Petak, 22 ožujka, 2024

Američkom glumcu i redatelju Jesseju Eisenbergu uručeno Počasno srce Sarajeva

Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu i drago mi je što sam ponovo ovdje, istaknuo je počasni gost Sarajevo Film Festivala koji će sutra u Bosanskom kulturnom centru održati svoj masterclass

Američkom glumcu, redatelju, dramskom piscu i autoru Jesseju Eisenbergu, nominiranom za Oscara, sinoć je uručeno Počasno srce Sarajeva, 28. Sarajevo Film Festivala.



Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu i drago mi je što sam ponovo ovdje. Kupio sam zrakoplovnu kartu 2020. godine, bio sam spriječen i nisam mogao doći, ali uspio sam i sada sam konačno ovdje. Hvala vam svima što ste došli. Nisam znao da će ovdje biti toliko ljudi, inače bih napravio bolji film“, rekao je Eisenberg, a publika ga je ispratila velikim pljeskom.

Projekcija filma ‘Nakon što spasiš svijet’

Nakon uručenja nagrade publika je imala priliku pogledati film “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergov redateljski dugometražni prvijenac koji je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine.

Prikazan je i u programu Tjedan kritike na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresiranim za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Eisenberg, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala, prije uručenja ovog priznanja u Ljetnom kinu Coca-Cola, prošetao je i crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, a sutra će u Bosanskom kulturnom centru bit će održan njegov masterclass.

Natjecateljski program nastavljen premijerom filma ‘Jahači’

Svjetskom premijerom slovenskog filma “Jahači” redatelja Dominika Menceja sinoć je u Narodnom pozorištu nastavljen Natjecateljski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala. Film nas vodi u Sloveniju, u proljeće 1999. Dva prijatelja iz maloga sela odluče pretvoriti svoje mopede u čopere i krenuti na put. Na putu kroz Sloveniju i Hrvatsku – zemlje koje su se netom odvojile od Jugoslavije – prati ih mlada, odbjegla žena misteriozne prošlosti i stari bajker koji je obišao svijet u potrazi za slobodom.

Kroz zajednička iskustva oni jedni drugima i sami sebi postavljaju izazove koji prekidaju njihove veze s prošlošću i otvaraju put za nešto novo. Ali taj put je prevrtljiv i, uz iznenadnu smrt jednog od suputnika, stavlja njihovo prijateljstvo na kušnju. U filmu glume: Petja Labović, Timon Šturbej, Anja Novak, Nikola Kojo, Elma Juković.

Danas vas u sklopu Natjecateljskog programa – igrani film, u Narodnom pozorištu očekuje  regionalna premijera ukrajinsko – turskog filma KLONDIKE redateljice Maryne Er Gorbach, ali i specijalna projekcija filma Braća, redateljice Isild Le Besco, francusko-bosanskohercegovačko-britanske koprodukciji. U Ljetnom kinu Coca-Cola održat će se projekcija francusko – belgijskog filma Tori i Lokita, Jean-Pierea i Luca Dardina.

Fotografije: press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime