Subota, 23 ožujka, 2024

Demi Lovato: ‘Ples sa vragom’ – Kako je pjevačici ‘smrt’ spasila život!

Ako je poanta glazbenih dokumentarnih filmova da nas nešto pouče, tada bi 'Ples s vragom' trebao postati skica za svaku slijedeću priču. Nekima će serije možda biti previše kontraverzna, ali njezina je središnja tema - da jedan pojedinac ne bi trebao nositi teret tuđih očekivanja - važna

Dana 24. srpnja 2018. svjetski poznata pjevačica i glumica Demi Lovato završila je na odjelu hitne pomoći zbog predoziranja opiodima. Gotovo tri godine nakon toga, u svom YouTube dokumentarcu ‘Ples sa vragom’, Demi je podijelia sa svijetom cijelu priču o svom traumatičnom događaju i iskustvu te kako joj je na kraju skoro smrt – spasila život.



Kroz intervjue s pjevačicom, njenom obitelji i užim krugom prijatelja i kolega, opisuje detaljan i živopisan prikaz trenutaka koji su prethodili njezinom kolapsu, kao i mučnu dvotjednu hospitalizaciju. 

Iza maglovite fasade savršenstva, uzornog djeteta i zvijezde bez skandala

Cijeli slučaj pratili su mediji koji su njeno stanje opisivali dramatičnim – dokumentarac ‘Ples sa vragom’ svjedoči da je u stvarnosti bilo još gore. Četverodijelna serija otkriva priču zvijezde koja je svoju patnju pokušala sakriti pod maglovitu fasadu savršenstva, uzornog djeteta i zvijezde bez skandala. Lovato prati svoju povijest traume, od otuđene očeve smrti kada je imala 21 godinu, preko dječjih natjecanja ljepote koja su joj uništili samopouzdanje, do seksualnog napada tijekom dana kada je nastupala na Disneyevom kanalu, kao mlada glumica i pjevačica.

Njezinu karijeru obilježio je streloviti uspjeh. Šest visokotiražnih albuma, sutkinja na američkom X Faktoru, uloge u serijama Glee, Zakon braće, Sonny With a Chance i raznim dugometražnim filmovima. Lovato je prodala preko 24 milijuna albuma samo u SAD-u, a također je dobila i brojna priznanja, uključujući MTV Video Music Nagradu, 14 nagrada Teen Choice, pet nagrada People Choice, dvije ‘Latinoameričke glazbene nagrade’ koje dodjeljuje kanal Telemundo i mnoge druge. No sav taj publicitet zapravo je bio dodatan pritisak s kojim se ona nije imala snage nositi. Na vrhuncu slave uslijedila je turneja s Disney kolegama iz grupe Jonas Brothers. 

Godine duboke ovisnosti koje su je skoro stajala života

No, 2010. godine Demin PR Team objavio je kako je Lovato napustila turneju kako bi ‘potražila medicinsku pomoć s emocionalnim i fizičkim problemima s kojim se suočavala neko vrijeme’. U intervjuu za Good Morning America priznala je kako boluje od bulimije te ima bipolarni poremećaj, a pokušavala ih je ublažiti narkoticima. U travnju 2011. postala je član magazina “Seventeen” te se priključila kampanji “Love is Louder Than The Pressure to be Perfect” (Ljubav je glasnija od pritiska da budete savršeni), te je objavila kako se neće vratiti u njezin hit show “Sonny With a Chance” jer ‘to ne bi bilo zdravo za njen oporavak’.

Nakon šest godina otrežnjenja i odvikavanja od duboke ovisnosti o kokainu i Xanaxu, 2017. Lovato je počela piti alkohol i pušiti marihuanu. U roku od par mjeseci, ovisnost je brzo preuzela kontrolu nad njom a počela je i pušiti kokain i metamfetamine. Sve je to skupa skrivala od prijatelja i obitelji. U noći 24. srpnja 2018. pušila je opioide kombinirane fentanilom, što je njezino tijelo dovelo u potpuni kaos. Doživjela je više moždanih udara (zbog kojih je djelomično bila slijepa), srčani udar, a nedostatak kisika bio joj je toliko dubok da joj je cijelo tijelo postalo plavo. Dok se polako oporavljala u bolnici, vratili su joj se bljeskovi sjećanja i shvatila da ju je osoba koja joj je prodala drogu seksualno napala i ostavila skoro mrtvu.
Ostalo ćete saznati kroz njezinu ispovijest u seriji.

Jedan pojedinac ne bi trebao nositi teret tuđih očekivanja!

Međutim, mnogo snažnije, ova serija istražuje kako su njeni problemi ovisnosti i poremećaja u prehrani te krute mjere koje je poduzimala kako bi ih kontrolirala, u konačnici potaknule njezino destruktivno ali savršeno prikriveno ponašanje.
“Bila sam dio one Disneyjeve čedne ekipe koja je javno rekla da ‘čuvaju’ svoju nevinost do braka”, ironično primjećuje Demi. Međutim što je njezina karijera rasla, to je pritisak bio sve jači.
“Ne živim svoj život za druge ljude, niti za njihove naslove ili komentare na Twitteru”, izjavila je Lovato.

Samo u toj izjavi skriva se bit ove serije. Ona pokreće mnoštvo neugodnih, složenih pitanja – previše za svoje kratko trajanje od četiri 22-minutne epizode. Demina iskrenost u YouTube seriji hrabra je i uvjerljiva te zaslužuje daleko opširnije kazivanje.

Ali ako je poanta glazbenih dokumentarnih filmova da nas nešto pouče, tada bi ‘Ples s vragom’ trebao postati skica za svaku slijedeću priču. Nekima će serije možda biti previše kontraverzna, ali njezina je središnja tema – da jedan pojedinac ne bi trebao nositi teret tuđih očekivanja – važna.

Seriju pratite besplatno na YouTube kanalu Demi Lovato. Nova, 3. epizoda na rasporedu je u utorak 30. ožujka.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime