Srijeda, 17 srpnja, 2024

Kritika pjesme i videospota: Grše i Miach: Fantazija

To što oni nude su wannabe pjesme s producer tagom (onim što počinje s debelim muškim basom 'wow') i u kojima reper priča ispod glasa a pjevačica u refrenu popjevava kako je život koji žive fantazija i kako su takvi konzumentski savršeni par

Jedina fantazija vezana uz hiperprodukciju generičkih ‘hitova’ i beatova je to što se klincima podvaljuje kao fora i sustav vrijednosti u novom popularnom.Konkretno, u novom ‘hitu’ nakon probijanja ‘Leda’ kakti reper Grše i kakti pop princepessa Miač spojili su svoje fantazije shoppingom u Milanu. A poslije jedu pizze ispred žutog Ferrarija.

Bravo djeco, dogurati dalje od kupovanja nativnih Balkanaca s tendencijom Srbije, a dohvatom jeftine kopije negdašnjeg italo disca je poduhvat vrijedan divljenja. Kad dođu malo dalje od Trsta s Boss vrećicama i rimama koje aludiraju na igre riječi koje će postati catch publici s problematičnom već osnovnom školom, svakako je sazrelo za status hita. Tim više jer nemogućnost spajanja dviju logičkih smislenih rima nadomještaju kao dovitljivim igrama riječi u kojima spominje bella, natalia, lombardia, fantasia, shopping, totalia.

Sjajno djeco, uspjeli ste!

To što oni nude su wannabe pjesme s producer tagom (onim što počinje s debelim muškim basom ‘wow‘) i u kojima reper priča ispod glasa, a pjevačica u refrenu popjevava kako je život koji žive fantazija i kako su takvi konzumentski savršeni par. Bit će to što mogu u shopping do Milana i Barija. Sjajno djeco, uspjeli ste.

Sreća pa su shvatili da punkerske dvije i pol minute jedva drže rok trajanja ove inačice i imitacije pjesme. I tu su za dvije minute predugi. Tridesetak sekundi utrošenog za ovakve hitove je više nego dovoljno. No, popularno je, što je tu je, mašite rukama i slavite shopping u Italiji. Sućut!

Ocjena: 3/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime