Srijeda, 3 srpnja, 2024

#Temeljito: Belgijska lokica od milijun dolara

Možda opet bude Hrvatska, recimo Osijek kao dobitnik ovogodišnjeg priznanja za najbolje kontinentalno odredište gradskog turizma, ili koja od pet slavonskih županija koje su najbolje odredište ruralnog turizma

Jedan od najpopularnijih kvizova na svijetu pita tko želi biti milijunaš, jedno od najiritantnijih pitanja bogatim ljudima je – “Kako ste zaradili prvi milijun?”, jedan od najčešćih odgovora je – ne sjećam se. Mrzim viriti u tuđi novčanik i čačkati po toj vrsti intime, ali taj milijun vraški intrigira. Toliko, da je mjerna jedinica uspjeha u brojnim sferama.

Julie Fisser – milijunta putnica u zračnoj luci Zadar

Tako brojimo i putnike koji će dokotrljati, doploviti ili doletjeti u Lijepu i Jedinu. Zadar, pak, broji malo drugačije. Julie Fisser iz Belgije proglašena je milijuntnom putnicom koja je sletjela na njihovu zračnu luku baš kad je tamo bio i premijer Plenković. Učinilo mi se zgodnim i prigodnim na prvu da se poklopilo da će sretna Belgijka dobiti i rukoljub politike. No, nisu se poklopile zvijezde, nego je priču odradio iritantni i ekscesima skloni retrogradni Merkur koji je marketingu zadarske Zračne luke pomutio vidike i šapnuo da Julie postane “slijepa milijuntna putnica”, a zapravo Plenkyjeva lokica, cheerleadersica kojoj će prigodničarski zbog boravka premijera u Zadru biti dodijeljena nagrada.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Julie Fisser (@fisserke_)

A zapravo, jubilarni putnik je netko sasvim sasvim treći. Sretna Belgijka dobila je buket cvijeća i dvije povratne karte za odredište koje želi. Možda opet bude Hrvatska, recimo Osijek kao dobitnik ovogodišnjeg priznanja za najbolje kontinentalno odredište gradskog turizma, ili koja od pet slavonskih županija koje su najbolje odredište ruralnog turizma. Sve to, doznasmo na Danima hrvatskog turizma koji traju u Šibeniku.  

Jednako uvela trava na suncu 

Dani oporbe u hrvatskom parlamentu jamče milijun dana vlasti Plenkoviću jer ponovo ubadaju – uništa. Čemu je služilo ugošćavanje Dragana Kovačevića na Antikorupcijskom vijeću u Saboru nemamo pojma. Stanje oporbenog trenutka najpreciznije je opisao kolega s RTL- a Ilija Radić u ocjeni – “ova bi oporba i Kuma pretvorila u Generala”.  Vrh Srbije kmeči na Hrvatsku i EU zbog zabrane da ruska nafta do njih stigne preko Hrvatske, a BiH još zbraja rezultate izbora. Entitet Republika Srpska toliko je izvan prostora i vremena, da u izbornoj noći ima dva predsjednika. Ipak će, jednom kad se zbroji sve, biti stari – Dodik. Naši susjedi imaju najkompliciraniji izborni sustav na svijetu i ništa se ne mijenja. Mi imamo jednostavniji i – ništa se ne mijenja. Trava nam je, čini se, jednako uvela na suncu, a krava jednako nemirna i vraški precizna da mrdne nogom baš kad ne treba. Taman da ne vrijedi plakati. 
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime