Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kritika pjesme i videospota: Grše feat Mimi Mercedes – Tokyo Drift

Zadržavajući win win model spajanja s ženskim vokalom, ovaj put je Grši partnerica beogradska new age brbljava bičarka na travi Mimi Mercedes

Za razliku od većine hitova i singl/spotova kojima se triljski reper Grše prometnuo u broj 1 zvijezdu domaće internetske glazbene scene, najnoviji singl/spot ‘Tokyo Drift’ ne samo da je podnošljivi repersko plesni minimalizam, nego je riječ o, nakon ‘Badr Harija’, prvom legitimnom i kvalitetnom dance rap broju.Izvrsna i catchy pjesmica

Zadržavajući win win model spajanja s ženskim vokalom, ovaj put umjesto nacionalne mlade pjevačke pulenke Miač partnerica mu je beogradska new age brbljava bičarka na travi Mimi Mercedes. A Grše uz izvrstan Lockroomov ‘manje je više’ beat, nastavlja na rubu storytellinga pričati i sipati onelinere. Pametno računajući na nezahtjevnost publike koja će pasti na istoidni beat i 222 puta ponovljenu frazu ‘Tokijo drift’ u dvije i pol minute.

U video spotu koji brzim kadrovima i montažom prati balkanski siromašnu varijantu provincijalnog furanja na Vin Dieselove XXX motive, škripanje guma u Trilju, Splitu i Beogradu, ‘Triljski drift’ izgleda kao plesnjački rap za siromašne, ali ne zvuči nimalo tako.

Ovo je izvrsna i catchy pjesmica koja opravdava potencijalno boostanje na mrežama i ako je uspiju klonirati, moguće je da će isprati doista loš okus u ušima od raznih ‘fantazija’, ‘sipova’ ili ‘mamamia’. Mama mia, ovo je dobro.

Ocjena: 7.5/10

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime