Subota, 23 ožujka, 2024

Parangall: Best of u novom ruhu – Vlado Kreslin in Teo Collori & Momento Cigano

Jedna drugoj kvalitetom izvedbe i aranžmana do uha uz savršena sljubljivanja violine, klarineta, kontrabasa i akustičnih gitara, odabrane skladbe su pravi 'best of' ponuđen u novom sjajnom čitanjuVLADO KRESLIN IN TEO COLLORI & MOMENTO CIGANO

Živo

Dallas

****

Da su dva frontmana značajnih slovenskih bandova iz osamdesetih – Martina Krpana i Lačnog Franza – kao kantautori u nastavku karijere (doduše ona se u slučaju Predina protegnula paralelno i s raznim inkarnacijama Lačnog Franza sve do ovih dana kad je band službeno upokojen) odabrali i gipsy swing samo se naizgled čini čudnim. Jer i Vlado Kreslin i Zoran Predin ni kao “rockeri” se nisu libili zakoračiti izvan utabanih rokerskih staza. Posebice kad su krenuli sa (sjajnim) samostalnim kantautorskim karijerama oplemenjenima suradnjama sa raznorodnim no uvijek sjajnim glazbenim partnerima.

Suradnja je srećom zabilježena i na nosaču zvuka

Koncerta suradnja Vlade Kreslina s gipsy jazzerima Momento Cigano predvođenim gitaristom i skladateljem Teom Collorijem srećom je zabilježena i na nosaču zvuka “Živo”. Da se Vlado u takvom društvu snalazi kao svoj na svome bilo je očekivano. Jer on je odavno pokazao da mu izleti u prekmurski folk, angloamerički trubadurski iskaz, svirka s Beltinškom bandom (u kojoj je i nešto balkanskog “spleena” i romskog štiha koji čak i “My Way” pretvara u autorski zgoditak)… ne samo da nisu strani već savršeno pašu.

Kad se nakon uvodnog instrumentala “Tony Mitraglia” Vlado u skladbi “Laganini” svirajući usnu harmoniku pridružio bandu a onda zapjevao u svojoj “drakeovskoj” baladi “Reka”, bilo je jasno da će koncert (i pripadajući album) donijeti nova sjajna čitanja brojnih Kreslinovih klasika iz gotovo svih faza dugovječne karijere. Jedna drugoj kvalitetom izvedbe i aranžmana do uha uz savršena sljubljivanja violine, klarineta, kontrabasa i akustičnih gitara, odabrane skladbe su pravi “best of” ponuđen u novom sjajnom čitanju.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime