Petak, 22 ožujka, 2024

Danas slavimo žensku snagu i gledamo filmove s našim omiljenim junakinjama!

Povodom Međunarodnog dana žena FOX Movies kanal tijekom cijelog mjeseca ožujka prisjeća se životnih priča žena koja su obilježile povijest kroz filmske ekranizacije

Mnoge su žene obilježile povijest kroz razna područja – znanost, sport te različite oblike umjetnosti. Njihova dugotrajna borba za neovisnost i ravnopravni status u društvu često su prikazivani upravo kroz filmsku umjetnost.



Povodom Međunarodnog dana žena FOX Movies kanal tijekom ožujka prisjeća se njihovih životnih priča kroz filmske ekranizacije. Uzbudljive avanture neustrašivih junakinja gledajte vikendom u 22 sata.

12. i 13. ožujka – Igre gladi: Šojka rugalica 1 i 2

Još jedan poznati ženski lik utjelovila je oskarovka Jennifer Lawrence. Katniss Everdeen postala je simbol otpora i hrabrosti u serijalu “Igre gladi” koji, za razliku od književne trilogije, ima četiri filmska nastavka. Njezina se nesebičnost najbolje vidi kada spasi sestru i dobrovoljno se prijavi za igre, gdje pokazuje kako se izboriti za ono u što vjeruješ.  

20. ožujka – Različita

Tris Prior (Shailene Woodley) iz trilogije „Različita“ još je jedna junakinja koja potvrđuje da biti različita nije mana već najveća prednost. Ovaj filmski serijal snimljen je prema bestsellerima Veronice Roth.

27. ožujka – Frida

Jedna od upečatljivijih je ona o meksičkoj slikarici Fridi Kahlo koja je stekla neku vrstu svetosti nakon svoje smrti. Salma Hayek vjerno je dočarala Fridin dramatični život obilježen posljedicama dječje paralize i teške prometne nesreće, kao i njezine ljubavne veze koje su u mnogočemu odredile put intrigantne umjetnice.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime