Srijeda, 29 ožujka, 2023

#Temeljito: Recept za zimu – sarma, recept za sreću – Oršić

Nogometašima Chelseja nije dobro sjelo nakon prve utakmice Lige prvaka, a nacionalna se tuga nastavila nadvijati nad Veliku Britaniju

Veliki četvrtak službeno je jednom godišnje, ali otkad je rata u Europi i novonastalih situacija iza svakog ugla, sve ga češće čekamo kao dan istine. Tada zasjeda Vlada, a svaki drugi put mora donijeti neku izvanrednu mjeru. I minulog četvrtka kasneći premijer je objavio kako je Vlada osigurala 22 milijarde kuna težak i vrijedan paket mjera pomoći cjelokupnom društva.
 
“Snažno, moćno, sveobuhvatno”, pojmovi su kojima se opisivao tajni paket, danima prije objave. U neizvjesnim vremenima, kad novo sutra nije nužno i bolje sutra, a ono pak tek fraza s puno šupljina, ovakve mjere valja pohvaliti. Donesene u trenutku kad su turistička sezona i inflacija napunile kasicu i kad još službeno nismo počeli propadati, jedino je logično rješenje ovakav Vladin potez. Pohvaliti mjere ne znači da idemo niz dlaku Andreju Plenkoviću, nego da razumijemo kontekst situacije. Jer, uvijek može i drugačije.
 

Ove zime ulažemo u – sarmu

Recimo, da je kojim slučajem Zoran Milanović i danas u Banskim dvorima moguće je da od ovoga ne bi bilo ništa. Jer njegove izjave ususret Četvrtku bile su da Vlada “ionako ne može učiniti ništa”. A ona je devet prehrambenih artikala cjenovno ograničila da bismo lakše živjeli. Jedan od njih je i mljeveno meso, na radost ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića. Naime, ex ministar gospodarstva i ekonomski guru stranke Bandić Milan 365 ima recept za faširance.  
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Vlada Republike Hrvatske (@vlada__rh)

“Mljeveno meso je ukusno. Sada će se netko uvrijediti možda, ja nisam stručnjak, ali u njega se mogu dodati različiti dodaci koji se ne mogu dodati u cjelovito meso. Onda u 100 grama imamo 60 posto iskonskog mesa, a ostalo su puno jeftiniji dodaci”, kazao je Jurčić. Ako se prisjetimo da je prije koji tjedan savjetovao kako kiseliti kupus, nije teško zaključiti da kvisko predstojeće zime valja uložiti na sarmu. Oni koji vole taj gastro smotuljak, kažu da je najbolja peti dan od izvornog kuhanja. Dobar tek.

Sretan Dinamo, tužno Ujedinjeno Kraljevstvo

Što god pojeli u Zagrebu, nogometašima Chelseja nije dobro sjelo nakon prve utakmice Lige prvaka. Na Maksimiru ih je u sjajnoj utakmici zamrznuo Dinamo vrhunskim potezom Mislava Oršića. Bila je to sretna 13. minuta za hrvatski nogomet i najava sjajne sezone najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba. Nacionalna se tuga nastavila nadvijati nad Veliku Britaniju. 
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)



Nakon što je sedam desetljeća Bog čuvao kraljicu na tronu, Elizabeta ll preminula je u Škotskoj. Tron je prazan, London plače, Charles je doživio trenutak u kojem će postati kralj. Protokol novonastale okolnosti precizan je, i svega mi, dug. Deset dana nakon smrti kraljica će biti pokopana, a medijski ćemo do tada pratiti sve. U to ime apel ljubitelja breaking newsa – budimo odmjereni u riječima i formama – Kraljica Elizabeta jest neosporna činjenica kakvu svijet više nikada imati neće, ali ona nije kolektivna heroina. Svaki narod ima svoje zaslužnike, o kojima često šutimo. Jer, vrlo je kratak put od profesionalne atmosferične zanimljivosti, do licemjerja. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

 

Pročitajte još...

Pogled kroz ekran: ‘Dnevnik velikog Perice’ – klasik nakon klasika!

Šest epizoda čiste pozitive posložene su na dovoljno neobičan način da bi bio - dodatno zanimljiv. Velikog je Pericu maestralno utjelovio talentirani Živko Anočić imajući pored sebe dvije glumačke fatalne žene – Ivu Babić i Csillu Barath-Bastaić

Pogled kroz ekran: 170 sekundi dugi monolog Aleksandra Stankovića

170 sekundi dugi monolog samo je jedan u nizu demagoških elemenata koji pokazuju da bi se Stanković uistinu trebao nedjeljom u dva posvetiti juhi, pohancima, mlincima ili pireu. Dva desetljeća bez toplog i svježeg nedjeljnog ručka očito je, ostavlja posljedice. I šteti struci

Pogled kroz ekran: 429 zlatnih sekundi u eteru… za svakoga!

Marin Mrduljaš, prijateljima omiljeni Babo, renesansa je košarkaškog komentiranja iz nekoliko razloga. Bespoštedno troši glasnice uživajući u svakom virtuoznom potezu košarkaša, o košarci zna i ono što je ona sama o sebi zaboravila i, ne manje važno - taj znalački komentar umiven je jednostavnošću

Pogled kroz ekran: 7 minuta i 11 sekundi pažljivog TV trenutka

Realnost je takva da na jednom brdu vlada političar s izraženim egom i europskim karakterom - najbolji kojeg u ovom trenutku imamo, a na drugom verbalno neukrotivi političar s naglašeno izraženim egom i balkanskim karakterom - za kojeg smo mislili da je najbolje što će nam se dogoditi

Povezano

Pogled kroz ekran: Kad je teško oni se s mikrofonom bacaju na glavu

Tjedan je dokazao da doma uvijek trebamo imati praznu vazu. Spremnu za suncokret novinarstva koji će nas i u ružnim situacijama podsjetiti da su pojedinci naši glasnici s mjesta događaja uz koje je sve preživljivo

#Temeljito: Hiljadarka devalvirala – Nestašne ukuse valja usmjeravati

Dakle, 23. veljače mogao bi biti kamen temeljac izgradnje društvenih kriterija. Bit će puno nezadovoljstva, povika i pobuna jer nemamo naviku razlikovati intimno i javno

Pogled kroz ekran: Ana Mlinarić i Andrija Jarak u svom DNK čuvaju eter

Rat nije lijep, najružniji je mogući, ali gledati i slušati kako temi pristupa Mlinka užitak je s puno nula na računu zadovoljstva gledatelja. Upravo ona s Amadeusom medija Andrijom Jarkom čini najjaču kariku naših medija uopće, a njih dvoje u svom DNK-u kriju kuglice s dobitnom kombinacijom kako živjeti svaku riječ i kako ginuti za eter

Pogled kroz ekran: Dora – hrvatski stol raw food ponude

Najvažnije od svega je da je nekad bilo pjesama koje i danas pjevamo na sav glas. Koja će od ovogodišnjih ostati u glasnicama i sivim stanicama i za godinu dana, pitanje je s vrlo nepopularnim odgovorom

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime