Utorak, 26 ožujka, 2024

U Klovićevim dvorima razotkrivena tajna vještina Matije Dedića

Ponajbolji jazz pijanist i ove godine nastupio je u sklopu bogatog programa scene Amadeo.

U sklopu bogatog programa scene Amadeo i ove je godine nastupio ponajbolji jazz pijanist Matija Dedić.Svi koncerti bogatog programa scene Amadeo ove su godine prebačeni u atrij Klovićevih dvora, a na nastupu je posebno zasjao Matija Dedić koji je vjernoj publici predstavio skladbe s novog albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija.

Vrhunske instrumentalne obrade pjesama Divji cvit, Žeđam, Cesarica, Kad sam nasamo s njom, Ispod moga pramca (Tempera), Tajna vještina, Sve ću preživit, Hide the Mirror, Nisi više moja bol, odsvirao je u intimnom aranžmanu te uz neizostavno divljenje publike.

Intiman koncert održan 27. kolovoza Matija je započeo skladbom Divji cvit, prvom na novom albumu.

Virtuoznošću i sviračkim umijećem, kako na albumu tako i na koncertu, Matija Dedić unio je novi život velikim i dobro znanim hitovima. Cesaricu je tako odsvirao u čast Oliveru Dragojeviću, a Sve ću preživit kao zahvalu prijatelju i glazbeniku Tediju Spalatu.

Na radost oduševljene publike među kojom je bila i naša glazbena diva Gabi Novak, koncert je završio opusom svog oca, glazbenog genija Arsena Dedića. Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja i U registraturi samo su neke od skladbi koje su koncertnu večer pod zvijezdama zaista učinile posebnom.

https://www.facebook.com/dedicmatija/posts/3458909847495213

Gibonnijeva glazba izazovna je i privlačna pa stoga ne čudi da je Matija već drugi put posegnuo za pjesmama velikog autora. Prvi put publiku i kritiku iznenadio je još 2004. godine kad je objavio album Tempera, a na novom albumu, objavljenom početkom svibnja u izdanju Croatia Recordsa, odabrao je devet novih skladbi koje potpisuje Gibonni.

Osvrt: Croatia Records
Naslovna fotografija: matijadedic.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime