queen volio snimiti nešto potpuno novo: Nisam siguran kako bi to “novo” trebalo zvučati, ali smatram da bi Brian mogao napisati pjesmu ili dvije koje bi nam se svima svidjele.”
Nikad se ne zna, bio je sve ovo vrijeme odgovor gitarista Briana Mayja koji je sada otkrio kako je Queen u studiju i radi na novim pjesmama – one koje bi originalno trebao otpjevati – Adam Lambert i one koje bi svojom energijom u potpunosti odgovarale Queen opusu, no paralelno savršeno kliknule s Lambertovom interpretacijom.   

May je u intervjuu za Guitar Player magazine također otkrio kako se njih trojica (May, Taylor, Lambert) već i ranije imali neke ideje na stolu, no da se stvari nisu baš odvijale po savršenom planu. 
Glazbenici i dalje ništa ne forsiraju nego uživaju u vremenu koje provode zajedno radeći ono što vole. Kako Brian May ističe, odlučili su pustiti da se dogodi neki poseban trenutak. Pravo vrijeme za novu glazbu će, vjeruju, doći spontano.

Novo normalno?

U vrijeme pandemije je, smatra May, puno teže planirati objavljivanje albuma baš kao što je teško organizirati turneju te nekoliko puta preslagivati koncertne datume.
Naime, nova europska “Rhapsody” turneja Queena s Adamom Lambertom inicijalno je najavljena za 2020., zatim odgođena za 2021. godinu te finalno potvrđena za 2022. godinu za kada je dodano i još nekoliko novih datuma. S druge strane, Adam Lambert je svoju samostalnu turneju na kojoj je planirao promovirati najnoviji album “Velvet” zbog pandemijske situacije bio primoran otkazati u potpunosti.

Krenite na koncertnu turneju – uz inovativnu videoigru grupe Queen!

Dijamantni hit

U međuvremenu, bezvremenski “Bohemian Rhapsody” postao je prvi britanski dijamantni hit (pjesma koja je na streaming servisima premašila 10 milijuna prodaja).

Sve ovo je čak i iznad naših ludih snova koje smo sanjali. Veliko hvala svima koji su tijekom godina vjerovali u nas, komentirao je May ovo najnovije postignuće.

‘Bohemian Rhapsody’ – 10 zanimljivih činjenica o bezvremenskom singlu

Dok bruse ideje za nove Queen pjesme, članovi benda nastavljaju raditi i na svojim samostalnim glazbenim projektima.
Jedan od takvih je i inspirativni singl kojeg je Brian May “Panic Attack 2021 (It’s Gonna Be All Right)”, nastavno na trenutačnu pandemijsku situaciju, snimio u suradnji s kazališnom pjevačicom Kerry Ellis.

Naslovna fotografija: Queen + Adam Laber, službena fotografija

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime