Subota, 23 ožujka, 2024

#Temeljito: Recept za zimu – sarma, recept za sreću – Oršić

Nogometašima Chelseja nije dobro sjelo nakon prve utakmice Lige prvaka, a nacionalna se tuga nastavila nadvijati nad Veliku Britaniju

Veliki četvrtak službeno je jednom godišnje, ali otkad je rata u Europi i novonastalih situacija iza svakog ugla, sve ga češće čekamo kao dan istine. Tada zasjeda Vlada, a svaki drugi put mora donijeti neku izvanrednu mjeru. I minulog četvrtka kasneći premijer je objavio kako je Vlada osigurala 22 milijarde kuna težak i vrijedan paket mjera pomoći cjelokupnom društva.
 
“Snažno, moćno, sveobuhvatno”, pojmovi su kojima se opisivao tajni paket, danima prije objave. U neizvjesnim vremenima, kad novo sutra nije nužno i bolje sutra, a ono pak tek fraza s puno šupljina, ovakve mjere valja pohvaliti. Donesene u trenutku kad su turistička sezona i inflacija napunile kasicu i kad još službeno nismo počeli propadati, jedino je logično rješenje ovakav Vladin potez. Pohvaliti mjere ne znači da idemo niz dlaku Andreju Plenkoviću, nego da razumijemo kontekst situacije. Jer, uvijek može i drugačije.
 

Ove zime ulažemo u – sarmu

Recimo, da je kojim slučajem Zoran Milanović i danas u Banskim dvorima moguće je da od ovoga ne bi bilo ništa. Jer njegove izjave ususret Četvrtku bile su da Vlada “ionako ne može učiniti ništa”. A ona je devet prehrambenih artikala cjenovno ograničila da bismo lakše živjeli. Jedan od njih je i mljeveno meso, na radost ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića. Naime, ex ministar gospodarstva i ekonomski guru stranke Bandić Milan 365 ima recept za faširance.  
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Vlada Republike Hrvatske (@vlada__rh)

“Mljeveno meso je ukusno. Sada će se netko uvrijediti možda, ja nisam stručnjak, ali u njega se mogu dodati različiti dodaci koji se ne mogu dodati u cjelovito meso. Onda u 100 grama imamo 60 posto iskonskog mesa, a ostalo su puno jeftiniji dodaci”, kazao je Jurčić. Ako se prisjetimo da je prije koji tjedan savjetovao kako kiseliti kupus, nije teško zaključiti da kvisko predstojeće zime valja uložiti na sarmu. Oni koji vole taj gastro smotuljak, kažu da je najbolja peti dan od izvornog kuhanja. Dobar tek.

Sretan Dinamo, tužno Ujedinjeno Kraljevstvo

Što god pojeli u Zagrebu, nogometašima Chelseja nije dobro sjelo nakon prve utakmice Lige prvaka. Na Maksimiru ih je u sjajnoj utakmici zamrznuo Dinamo vrhunskim potezom Mislava Oršića. Bila je to sretna 13. minuta za hrvatski nogomet i najava sjajne sezone najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba. Nacionalna se tuga nastavila nadvijati nad Veliku Britaniju. 
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)Nakon što je sedam desetljeća Bog čuvao kraljicu na tronu, Elizabeta ll preminula je u Škotskoj. Tron je prazan, London plače, Charles je doživio trenutak u kojem će postati kralj. Protokol novonastale okolnosti precizan je, i svega mi, dug. Deset dana nakon smrti kraljica će biti pokopana, a medijski ćemo do tada pratiti sve. U to ime apel ljubitelja breaking newsa – budimo odmjereni u riječima i formama – Kraljica Elizabeta jest neosporna činjenica kakvu svijet više nikada imati neće, ali ona nije kolektivna heroina. Svaki narod ima svoje zaslužnike, o kojima često šutimo. Jer, vrlo je kratak put od profesionalne atmosferične zanimljivosti, do licemjerja. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime