Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Mixer jednog imidža: Michelle Keegan i Fool me once prilika za globalni uspjeh

Zapravo, priča o Michelle Keegan nije emocionalni ringišpil (pa tako niti tekst o njoj), no priča o njezinoj karijeri i vještinama života pred kamerama je slojevita i uvjerljiva

Godina nije niti počela, a na raznim portalima iskače kako je serija Fool Me Once skoro pa serija godine, ili barem mjeseca.  Pogledala sam ju, ali nije me oborila s nogu. No zanimljiva mi je bila glavna glumica. I njezin kaput. Komentirati kaput kod lika i djela nečijeg rada je svakako bizarnost, ali kaput koji je nosila u seriji pamtim danima nakon što sam odgledala zadnju epizodu. No, vratimo se ipak liku i djelu glumice – Michelle Keegan.Nakon odgledane serije, naletjela sam na Happy Place Podcast u kojem je gostovala. Priča o sebi  kroz imidž koji je danas čest –  girl next door koja je potpuno obična i normalna, tipa kad dođe kući, nakon posla ili nekog eventa jedva čeka skinuti fancy grudnjak te obući običan, komotni. Ima i dva psa, devet godina je udana, a roditelji su beskrajno ponosni na njezin uspjeh. Tata se okolo posvuda hvali njezinim serijama. I to nije sve, kao i mnoge žene, pati katkad od sindroma varalice (imposter sindrom – manjak samopouzdanja, stalno propitivanje jesam li dovoljno npr. za ovaj posao i hoću li opet dobiti priliku za raditi i slično), zahvalna je za svaki posao koji dobije. Naravno, uživa i u svom domu i sretna je kad je u njemu, ne juri s jednog na drugo događanje. Uči postavljati granice (nešto što nas vjerojatno sve muči).

Nema skandala, škakljivih ili bizarnih dijelova iz života. I da, sve je to ispričala u tom podcastu, koji sam zapravo s guštom poslušala. Iako je svaki od  narativa nalikovao onima kojima se danas popularno predstavljati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Michelle Keegan (@michkeegan)

 

Velika radnica

To je poželjno, lajkabilno i mnoge se pjevačice, glumice i ine poznate i slavne osobe pokušavaju predstaviti tako ako odaberu pozitivan pristup kreiranju imidža – stvaraju priče o sebi s kojima se svi mi možemo ili želimo identificirati. Obične, a opet privlačne i posebne.

No uz sve navedeno, u tom je razgovoru zvučala autentično, opušteno i vrijedno. Ono što u konačnici razlikuje uspješne od manje uspješnih – Michelle Keegan je velika radnica, a o tome govore rezultati njezina rada. Ulogu u Our Girl pripremala je provodeći dane u proučavanju života vojnih medicinskih sestara, a u toj je ulozi provela četiri godine. Potom 900 epizoda i šest godina u seriji Coronation Streetu  – život u ulozi Tine McIntyre učinili su ju poznatom osobom u britanskom okruženju. Netflix je korak dalje – u globalnoj vidljivosti i poznatosti. Kao vojna pilotkinja Maya Stern u Fool Me Once  dijeli publiku – dok je jedni obožavaju (kao i seriju), drugima je lik Maye odnosno način kako ju Michelle uprizoruje previše proziran, površan i sapuničast.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Michelle Keegan (@michkeegan)

I meni je Maya ostavila dojam plošnosti lika (od lika s takvim traumama očekujem ipak dublje emocije), no nije li upravo plošnost vrlina i mana našeg doba. U tom smislu – lik je zapravo odlično odrađen u duhu vremena, a serija je gledljiva i zanimljiva. MailOnline čak piše kako je baš zbog načina uprizorenja Maye, Michelle postala sada i globalno vidljiva, a time i zanimljiva potencijalnim američkim producentima. Što vjerojatno posljedično znači da ćemo ju uskoro gledati i u nekoj uspješnoj holivudskoj produkciji. Pritom ona navodno želi glumiti neki mračni lik u teškom trileru.

Hoće li je serija lansirati u holivudske gabarite?

Hoće li joj Fool me Once uistinu priuštiti takvo lansiranje u holivudske gabarite, pokazat će vrijeme, no činjenica je da Netflix ima dobar PR – o seriji se priča puno, što navodno ne prestaje čuditi i samu Michelle. Govoreći u emisiji Graham Norton o seriji, priznala je da se bori vjerovati koliko je serija dobro prošla kod gledatelja širom svijeta (to je vjerojatno posljedica tog imposter sindroma), nadodavši – “Ludilo je što je broj jedan u cijelom svijetu. Uvijek sam bila velika obožavateljica knjiga Harlana Cobena, u trenutku kad je stigao poziv, reakcija je bila – o da, apsolutno!  Zgrabila sam taj poziv objema rukama.“ Harlan Coben je inače 2018. potpisao petogodišnji mega-ugovor s Netflixom, koji je streaming divu omogućio pretvaranje njegovih romana u serije na engleskom i stranom jeziku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Michelle Keegan (@michkeegan)

I da se na trenutak vratimo kaputu iz ‘Fool Me Once’. Rijetko kada neki modni detalj iz serije ostavi tako snažan dojam na mene. Što i nije slučajno, budući da Keegan ima svojevrsni status modnog uzora. Njezini odabiri odjeće, bilo na crvenom tepihu ili u privatnim izdanjima, redovito privlače pažnju što je također u skladu s duhom vremena. Ljepota, odijevanje i moda tema je koja privlači mnoge. A u svijetu zatrpanosti konfekcijom, nečija originalnost uistinu dođe do vidjela. Takav je utjecaj njezin kaput imao na mene.

Zapravo, priča o Michelle Keegan nije emocionalni ringišpil (pa tako niti tekst o njoj), no priča o njezinoj karijeri i vještinama života pred kamerama je slojevita i uvjerljiva. Njezin put kroz karijeru, osobni stil, inspirativna priča o radu i trudi čine je zanimljivom osobom za raznoliku publiku. Od zabave i mode pa sve do drugih aspekata popularne kulture, Michelle privlači pažnju pristupom i prisutnošću. Sve u svemu, zanimljiva je i korektna –prototip girl next door kojoj je stalo.

Foto: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime