Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Genijalne: 5 nezaboravnih izvedbi Adeline pjesme Rolling In the Deep

Iako smo sigurni da ste nebrojeno puta čuli izvornu verziju ove pjesme, možda niste imali prilike čuti sve impresivne obrade koje su razni glazbenici izvodili tijekom godina. Od Kelly Clarkson do Linkin Parka i Arethe Franklin, donosimo 5 genijalnih obrada Adeleinog hita

Prošlo je više od desetljeća otkad je Adele objavila svoje remek djelo ‘Rolling in the Deep’. Čak i sada, 10 godina poslije, pjesma je popularna i jednako jaka.Sve vezano za pjesmu, od teksta do emocija koje izaziva, učinili su je klasikom. O njezinom kultnom statusu govori i činjenica da su se glazbenici svih žanrova okušali u njezinom izvođenju.

Impresivne obrade drugih glazbenika

Iako smo sigurni da ste nebrojeno puta čuli izvornu verziju ove pjesme, možda niste imali prilike čuti sve impresivne obrade koje su razni glazbenici izvodili tijekom godina. Od Kelly Clarkson do Linkin Parka i Arethe Franklin, donosimo 5 genijalnih obrada Adeleinog ‘Rolling in the Deep’.

1/ Kelly Clarkson

Svojim moćnim glasom Clarkson je u jednom trenutku bilo predodređeno obraditi ‘Rolling in the Deep’. Pjevačica je pjesmu izvela u lipnju 2021., u emisiji ‘The Kelly Clarkson Show’ tijekom popularnog segmenta ‘Kellyoke’. 

2/ Linkin Park

Obrada ‘Rolling in the Deep’ Linkin Parka razlikuje se od ostalih na ovom popisu. Na iTunes festivalu 2011., frontmen Chester Bennington je na svoj poseban način izveo pjesmu i to samo uz pratnju klavira. Benningtonova izvedba ima gotovo 50 milijuna pregleda i to je dovoljan dokaz koliko je posebna.

3/ John Legend

Nema mnogo muških pjevača koji se mogu mjeriti s vokalnom snagom Adele, ali Legend joj je vrlo blizu. Bez ikakvih instrumenata, samo njegov glas i glasovi nekoliko pratećih vokala – naježit će vam se cijelo tijelo.

4/ Glee 

Ljubiteljima lika Jonathana Groffa u Gleeu ova je verzija ‘Rolling in the Deep’ zauvijek ukorijenjena u sjećanju. Ovo je kultna scena iz tinejdžerske serije.

5/ Aretha Franklin

Adele je pečat odobrenja dobila od same kraljice soula kada je Aretha Franklin 2014. obradila ‘Rolling in the Deep’ na ‘The Late Show with Davido Letterman’. Pjesma se pojavila i na kompilacijskom albumu iz 2014. ‘Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics’. Ovu obradu nećete moći prestati slušati.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime