Subota, 23 ožujka, 2024

#Temeljito: Otac Uzinić, sin Perišić…. #ovojemojaHrvatska

Amadeus medija Andrija Jarak temeljito će medijski uglazbljivati, mi ćemo mixati, vi ćete konzumirati. I svi ćemo zajedno biti sretni

Na snazi je razno podvlačenje crta, kartaški rečeno refa, jer na to nas goni pogled na kalendar. Novinarski mozak, istina, kraj godine percipira prije većeg ljetnog godišnjeg odmora, pa kad se s njega vratimo na posao nova nam je godina. Ova prosinačka vreva taman nam nekako dođe kao novinarsko proljeće. A u njemu valja pronaći i vjesnike životnog proljeća, a s obzirom kakva nas kakofonija udara svakodnevno, možda je dovoljno i vjesnike života. “Stiže nam knez ljubavi”. Tim je riječima Božić opisao riječki nadbiskup Mate Uzinić. Jaka je to osobnost u svojim redovima i jedna od najsvjetlijih točaka komunikacijske scene u Hrvatskoj zadnjih desetak godina.
 
I da nije crkveni velikodostojnik, njegove bi se riječi doživljavale posebno, potrebno i utješno jer svaka dolazi iz blagog srca i promišljenog mozga, natopljenih mudrošću. Da ništa više ne kaže, a znamo da hoće, dvije su situacije nadbiskupa Uzinića zacementirale u grb hrvatskog društva. Povodom prošlogodišnjeg  Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije zamolio je oprost od homoseksualnih osoba koje se osjećaju odbačene od Crkve, a u jeku meča Razboriti – Antivakseri na javnoj televiziji zagovarajući cijepljenje rekao – “radije bih umro od cjepiva nego živio sa spoznajom da sam nekoga zarazio.”
 
Treba nam više ovakvih pronositelja svjetla i mira. Mate Uzinić je onaj koji kroz labirinte života vrlo uspješno postavlja putokaze za sreću.

Leo Perišić je oduševio cijeli svijet

Leo Perišić, sin našeg proslavljenog Ivana oduševio je cijeli svijet kad je nakon veličanstvene pobjede nad Brazilom zagrlio i utješio grogiranog Neymara. Ujedinjeni su narodi kao posebno priznanje za njegov doprinos fair playu nakon utakmice četvrtfinala, Leu dodijelili otvaranje walkathona zvanog Hod od nule, koji se održava u svrhu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja UN-a. Lijepa gesta. I jedna od rijetkih prilika kad je i sam Neymar ostao na nogama nakon što je Leo prišao k njemu.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444)

Spomenuti sakralno profani akteri sigurno spadaju u kategoriju #ovojemojaHrvatska. Nju je pokrenuo jedan dragi i mudri korisnik društvenih mreža i svaki put kad stavi taj hešteg uz objavu znamo da je to top kategorija. Neka ih u 2023. bude što više. Amadeus medija Andrija Jarak temeljito će medijski uglazbljivati, mi ćemo mixati, vi ćete konzumirati. I svi ćemo zajedno biti sretni. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime