Nedjelja, 24 ožujka, 2024

La Casa de Papel: Kad stiže i što donosi 5. sezona, najuzbudljivija do sada

Kako razbiti bend. Kako staviti profesora na konope. Kako ući u situacije koje su za mnoge likove nepovratne, a rezultat je peti dio La Casa de Papel. Rat doseže svoju najekstremniju i najdivljiju razinu, ali ujedno je i najuzbudljivija sezona...

Hit serija koja prati kriminalne radnje Profesora i njegovih suradnika, zaludila je svijet i konačno obradovala fanove viješću da peta sezona izlazi – vjerojatno u jesen ove godine.



Redatelj serije Alex Pina prekinuo je šutnju i objavio kako će 5. i ujedno posljednja sezona također biti objavljena na Netflixu. Iz Netflixa nisu službeno potvrdili datum izlaska sezone, a u nedavnom intervjuu, Pina je otkrio da će serija sadržavati deset epizoda.

Rat doseže svoju najekstremniju i najdivljiju razinu

“Proveli smo gotovo godinu dana razmišljajući o tome kako razbiti bend. Kako staviti profesora na konope. Kako ući u situacije koje su za mnoge likove nepovratne, a rezultat je 5. dio La Casa de Papel. Rat doseže svoju najekstremniju i najdivljiju razinu, ali ujedno je to i najuzbudljivija sezona”, otkrio je Pina.

Posljednja sezona sadržavat će 10 epizoda, a snimanje započinje 3. kolovoza u Danskoj prije seljenja u Španjolsku i Portugal. Očekuje se kako će se većina glavnih članova pljačke vratiti u petu sezonu španjolske drame. Tu su obuhvaćeni: Tokio (Úrsula Corberó), Profesor (Álvaro Morte), Lisabon (Itziar Ituño), Rio (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente), Stockholm (Esther Acebo), Palermo (Rodrigo De la Serna), Helsinki (Darko Perić), Bogota (Hovik Keuchkerian) i Marsella (Luka Peros).
Osim toga, očekuje se povratak likova poput Artura (Enrique Arce), Alicije Sierre (Najwa Nimri), Manile (Belen Cuesta) i Gandije (Jose Manuel Poga). Još nema potvrde o tome hoće li se Berlin (Pedro Alonso) također vratiti u flashbackovima u novoj sezoni, ali vjerojatno hoće. Međutim, jedan od likova koji se neće vratiti je Nairobi (Alba Flores) koji je ubijen u četvrtoj sezoni. Neke od zvijezda svoj su povratak na Instagramu već potvrdile novim fotografijama. Tu su i neki novi članovi glumačke ekipe koji se pridružuju seriji u nepotvrđenim ulogama, poput Miguela Ángela Silvestrea i Patricka Criada. Netflix je također objavio prve fotografije Criada s Berlinom, za koje se čini da sugeriraju kako bi on mogao biti novi član bande.

Što nas očekuje u petoj sezoni?

Pina je u intervjuu za Entertainment Weekly rekao kako će doći do rata u završnoj fazi. “Prelazimo sa šahovske igre – puke intelektualne strategije – na ratnu strategiju: napad i prepirka. Adrenalin je unutar DNK La Casa de Papel. Adrenalin pomiješan s osjećajima koji proizlaze iz apsolutno složenih, magnetskih, nepredvidivih likova nastavit će se do kraja pljačke banke. Međutim, banda će sada biti gurnuta u nepovratne situacije, u divlji rat.”

Pored toga, čini se da će nova sezona slijediti članove pljačke dok pokušavaju pobjeći iz španjolske banke, na temelju kraja četvrte sezone.
U posljednjoj epizodi Lisabon se ponovno spojio s timom, dok je Gandia pala u nesvijest. Serija će se morati nositi s masivnim liticama ostavljenim na kraju četvrte sezone kada je Sierra pronašla profesorovo skrovište. Postoje neke teorije koje govore da bi Sierra mogla ubiti profesora kao čin osvete za Berlin.

Ostaje nam da strpljivo pričekamo kraj godine i posljednju sezonu hit serije!

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime