Petak, 22 ožujka, 2024

Ljubavi nikada dovoljno: Uživamo u tjednu romantičnih filmova za tinejdžere

Najlakši način da se vratite u vrijeme bezbrižnosti, sreće i ljubavi je uz gledanje romantičnih tinejdžerskih filmova. Na Fox movies kanalu se od 15. do 19. lipnja održava tjedan romantičnih filmova za tinejdžere

Ljeto je pred vratima, dani traju duže i sve je jednostavnije i lakše. Atmosfera u zraku je jednaka onoj kao u romantičnim filmovima za tinejdžere, zar ne? Sve je nekako lijepo, svi su sretni i žive život punim plućima. Doduše, uvijek netko mora raditi problem, i dok su u filmovima to najčešće roditelji ili zli jezici, u stvarnom životu su vrućine.



Ponekad je teško pronaći zanimaciju uz koju ćemo zaboraviti na iste, ali zašto ne bismo spojili ugodno s korisnim? U trenutcima kada nas smeta sparina i “ne možemo doći do daha”, tu su naši omiljeni romantični filmovi za tinejdžere kao slamka spasa. Kada ih gledamo, svijet postaje ljepše mjesto i zaboravljamo na aktualne probleme (i vrućine).

Uvuku gledatelje u svoj svijet

Romantični filmovi za tinejdžere oduvijek su bili jedan od najpopularnijih žanrova, a filmovi su (i još uvijek), obarali rekorde gledanosti. Ima nešto riječima neopisivo u takvoj vrsti filmova. Uvijek kada ih gledamo imamo osjećaj da smo i sami dio priče, kao da za vrijeme filma zaboravimo na svoju svakodnevnicu i uvučeni smo u novi svijet. Romantični filmovi o tinejdžerima obično imaju određenu toplinu, a kod gledatelja bude nostalgiju i sjetu. Naravno, neki najvećih žanrovskih klasika svih vremena su potpuno nerealni, ali to je dio njihovog šarma.

Možda volimo ovaj žanr baš zbog toga jer u nama budi nostalgiju. Prve velike ljubavi se najčešće događaju u tinejdžerskim godinama, a one su u i isto vrijeme slatke i zastrašujuće. Ljubav nas potrese do same srži i uzdiže u visine koje ne možemo shvatiti. Nešto što je nevjerojatno ozbiljno u trenutku kada ga proživljavamo, opet je tako blesavo kada sve gledamo s odmakom. Međutim, nema sumnje da uspomene na prvu ljubav, ma koliko slatka ili gorka bila, zauvijek ostaju zapamćene.

Tjedan romantičnih filmova za tinejdžere

Uvijek se lijepo prisjetiti maštarija i snova o velikoj ljubavi ili se povezati s nečijim iskustvom i shvatiti da su mnoge ljubavi prekinute zbog neodobravanja od strane roditelja ili preseljenja u drugi grad. Najlakši način da se vratite u vrijeme bezbrižnosti, sreće i ljubavi je uz gledanje romantičnih tinejdžerskih filmova. 

Na Fox movies kanalu se od 15. do 19. lipnja održava tjedan romantičnih filmova za tinejdžere. Zapišite datume u kalendar, napravite kokice, pripremite maramice i uživajte u nekim od najpopularnijih ljubavnih tinejdžerskih filmova!

Opasne djevojke – 15. lipnja 2022. – 18 sati

Ciklus romantičnih filmova započinje s mnogima omiljenim filmom, “Opasne djevojke”. Pridružite se Cady, Regini i ostatku ekipe u zgodama i nezgodama iz srednje škole. Hoće li srce Aarona Samuelsa osvojiti Cady, djevojka koja se doselila iz Afrike ili Regina, ljepotica s pedigreom? Otkrijete u prvom djelu popularnog filma.

Spider- Man – 15. lipnja 2022. – 21 sat

Prvi film o Marvelovom super heroju nas upoznaje s nastankom Spider-Mana i njegovim razvojem. Peter Parker je tinejdžerski genije koji nema veliki broj prijatelja, a život mu se mijenja iz korijena nakon što ga je ugrizao genetski promijenjeni pauk. Parker razvija nadljudske sposobnosti poput pauka i usvaja njegov identitet. Novu ulogu odluči iskoristiti u borbi protiv kriminala i nepravde u New Yorku.

Opasne djevojke 2 – 16. lipnja 2022. – 18 sati

Opasne djevojke su se vratile! Iako su u drugom djelu nove glumice i novi likovi, radnja je poprilično slična originalnom filmu. Tri popularne djevojke ponovno zagorčavaju život novoj učenici, ali ona im se odluči suprotstaviti formiranjem suparničke skupine koja će preuzeti kontrolu nad školskim hodnicima.

Spider- Man 2 – 16. lipnja 2022. – 20:55 sati

Radnja drugog djela filma, događa se dvije godine nakon prvog Spider – Mana. Peter Parker sada, vodi potpuno drugačiji život. Uloga heroja mu utječe na privatnost i odnose. I kada misli da situacija ne može postati kompliciranija, Parkerov mentor, dr. Otto Octavius, postaje negativac nakon što neuspjeli eksperiment ubije njegovu ženu i ostavi ga neurološki spojenog s mehaničkim pipcima. Spider-Man ga pokušava spriječiti u ponovnom stvaranju opasnog eksperimenta.

Lol – 17. lipnja 2022. – 18 sati

Srednjoškolka Lola se vratila s ljetnih praznika, ali umjesto da je sretna zbog početka nove školske godine, ona prekida sa ljubavi svog života. Društvene mreže su mjesto upoznavanja novih ljubavi, pa se Lola upušta u svijet dopisivanja. Međutim, veliki problem u životu joj predstavljaju strogi roditelji. Iako je bila slomljena srca zbog prekida s dečkom, Lolin se svijet okreće naglavačke kada shvati da bi njezin najbolji prijatelj Kyle zapravo mogao biti ljubav njezina života.

Spider- Man 3 – 17. lipnja 2022. – 20:55 sati

Posljednji dio trilogije o Spider-Manu ima značajne promjene. Peter Parker se planira oženiti svojom dugogodišnjom djevojkom Mary, a ovaj put se bori ne s jednim, već s tri negativca! Flint Markom, koji nakon čudne nesreće postaje Sandman. Harry Osborn je bivši Parkerov prijatelj, a sada kada je svjestan njegovog identiteta nastoji osvetiti svog oca. Kao i s Eddiejm Brockom, fotografom koji se kasnije transformira u Venoma. 

Cura na lošem glasu – 18. lipnja 2022. – 18 sati

Dok su se live javljanja i snimanje s kamerom smatrali smiješnima, Olive Penderghast, 17-godišnja srednjoškolka iz Kalifornije, je iskoristila web kameru u svoju koristi. Nakon laži koju je izgovorila svojoj najboljoj prijateljici, Olive postaje predmet izrugivanja i samožaljenja. Ipak, ona to odluči preokrenuti u svoju korist, ali put do sreće nije niti malo ravan. 

Zaljubljeni Shakespeare – 18. lipnja 2022. – 20 sati

Radnja filma smještena je u 1590-e i prikazuje jednu od najpoznatijih ljubavnih priča. Mladi Shakespeare ostao je bez novca i ideja, ali svijet mu se promjeni u trenu. On upoznaje svoju idealnu ženu koja za njega postaje vječna inspiracija te ga ljubav prema njoj inspirira da napiše jednu od svojih najpoznatijih drama.

Sumrak – 18. lipnja 2022. – 22:25 sati

Najpoznatiji tinejdžerski ljubavni film o vampirima i vukodlacima je zasigurno Sumrak i svi njegovi nastavci. U prvom djelu sage, upoznajemo Bellu Swan, tinejdžericu iz sunčane arizone, koja se preseli kod oca u kišnu državu Washington. Bella kreće u srednju školu, gdje između ostalih, upoznaje i Edwarda Cullena, zgodnog, ali tajanstvenog tinejdžera. Ono što je najviše zainteresira su njegove oči, ali i misitičnost koju nosi u sebi.  Bella kasnije otkriva da je Edward vampir, ali njegova obitelj ne pije krv. Ona se odlučuje na ljubavnu vezu s besmrtnom srodnom dušom.

Elizabethtown – 19. lipnja 2022. – 20 sati

Nadobudni mladi dizajner cipela Drew Baylor postaje sucidalan nakon gubitka posla, ali i prekida s djevojkom. Drewove morbidne planove prekida vijest o smrti njegova oca, a on se sada mora vratiti u svoj rodni grad u Kentuckyju. Na letu prema kući upoznaje djevoju Claire, stjardesu, koja će mu promjeniti život na bolje. 

Sumrak saga: Mladi mjesec – 19. lipnja 2022. – 22:20 sati

Nastavak priče nije ništa manje dramatičan od prvog dijela. Dapače. Belli se bliži 18-ti rođendan i želi ga proslaviti s Edwardom i njegovom obitelji. Međutim, tijekom slavlja dolazi do nesšeće koja unese razor u obitelj i Cullenovi odluče napustiti grad. To mnogo utječe na odnos Belle i Edwarda, a Bella pronalazi utjehu u svom prijateljstvu s Jacobom Blackom. Tada situacija postane još opasnija.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime