Nedjelja, 3 ožujka, 2024

#Temeljito: Rekonstrukcija i reforma – izlizane sestre blizanke i posvađana braća

Nakon svega, jedno je jasno - Hrvatska je taoc sporosti, neučinkovitosti, oporbene neaktivnosti i vladajuće inertnosti. Izborna '24. nuđa se, rekao bi Hajdaš Dončić, kao ona prva prilika za neku vrstu promjena - a isti su upitnici nad glavama - s kim, kako i koliko. Horizont je prazan, a Nebo strpljive voli. Bar nam, eto, ljubavi ne manjka

Koja god administracija sjedila u Banskim dvorima i u oporbenim klupama, najčešća su im mantra dvije riječi. Rekonstrukciju striptiziraju prvi, reformu drugi. Prva se događa apsolutno uzaludno, do druge nikad nitko stigao nije. Most između dvaju pojmova srušila je istoimena skupina iz Metkovića pojavivši se prije nekoliko godina, spominjući reforme svaki put kad bi progovorili. S godinama se pokazalo da su, paradoksalno, najkonkretnija oporba koju trenutno imamo.

Čudne stvari su se dogodile…

Bio je ovo tjedan smjena u kabinetu Andreja Plenkovića koji bi mogao protresti vladajuće i nešto dublje no što se mislilo. I dok je odlazak Ivana Paladine bio očekivan i priželjkivan, smjena Nataše Tramišak s mjesta ministrice EU fondova iznenadila je mnoge, pa i nju. S druge strane, njena zamjena ne intrigira mnoge, dok je nova akvizicija obnove razorenih djelova zemlje Branko Bačić veliko iznenađenje u zadnji tren. Želi li premijer smjenom Tramišak oslabjeti poziciju slavonskog HDZ – a, a postavljanjem Šime Erlića na njeno mjesto aktivirati spušteno zadarsko krilo, vidjet ćemo vrlo brzo.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by karlovački (@karlovacki.hr)

Nataša Tramišak sigurno nema oči boje mora, ali koliko god se promatračima činilo drugačije, u poslu koji radi i karakteru koji nosi snagu zlatnog žita sigurno ima. Aktiviranjem saborskog mandata to će i pokazati. Znakovita rečenica – Neke odluke donosi Vlada, prostor ministra jako je skučen – podsjeća na onu – Stranka ne može biti taoc jednog čovjeka. Nakon svega, jedno je jasno – Hrvatska je taoc sporosti, neučinkovitosti, oporbene neaktivnosti i vladajuće inertnosti. Izborna ’24. nuđa se, rekao bi Hajdaš Dončić, kao ona prva prilika za neku vrstu promjena – a isti su upitnici nad glavama – s kim, kako i koliko. Horizont je prazan, a Nebo strpljive voli. Bar nam, eto, ljubavi ne manjka.

Ni tračeva nam manjkati neće jer će i k nama uskoro Rezerva, ispovijest samoopozvanog princa Harryja koji je odlučio ukoričiti tišteće progutane nepravde i do kraja života živjeti – s puno nula na računu. Kako – nećemo prejudicirati – jer sreća je ionako, kažu, lijepa samo dok se čeka. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime