Nedjelja, 24 ožujka, 2024

#Temeljito: Sport i aduti

Braći Sinković i Damiru Martinu koji su plasman na Olimpijske igre izborili prije par dana, Pridružili su se Patrik i Anton Lončarić. Sjajna osječka braća na Olimpijadu su se plasirala nakon utrke u B finalu. Pariz vas čeka, a Hrvatska slavi

Nogometna petica na Rujevici za dobar vikend i nadanja da će akcija Erevan donijeti dobre vibracije novog tjedna, podsjetnik je na ona dobra vremena kad je Prisavlje donosilo sport u naše domove, pa i kroz emisiju Petica koja je bila sjajan pregled najboljeg od klupskog nogometa u Europi na jednom mjestu. Znamo da javna televizija već dugo nije u formi, da ne kažemo da ju pere depra i da sportska zbivanja hvatamo gdje stignemo, a da je bez bloka i olovke gotovo nemoguće popratiti na kojim se programima što nudi.  

RTL je minulog tjedna pokazao da smjera ozbiljnije no ikad i to u svim smjerovima. Prvi su od nacionalnih televizija prepoznali značaj kulturnog događaja godine – izložbe grafika Andrije Medulića Schiavonea i prošetali svojom kamerom kroz prostor Muzeja likovnih umjetnosti. Tamo se po prvi put na jednom mjestu nudi sveobuhvatni prikaz genijalnog Talijana hrvatskih korijena.

Spomenuta televizija u svojim redovima ima genijalnog Hrvata magičnih korijena – Andriju Jarka. Amadeus medija u svojim rukama drži adut koji će pomesti sve karte sa stola i samo jednim potezom postati apsolutni pobjednik tv igre. Njegov Dosje samo što nije pokucao na naša vrata. Bavit će se intrigantnim temama društva, poznatim svima nama. Na pravom mjestu u pravo vrijeme magnetizirat će nas za tv ekran.

Teško je biti news program

To iz zvučnika i dalje čini Prvi program Hrvatskog radija koji za vrijeme radnog dijela dana uspješno utjelovljuje ulogu news programa što tv Četvorka nikada nije postigla. Vizija pravih ljudi na pravom mjestu donosi to da iz zvučnika dobivamo ružičnjak dobro obrađenih tema, bez trnja, ali zvijezde su im zajamčene.

Dok čekamo da hrvatska košarka izvadi svo trnje po kojem je hodala zadnjih godina, i dok se nadamo da će Josip Sesar izgraditi autoput kojim ćemo otići do Pariza, uživamo u onome što mudi Mundobasket. Polufinalni dvoboji bili su na radost svih ljubitelja košarke, a europsko finale između Njemačke i Srbije, vjerujemo da će biti napeto jer će se sučeliti dvije, na ovom turniru, najmotiviranije momčadi.  

Vode se uzburkavaju u Beogradu ovih dana jer traje Svjetsko prvenstvo u veslanju. Braći Sinković i Damiru Martinu koji su plasman na Olimpijske igre izborili prije par dana, Pridružili su se Patrik i Anton Lončarić. Sjajna osječka braća na Olimpijadu su se plasirala nakon utrke u B finalu. Pariz vas čeka, a Hrvatska slavi.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime