Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Glazbena pozornica dizajnirana od LEGO kockica – i Rammstein ju želi!

Pozornica se može prilagoditi svačijem ukusu, a tu je i funkcionalno dizalo zamišljeno za trenutak kada bend na kraju koncerta pozdravlja publiku. Biste li vi voljeli izgraditi vlastitu pozornicu?

Da je dobro imati hobi nedavno je potvrdio fan industrial metal benda Rammstein koji je svoju nostalgiju za koncertima i pandemijom prouzrokovanu zalihu slobodnog vremena usmjerio u strpljivo slaganje – LEGO kockica.Zanimljiva konstrukcija privukla je pažnju njegovog omiljenog benda koji je, zaintrigiran idejom, pokazao zanimanje da i sami imaju svoj set za slaganje. 

Podsjetnik na dobra vremena i koncerte uživo

Uz objavljene fotografije, dizajner je opisao svoju viziju: “Rock koncert sastoji se od 6 članova benda: 2 gitarista, 1 basist, 1 klavijaturist, 1 bubnjar i 1 pjevač. Sama scena može se prilagoditi svačijem ukusu, a tu je i funkcionalno dizalo zamišljeno za trenutak kada bend na kraju koncerta pozdravlja publiku. Složio sam ovo prvenstveno kao podsjetnik na dobra vremena koja sam proveo na koncertima; kao podsjetnik kada nije bilo virusa koji vreba i u nadi da će cijela ova situacija uskoro biti iza nas”.

“Rammstein želi ovu konstrukciju. Pridružite nam se i pomozite da prikupimo 10.000 glasova”, objavili su na Rammstein na Facebooku, a želja bi im mogla biti i ispunjena!

Kamen po kamen, palača – kockica po kockica, pozornica

Naime, 10.000 glasova je, očekivano, prikupljeno i to u samo sedam dana, a zahvaljujući ispunjenoj kvoti, dizajner je mogao zatražiti i službenu analizu stručnjaka te se trenutačno razmatra ideja o komercijalnoj proizvodnji takvog seta kockica.

Uz zadovoljen prvi uvjet, 10.000 glasova, dizajn je također privukao i pažnju predstavnika tvrtke LEGO koji su uvidjeli da postoji ozbiljan interes za takvim proizvodom. Nažalost, nakon pomne analize svih aspekata ‘LEGO Ideas’ tim odlučio je kako ova ideja ipak neće zaživjeti.

Prema LEGO Ideas blogu, daljnji nastavak provođenja projekta u djelo trenutačno je zaustavljen zbog nepotpune prijave, odnosno, neispunjavanja svih legalnih uvjeta i procedura. Naime, dizajner Aurelien Franssens je prilikom inicijalne prijave projekta zatajio kako je njegov model izgrađen na temelju već postojeće pozornice koja je kao takva zaštićena pravima intelektualnog vlasništva. Umjesto toga, cjelokupni dizajn i ideju iza njega prezentirao je kao vlastitu.  

Prava pozornica – i dalje čeka

Članovi Rammsteina su taman uoči pandemije bio spremni krenuti na veliku stadionsku turneju. Europski datumi odgođeni su za 2022. godinu dok bi se nekoliko najavljenih koncerata u Americi trebalo održati već ovog ljeta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rammstein (@rammsteinofficial)

Vatreni spektakli

Osim po svojoj glazbi Rammstein su poznati upravo po nastupima uživo – na pomno osmišljenim pozornicama i njenim dijelovima: lebdećim, odvojenim, skrivenim, vatrenim… Nerijetko i “zaplove u moru publike” svirajući na improviziranoj pozornici čamcu, a cijeli spektakl redovito je popraćen pirotehničkim elementima.
Kako izgleda izgradnja njihovih fascinantnih pozornica nabolje je prikazana u videozapisu u kojemu je jasno vidljiva sličnost s Franssensovim LEGO modelom.

Možda i vi imate ideju za LEGO set?

Ako se riješe legalna prava i prava licenciranja Franssensova pozornica pridružit će se nizu sličnih “Ideas” projekata te liniji koju čine poznati motivi: LEGO DNK, Charlie i tvornica čokolade, Zimske snježne kugle, Tutankhamon, Snjeguljica i sedam patuljaka, LEGO vikinški brod, Drevni grčki hram, Karta Međuzemlja, Jazz Quartet, The Shire i drugi.

Fotografije: Facebook

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime