Utorak, 26 ožujka, 2024

Konačno: Danas uživamo u drugoj sezoni Bridgertona!

Srećom za sve nas ovisnike o 'Bridgertonu', druga sezona remek-djela Shondalanda stigla je danas na Netflix!

Pokušajte se sjetiti romantične serije koja je podigla prašinu i zainteresirala gledatelje kao “Bridgerton”? Mi ne možemo. Nas je totalno očarao i ako moramo biti iskreni, križamo dane na kalendaru do njegovog dolaska.



Serija na izrazito feministički, vrlo opušteno pristupa strogim društvenim običajima Londona s početka 19. stoljeća, a sve to pripovijeda nevidljivi “gonič” tračeva kojem je glas dala Julie Andrews. Možda je tako najbolje opisati “Bridgerton”, prvi projekt Shonde Rhimes u sklopu njezina velikog ugovora s Netflixom, čija je prva sezona izašla 25. prosinca 2020. i u osnovi je kombinirala sve najbolje dijelove “Ponosa i predrasuda” i “Tračerice”.

“Bridgerton” je ubrzo postao najveći Netflixov hit ikada! Čak 82 milijuna kućanstava je pogledalo seriju u prvom mjesecu. Super Bowl u godinu dana pogleda oko 100 milijuna kućanstava, tako da su to velike brojke.

Srećom za sve nas ovisnike o ‘Bridgertonu’, druga sezona remek-djela Shondalanda stigla je danas na Netflix! Treća i četvrta sezona su već potvrđene i planiraju ih genijalci u Shondalandu – uz ograničenu seriju o kraljici Charlotte. Mi ih želimo sve i odmah! Ali krenimo redom…

Koja je radnja druge sezone “Bridgertona”?

Srećom za majstore u Shondalandu i gledatelje kod kuće, postoji još mnogo informacija o obitelji Bridgerton koji se mogu pokazati zahvaljujući seriji ljubavnih romana Julie Quinn na kojoj se serija temelji. Serija knjiga sastoji se od osam romana, od kojih se svaki fokusira na jedno dijete obitelji Bridgerton — koji su dobili imena abecednim redom, od A do H.

Prva sezona je pratila događaje iz prve knjige, “Vojvoda i ja”, koja se usredotočuje na ulazak najstarije kćeri obitelji Bridgerton, Daphne, u društvo i u potragu za mužem koji ima visok status u društvu. Ona se zaruči putem sheme koja uključuje lažne zaruke koje brzo postaju stvarne i ljubav pršti na sve strane. Druga sezona će se baviti drugom knjigom, “Vikont koji me je volio”. Ta priča prati najstarijeg Bridgertona, Anthonyja, u njegovoj vlastitoj potrazi za ljubavlju.

Showrunner Van Dusen je u intervjuu za Variety rekao: “Nastavljamo s pričom o Anthonyju nakon što smo vidjeli kroz što je prošao sa svojom ljubavnicom. Razmišlja: ‘Je li to bila ljubav?’ Neki bi to tako nazvali, drugi ne. Još jednom istražujemo te koncepte dužnosti i časti.”

Netflix

Tko zanima Anthonyja Bridgertona?

Netflix je otkrio da će se Simone Ashley pridružiti ekipi Bridgertona kao Kate Sharma. “Spremite se zaljubiti se u Simone Ashley…”, piše u najavi Netflixa. “Kate je pametna, svojeglava mlada žena koja ne trpi budale – uključujući Anthonyja Bridgertona.” (Obožavatelji serijala knjiga pamtit će lik kao “Kate Sheffield.”) Ashley je najpoznatija po ulozi Olivije u Netflixovoj seriji “Seksualni odgoj”.

Službeni opis “Vikonta koji me volio” Julie Quinn predstavlja Kate kao “najnametljiviju ženu koja je ikad krasila londonsku plesnu dvoranu“, ali i kao “nabrijanu spletkaricu“. U razgovoru za TV Line, izvršni producent Chris Van Dusen rekao je za Anthonyja i Kate: “Ova će romansa biti jednako zamašna i lijepa kao što su gledatelji očekivali… Oni su vrlo strastveni!”

Što je s Daphne i Simonom?

Nažalost ništa. Iako su imali sretan završetak na kraju prve sezone, u travnju 2021. potvrđeno je da se Regé-Jean Page neće vratiti kao Simon Bassett. Međutim, Phoebe Dynevor će se vratiti kao Daphne – barem još jednu sezonu. O Simonu je za The Wrap rekla: “Mislim da će ga definitivno mnogo spominjati. Mislim da ćemo vidjeti bebu. A mi ćemo se samo više usredotočiti na njezin odnos s obitelji Bridgerton… Ona je sada odrasla žena tako da može dati više udaraca i imati više kontrole.”

Koji se novi likovi pridružuju glumačkoj postavi u drugoj sezoni?

Osim Simone Ashley kao Kate, Charithra Chandran glumit će Edwinu Sharmu, Kateinu mlađu sestru koja je debitantica koja traži pravu ljubavnu vezu. Shelley Conn, glumit će Kateinu i Edwininu majku, Lady Mary Sharma. Calam Lynch glumit će Thea Sharpea, vrijednog pomoćnika, a Rupert Young glumi Jacka, novog lika koji nije iz knjiga, a koji ima veze s jednom od najistaknutijih Bridgertonovih obitelji.

Rupert Evans, dobio je ulogu Edmunda, pokojnog patrijarha Bridgertona i oca braće i sestara. Vjerojatno će biti predstavljen u Anthonyjevim flashbackovima, budući da je Edmundova smrt imala dubok utjecaj na Anthonyja. Prva sezona završila je snimkom pčele, što je prikaz na to kako je Edmund umro (alergijska reakcija na ubod pčele) i naznaka da će Edmund biti u velikoj mjeri u drugoj sezoni usmjerenoj na Anthonyja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime